Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

BiH je nestabilna zemlja u svakom pogledu

The Jerusalem Post otkrio 'toplu vodu' o nestabilnoj BiH!?

 
 
Sudeći prema pisanju 'The Jerusalem Posta', hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na sastanku s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom, govoreći o Bosni i Hercegovini, naglasila je kako je 'riječ o vrlo nestabilnoj državi' koju su 'u nekim aspektima preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama' kao i da tu državu 'kontrolira militantni islam, koji je dominantan u postavljanju agende'. Hrvatska predsjednica opovrgla je te navode jer, kako kaže, nije davala nikakav intervju medijima nakon sastanka s Rivlinom 'u četiri oka'.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/sehidov-bosnistan.png
Uostalom, BiH je sve prije nego stabilna država, ta tvorevina bi se mogla nazvati nestabilnom Dayton-skom Konfederacijom skrpanom od etnički čiste, na zločinu stvorene 'Republike srpske' i takozvane Federacije kao konglomerata između Muslimana zvanih Bošnjaci i Hrvata kao konstitutivnog naroda, na papiru, naroda bez priznatog entiteta. U takvom društveno-političkom galimatijasu Dodikovi Srbi već danas su spremni na odcjepljenje i priključenje Republici Srbiji, a Muslimani odnosno Bošnjaci, po svaku cijenu žarko žele ostvariti jedan nacionalni kalifat u kojem bi ionako prepolovljeni Hrvati bili tek minorna manjina, ili potpuno nestali ili se poturčili! U tome svojim biračima nesebično pomaže sadašnji predsjednik Predsjedništva, politički janjičar Željko Komšić, Hrvat, ponosni nositelj 'Zlatnog ljiljana' najvišeg odličja Armije BiH iz rata protiv Hrvata!? Eto, to je ta (ne)stabilnost naših 'dobrih' susjeda čije smo stotine tisuća izbjeglica bez pogovora udomili tijekom Domovinskog rata, Allahu akbar! 
 
Nije zgoreg ponoviti nedavnu povijest. Bakirov otac, pokojni Alija Izetbegović za (iranske!?) mudžahedine je bio Abu Izzat (antikrist!?) i vrhovni zapovjednik! Prvi mudžahedini, 'sveti ratnici' ili 'islamski dragovoljci' došli su u Bosnu i Hercegovinu već u veljači 1992. kako bi pomogli 'ugroženoj braći i sestrama muslimanima' u borbi za islam kao društveni poredak. Riječ je o islamskim fundamentalistima, profesionalnim ratnicima i plaćenicima, ali i borcima u džihadu koji su u BiH dolazili iz različitih zemalja. Iranski mudžahedini došli su među prvima, slijedili su ih mudžahedini iz Saudijske Arabije, Palestine, Jordana, Jemena, Afganistana, Katara, a najviše vojnoga iskustva i znanja imali su oni iz Egipta, Alžira, Maroka i Tunisa. Pripadnici libanonskog Hezbollaha, koji su također imali vojno iskustvo, angažirani su da u kampu Pogorelici pokraj Fojnice obučavaju vojnike, policajce i obavještajce u Armiji BiH. S koliko ih je spremnosti dočekala politika Alije Izetbegovića, pokazuje zanimljiv podatak: 104 'sveta ratnika' dobila su državljanstvo Bosne i Hercegovine, putovnice i osobne iskaznice, ne samo mimo zakonske procedure nego i prije nego što je Europska zajednica priznala državu Bosnu i Hercogovinu! Najveći broj mudžahedina dolazio je s motivom da BiH treba postati islamska država.
 
Smisao njihove borbe sažeto je iznio Sudanac Elfatih Hassanein: Bosna na kraju mora biti muslimanska, jer ako se to ne dogodi, cijeli rat nema smisla i bio bi vođen ni za što! Hassanein je utemeljitelj i ravnatelj Third World Relief Agency (TWRA, agencija za pomoć Trećem svijetu), koja je osnovana 1987. u Beču kao humanitarna organizacija za muslimane. Preko nje se od 1992. financirala i organizirala nabava oružja za Armiju BiH. Novac iz islamskih zemalja dolazio je preko Die Erste Österreich Bank u Beču. Umjesto mudžahedina stigoše nam vehabije! Danas doduše nema ratnika-mudžadehina, umjesto njih diljem Federacije razmnožile se brojne vehabije, predani borci za uspostavu ne samo bošnjačkog nego i svjetskog kalifata sličnog radikalnom ISIL-u!
 
Primjer: Selo Gornja Maoča je već godinama proglašavano kao središte vehabijskog pokreta u Bosni i Hercegovini. Jedan od vehabijskih vođa, Nusret Imamović je poznat i po tome što je svojedobno na svom internetskom portalu (putvjernika.com) propovijedao kako samoubilački napadi nisu zabranjeni, te kako ih treba koristiti 'u izuzetnim prilikama i situacijama'. U Gornjoj Maoči vehabijska zajednica proteklih godina provodi vlastite zakone i ignorira Ustav, eto, stabilne BiH, organizirali su školu po jordanskom planu i programu u koju dječaci i djevojčice idu u odvojene razrede, zabranjivali su pristup novinarima i svima drugima, a čak je i policija nerado išla u to selo.
 
Turski ministar u Sarajevu, listopad 2009.: „Obnovit ćemo otomanski imperij na Balkanu!“ Nije ova misao prepisana s nekog internetskog portala u BiH, nego je to izjavio šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu u razgovoru s bošnjačkim čelnicima u Sarajevu. I dobio pljesak domaćina, čak veći nego na ohrabrenje Bošnjacima da budu 'ovdje sigurni kao vlasnici Sarajeva i BiH'. Davutoglu je također u svom predavanju ustvrdio kako Turska ima pravo i interes utjecati na uređenje odnosa na području Balkana, Kavkaza i Srednjeg istoka, kako bi zaštitila svoje povijesno naslijeđe i vlastitu sigurnost. „Napravit ćemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok, zajedno s Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti. To je sveti cilj turske vanjske politike i mi ćemo to postići“ – rekao je veoma agresivni turski šef diplomacije i doživio frenetičan aplauz okupljenih muslimanskih 'federativaca'!
 
Je li se predsjedništvo BiH tada ogradilo od ovakve fašistoidne izjave ovog zadrtog Osmanlije; je li to možda napravio poturica Željko Komšić? Ne, nije, ne, nisu; nije nitko našao potrebu za isprikom! Je li se Osmanlija Davutoglu ispričao hrvatskom narodu zbog ovakvog agresivnog istupa i prema Hrvatskoj, kao jednoj od država na 'turskom' Balkanu? Ne, nije, nasuprot tome njegovu agresivnost aplauzom su potvrdili razdragani 'Bošnjaci'! Dakako, ni kilava hrvatska vlast nije uputila prosvjednu notu ni 'Bošnjacima' a kamoli 'Turcima', niti je hitno pozvala veleposlanike obaju država na dužni 'raport' zbog agresivne politike!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

HF

Top lista poznatih političara – gubitnika na izborima

HF

Prvi politički program Velike Srbije

HF

Šešelj nije luđak nego monstrum iz laboratorija velikosrpstva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više