Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Plenkovićeva “rekonstrukcija” je lakrdija!

Smjena ministara kako bi se udobrovoljili šefovi u EU-u

 
 
Rekonstrukcija Vlade, koju Plenković po svom ustaljenom običaju pripisuje u zasluge sebi, kao da je on uvidio da je nužno da do nje dođe, prepotentno izjavljujući da njemu ne će nitko određivati tko od ministara treba otići, a najmanje to mogu mediji i „ulica“ u njegovom omiljenom žargonu, konačno se pokazala pravom farsom ili hrvatski rečeno lakrdijom, budući da razloge za smjenu niti jednog ministra ili ministrice nije suvislo obrazložio!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/07/90402_SK_A_1745.jpeg
Radi se o očitoj lakrdiji, budući da je smijenio upravo one ministre koji su dali ostavku na svoje funkcije radi tobožnje koncentrirane medijske (ulične) hajke na njih, i dio ministara za koje je oporba tražila da trebaju 'otići'! Lakrdija je tim očitija što je on za neke od sada smijenjenih ministara govorio da dobro rade i uživaju njegovo nepodijeljeno povjerenje (Žalac, Kuščević, Tolušić, pa je očito da ih je on smijenio na pritisak upravo te „ulice“ odnosno javnosti koju on smatra zapravo nužnim zlom, jer država to je On. No veća je lakrdija njegova izjava „Odlučio sam medijski i percepcijski dojam da postoje aluzije na neke nepravilnosti, pa čak i korupciju, odagnati od programa Vlade'“.  Jer se ne radi o medijskim i percepcijskim „dojmovima“, već o činjenicama koje je valjalo istražiti i odgovorne za nepravilnosti i korupciju, a koje premijer smatra nebitnim za obnašanje ministarskih funkcija.
 
Njegova citirana izjava ništa nije odagnala, već je još više potvrdila sumnje da on zapravo podržava nepravilnosti i korupciju, a djeluje samo kada više nije moguće odagnati da su njegovi štićenici „umočeni“ u nepravilnosti i korupciju! Prava je lakrdija da je za novoga ministra predložio Josipa Aladrovića, protiv koga su djelatnici HZMO-a (Alardović je bio ravnatelj HZMO-a u to vrijeme) podnijeli kaznenu prijavu Državnom odvjetništvom u Zagrebu prema sljedećim članovima Kaznenog zakona:
-članak 254. KZ-a: zlouporaba u postupku javne nabave!
-članak 291. KZ-a: zlouporaba položaja i ovlasti!
-članak 292. KZ-a: nezakonito pogodovanje!
-članak 295. KZ-a: trgovnje utjecajem!
-članak 328. KZ-a. zločinačko udruživanje!
Ovo su činjenice koje su trebale biti istražene i sankcionirane ili odbačene kao neistinite, no umjesto toga čovjeka se nagrađuje položajem ministra, što čak može utjecati da se „eliminiraju“ podnositelji prijave?! Ako ovo nije lakrdija onda je odobravanje postupanja protivno navedenim člancima KZ-a!
 
A lakrdijaško izjavljivanje na odboru gdje je predstavljao svoje nove ministre, da on rekonstrukciju radi radi 'općeg dobra hrvatskih građana', a po pitanjima nepravilnosti u radu i za korupciju su „nadležne“ neke druge institucije, te s time on nema ništa, je vrhunac bahatosti, neodgovornosti i čak nekompetentnosti za funkciju premijera, budući su Vlada i njen predsjednik, upravo nadležni za kontrolu rada tih institucija na „koje se vadi“ premijer Plenković ! A on smatra da s tim „nema ništa“?! O ostalim osobama obuhvaćenih „rekonstrukcijom“ Vlade, bilo da su „šutnuti“ ili predloženi bez valjanih obrazloženja, nije potrebno ni govoriti, jer je taj proces bio prava Plenkovićeva lakrdijaška predstava za javnost, koju on inače vjerojatno iz dna duše „mrzi“, pod uvjetom da uopće „dušu“ ima! A ako je kojim slučajem i ima, ona „hrli“ prema EU-ovim interesima, a  ne prema interesima „neukog“ hrvatskog puka!
 

Laslo Torma

Povezani članci

Slovenske ‘prljave ruke’ idu nama u korist

HF

Manipulacijsko odumiranje HRT-a

HF

Uvrjedljive zakonske ženske kvote

HF

Tko upravlja A-HSP-om?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...