Hrvatski Fokus
Aktualno

Od 44 suca Vrhovnog suda 41 došao iz KP

Bez bivših članova Komunističke partije Sabor ne bi imao većinu

 
 
HRVATSKA – EL DORADO ZA KOMUNISTE – Kada (i ako) u Hrvatskoj provedemo lustraciju Vrhovni sud RH će nestati, a Sabor nikada više ne će imati većinu! Ako bi proveli lustraciju u Vrhovnom sudu RH (od 44 suca "samo" 41 je "bivših" članova zločinačke komunističke partije. Komunisti u Hrvatskoj ipak, mora se priznati, gube kompas, jer kako se moglo dogoditi da 3 (tri ) suca nisu bila u KP? Kad bi još čačkali po pravosuđu rezultati bi bili vrlo pogubni.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/EU13_0310.jpg
Lustracija (lat. lustratio) označava čišćenje od grijeha kod starih Rimljana, a danas se najčešće pod tim podrazumijeva rasvjetljavanje i uklanjanje iz javnog i političkog života osoba koje su bile aktivne u službi totalitarnih režima. Navedeni postupak pokrenut je u gotovo svim postkomunističkim državama, osim Hrvatske. Zašto je Hrvatska u tom pogledu među zadnjima? Tko to koči i zašto? Gdje započeti lustraciju i koliko je temeljito treba provesti? Tko bi je trebao provoditi?
 
Fašistički simboli su nestali, ali crvena zvijezda je u Hrvatskoj i dalje prisutna.  U "regionu" postoji npr. nogometni klub "Crvena zvezda" i "Partizan", a u Hrvatskoj NK "Dinamo" čiji je naziv bliže totalitarnom komunističkom režimu, nego demokraciji. Bivši hrvatski predsjednici Mesić i Josipović i mnogi drugi sudionici vlasti rado su se ne samo slikali s Rothschildovom zvijezdom (crvena zvijezda), a sad već bivši predsjednik Josipović krenuo je u izbornu kampanju s Trga M. Tita. Odnedavno imamo uredno registriranu političku stranku "Antifašista", ali tražiti neku političku stranku koja bi bila "Antikomunistička" bilo bi iluzija. Kakav bi međunarodni skandal izazvao npr. kad bi se neki NK nazvao "Kukasti križ", ali "FK Crvena zvezda" ne izaziva nikakav revolt.
 
Teško je uopće uspoređivati štetu koju su za čovječanstvo napravile fašistička i komunistička opcija, ali u tome mogu pomoći statističke brojke. Povjesničari spominju da je fašizam odgovoran za pogibiju približno 25 milijuna ljudi, a komunizam za približno 100 milijuna ljudi. Sličan omjer je u proganjanu i zlostavljanju ljudi. Ako uzmemo u obzir da je i Hitler bio socijalist (nacionalsocijalist) te da je bio jedno vrijeme Staljinov saveznik. Ispada da bi se hrvatska ljevica rado priklonila tom savezu. Fašizam je bio loš sustav, ali na žalost ne toliko da ne može biti i neki gori, a to je komunistički s četverostrukim brojem žrtava (a i dan danas padaju žrtve komunizma npr. Sjeverna Koreja). Jedno je zajedničko bivšim fašističkim i komunističkim vođama u svim državama koje su nastale nakon njihovog pada, uklonjeni su njihovi spomenici i nazivlje ulica i trgova. Kako je onda moguće da Hrvatska ima Trg M. Tita, te spomen dom u Kumrovcu. Tito je svrstan na deseto mjesto diktatora (procjenjuje se da je odgovoran za smrt 1.150.000 ljudi te višestruko progonjenih i mučenih).      
 
Ako bi u jednoj od najnovijih političkih stranaka u Hrvatskoj "Antifašista“ proveli lustraciju, te one koji su skloni neprijateljima i protiv samostalne Hrvatske, teško da bi ostalo desetak članova. Ako bi proveli lustraciju u Vrhovnom sudu RH (od 44 suca „samo“ 41 je "bivših" članova zločinačke komunističke partije. Komunisti u Hrvatskoj ipak, mora se priznati, gube kompas, jer kako se moglo dogoditi da 3 (tri) suca nisu bila u KP-u? Kad bi još čačkali po pravosuđu rezultati bi bili vrlo pogubni. Kad bi neki naivac, kao npr. moja malenkost, tražila u Saboru RH odstup "bivših" članova KP, te suradnika Službe državne sigurnosti (UDBA), definitivno više nikad se u Saboru RH ne bi mogla sastaviti većina.
 
Pozvala bih čelnike postojećih 146 političkih stranaka neka provedu lustraciju u svojim strankama. Kako bi izgledalo pravosuđe nakon lustracije (posebno Vrhovni sud RH s tri suca)? Koliko bi ostalo gospodarstvenika na položajima nakon lustracije? Kako mogu voditi Hrvatsku ljudi koji su prisegnuli KP-u, "celovitosti Jugoslavije" te posebno oni Titoljubci koji su podržavali i još podržavaju tezu "kako će Sava teći uzvodno prije nego bude Hrvatska država". Kako stvari stoje prije će Sava poteći uzvodno nego što se u Hrvatskoj provede lustracija s postojećom političko-pravosudnom ekipom.
 

M. K., https://www.republika.eu/novost/38551/kada-i-ako-u-hrvatskoj-provedemo-lustraciju-vrhovni-sud-rh-ce-nestati-a-sabor-nikada-vise-nece-imati-vecinu-

Povezane objave

Zašto je iz HAVC-a izbačen Hrvatski Mandela

HF

Sramno odavanje počasti Stipici Radiću

HF

Pravoslavni Badnjak = četnički dernek

HF

Dan Svetoga Josipa Radnika A.D. 1573.-2018.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više