Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Previše slučajnosti da bi bilo slučajno

Izraelski veleposlanik veli da se okrenemo budućnosti, a naši političari?

 
 
„Ništa nije slučajno“, možemo čuti od političkog analitičara, kad se u nekoj državi dogodi nešto što bi se moglo povezati s politikom. A u Hrvatskoj posljednja dva mjeseca – serija slučajnosti? Požar kod Šibenika, opet ćirilica u Vukovaru, film (krivotvorina?) Dijane Budisavljević u Puli, opet pritisak Izraela na Hrvatsku zbog holokausta, i opet Marko Skejo sa svojim (Hitlerovim?) brkom 5. 8. u Kninu. Iako bi se moglo reći da požar kod Šibenika ne spada u ovu seriju, ja ga stavljam. Jer ja u jednoj maloj trgovini u kojoj nema nadzornih kamera kupujem potpalu za paljenje drva za ogrjev. I ta potpala odmah nestane u vatri. Nije mi jasno kako netko može reći kako su na opožarenom prostoru pronađeni tragovi sredstva za potpalu. Uostalom, zašto uopće kupovati potpalu za paljenje suhe trave, kada se suha trava koristi kao potpala.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/Deerfire_high_res_edit-1093x675.jpg
Nakon ovoga, pokušajmo skužiti ostale navedene „slučajnosti“. Pa navedimo što kaže hrvatski ministar za pravosuđe Dražen Bošnjaković, i što kaže izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor. Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj žali zbog neuspjele prodaje vojnih zrakoplova Hrvatskoj, i kaže kako je to priča završena. Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj kaže kako su se obje zemlje odlučile okrenuti budućnosti, a ne prošlosti. Te govori o mogućnosti gospodarske suradnje između Izraela i Hrvatske, ali i sjećanja na holokaust. Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj poziva Hrvatsku da u zakon uvede definiciju holokausta Svjetskoga Židovskog Kongresa i da holokaust postane dio hrvatskog kurikula. „Hrvatski srednjoškolci moraju znati što se dogodilo u Auschwitzu, ali i u Jasenovcu“, prenosi portal Dnevno.
 
A hrvatski ministar za pravosuđe kaže kako za njega pozdrav Za dom spremni nije prihvatljiv, jer asocira na NDH. Ali se negdje, nekad može koristiti. Baš u Kninu 5. 8. Isto kao kupovanje potpale za paljenje slame. Nema sumnje da su ovdje izraelski veleposlanik u Hrvatskoj, Marko Skejo i hrvatski ministar za pravosuđe – ortaci. Nema sumnje da je izraelskom veleposlaniku u Hrvatskoj i hrvatskom ministru za pravosuđe potreban Skejin brk i ustaški pozdrav Za dom spremni „za gledanje u budućnost, bez prošlosti“. Baš na jednoj od najvažnijih hrvatskih državnih obljetnica. Zbog svega toga, ja od svih tih ortaka Marka Skeje tražim da oni kažu što je za njih (mnogi kažu – srpska krivotvorina) film Dijane Budisavljević u Puli. To je za mene opasna kombinacija sa pozdravom Za dom spremi. Izmišljena hrvatska genocidnost „oplemenjena“ „ustaškim“ pozdravom Za dom spremni. Neki tu vide MOSAD i CIA-u.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Pljunuli ste na obnovitelja Hrvatske!

HF

Treba nam još jedan braniteljski šator, ali u Splitu

HF

Liječnici proglasili međunarodnu medicinsku krizu

hrvatski-fokus

Prešućen i ban Josip Jelačić

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više