Hrvatski Fokus

Željko Jovanović mora – kad-tad – odgovarati za zlo koje je počinio

 
 
ZDRAVKO MAMIĆ JE OSMIŠLJENI POGODAK U CILJ KOJIM BI SE PROMAŠILO SVE OSTALO
Nije za vjerovati koliko je napora učinjeno od strane države i s koliko se strasti osvrnuo dio medija kako bi se Zdravko Mamić izručio iz BiH hrvatskom pravosuđu čiju je hajku izbjegao čvrsto uvjeren da je postao meta čijim bi se pogotkom sve ostalo u našoj državi promašilo iz prostora politike i pljačke državne imovine. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/20190516144737794398.jpg.768x0px.jpg
Osuda Zdravka Mamića krupno je pitanje oko kojeg se nadležne institucije, tako se čini, prave blesave jer ne obuhvaćaju dubinu i smisao države, tajnih službi i, naravno, pravosuđa u kojem nitko još nije doznao gdje počinje i gdje završava korupcija? Po svemu sudeći više u pravosuđu nego li u nogometu. Jednako tako nije lako ustanoviti komu služe institucije? Državi ili političkoj stranci na vlasti? Pamti li netko hajku koju je vodio ex ministar Željko Jovanović krilaticom isušivanja nogometne močvare u kojoj i sam gacao, a onda se iz te i takve močvare ostvarila srebrna medalja na SP-u u Moskvi, a da Jovanović i njegova, od medija debelo podržana, kamarila nije niti će ikada snositi odgovornost. Jesu li suci izvršitelji naloga dobro organiziranih skupina u različitim djelatnostima našeg gospodarstva, politike i športa ili su izravno korumpirani pojedinci što donose presude, kako se to kaže, „u nedostatku dokaza“, ako to klijentu optužbe odgovara ili pak ne odgovara? Tek činjenica je da medijska hajka uporno i dosljedno prati pravosudnu žrtvu samo onoliko koliko je potrebno da bi se zabavljalo našu javnost. Danas su naslovnice medija ostavile stare, nema ih smisla nabrajati, neriješene slučajeve da bi započeli novim optužbama i progonima koji, umjesto kaznom, završavaju zastarom predmeta, ali jednako i štivom medija naklonjenih skupini o kojoj ovise.
 
Zdravko Mamić je neupitno osoba koja je u športu, poglavito u nogometu, kreator novih vrijednosti koje je, posredstvom kluba kojeg vodi,  pretvorio u nacionalni kapital. Nogometaši koje je prepoznao za „njegovanje“ i kojima je posredovao ostvarili su klubu GNK Dinamo prvenstva države i odgovarajuće naknade o kakvima grad može sanjati, a svojim igrama predstavili su se kao poželjni za transferiranje u vrhunske europske klubove, a zatim? Zatim svojim igrama zaslužili su predstavljati Hrvatsku na EP-u i SP-u na kojima su plasmanima osiguravaju HNS-u već punih dvadeset godina nezavisnost o proračunu RH prihodima od UEFA i FIFA asocijacije. Drugim riječima, osuđen je za iznos kojim ga je valjalo nagraditi za sve što je učinio, kako volim reći, novim vrijednostima klubu i reprezentaciji Hrvatske.
 
Logično je pretpostaviti da slučaj Zdravka Mamića nije usamljen ali je onoliko popularan koliko je i nogomet u odnosu na stanje naše poljoprivrede ili pak državne imovine. Želim posebno naglasiti da je stanje u nogometu i GNK Dinamu označeno aferom i sudskim procesom koji veze nema sa sredstvima koja dodiruju, za razliku od naše poljoprivrede i državne imovine, domaći proračun ili kapitalnu vrijednost. Nevjerojatno je da nikoga ne zabrinjava što se zločincima ne kvalificiraju likovi što neovlašteno raspolaže pljačkom državne imovine ili raspolažu nezakonito prisvojenim državnim vlasništvom (zemljištem, šumama, nekretninama). Za sitnu proviziju, kako piše Tvrtko Dolić, prodaju velike nacionalne resurse. Pokušaj preprodaje Ine i privatizacije HEP-a, prebacivanje Agrokora u strano vlasništvo, rasprodaja naših šuma i voda, prevaljivanje mirovinskih obveza banaka na proračun i sve nas najava je nastavka bespoštedne privatizacijske pljačke…
 
Za zdravo društvo bilo bi daleko zanimljivije da se nadležne službe posvete razlozima i smislom zbog kojeg je Zdravko Mamić postao meta koja se gađa nepunih dvadeset godina od pojedinaca i skupina malih i sitnih klupskih interesa kojima sve više manipuliraju političke stranke i dio medija zar samo zato da bi se promašile sve ostale slabosti na kojima funkcionira Hrvatska kao korumpirana i pljačkom državne imovine ugrožena država. Objektivno, zbog slučaja optužbe vezane uz Zdravka Mamića morali bi odgovarati oni koji su ga optužili, oklevetali i proglasili zločincem!
 

Željko Mataja

Povezane objave

U Plenkoviću čuči – diktator

HF

Lideri se stvaraju

HF

Laži pripadnika zločinačke KPJ

HF

Drukeri su oduvijek u Zagrebu bili zadnje smeće. Prezirani, izopćeni

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više