Hrvatski Fokus
Hrvatska

Opasan serijal Miljenka Manjkasa

Zašto sada šute Faktograf, SDSS, SNV, GONG…

 
 
ZAŠTO FAKTOGRAF HR, SDSS, SNV I GONG NE ZAUSTAVE REPRIZU SERIJALA "RAT PRIJE RATA" NA HTV 1, ZBOG "NETOČNIH NAVODA"? – Zamislite, draga i poštovana publiko, u manje od godinu dana HTV reprizira "Rat prije rata" – igrano-dokumentarnog serijala koji (navodno) objašnjava kako je pripremana velikosrpska agresija godinama prije nego su zatutnjali tenkovi "JNA" i prije nego su Srbija i Crna Gora uz pomoć savezne vojske, svojih četnika i srpske pete kolone u Hrvatskoj i BiH krenuli u osvajanja s nakanom uspostave "Velike Srbije" sa zapadnom granicom na liniji: Virovitica – Karlovac – Ogulin – Karlobag. Po svemu sudeći i Prisavlje ima svoju "petu kolonu", odnosno one koji "guraju" ovakve sadržaje iako su isti u potpunoj oprjeci s tezama što ih o raspadu SFRJ i ratovima iz 90-ih godina prošlog stoljeća imaju liberalno-lijevi i neokomunistički mediji, stranke, grupacije i udruge prema kojima je za sva počinjena zla kriv "Tuđman i njegov ustaški režim".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/RAT_PRIJE_RATA_ep_9_poster.jpg
Ne znam gdje su Faktograf hr, SDSS, SNV, GONG i svi drugi koji vode brigu o našoj "moralnoj čistoći" i "ispravljanju netočnih navoda" i kako uopće dopuštaju ovakve sadržaje koji "truju omladinu" i "revidiraju" povijest!? Kako bi se uvjerili u opravdanost ovakvog mog protesta, ako do sada niste gledali serijal, započnite i vidjet ćete sami o kakvoj se tu "pro-ustaškoj" propagandi radi. U vizuri Manjkasa i ostalih, Srbi, "JNA", njihove tajne službe i četnici su izazvali raspad SFRJ i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu!? Zamislite, koja "konstrukcija"! Nečuveno i neviđeno! Kao "šlagvort" ili uvod u gledanje serijala (za one koji počinju), evo opisa današnje 4. epizode serijala, pa se uvjerite sami.
 
"Rat prije rata: Mitinzi laži – trenutak istine, dokumentarna serija
• Epizoda (broj): 4.
• Epizoda (naslov): MITINZI LAŽI – TRENUTAK ISTINE
Početkom travnja 1986. srpski partijski vrh stavlja se na čelo radikalnih nacionalista s Kosova, Akademija užurbano završava nacionalni program, a Srpska pravoslavna crkva poziva na promjene i okupljanje srpskih zemalja. Traži se novi lider. Ne bi li ga testirali, srpski nacionalisti pozvali su ga na Kosovo. Trenutačni šef Partije nije položio ispit, pa na Kosovo stiže Slobodan Milošević. Izgovorit će historijsko 'Niko ne sme da vas bije'. Ta će rečenica poprimiti značenje mitskih razmjera. Srbija je dobila novog lidera koji je spreman ukinuti pokrajine i provesti velikosrpski projekt. Premda je tobože bio zatečen događajima te večeri, dani i godine koji dolaze pokazat će da je Miloševićev dolazak na Kosovo bio pomno režiran.
Klicanje mase "Slobo, Slobo" odjekivat će Srbijom godinama. Više ga nitko nije mogao zaustaviti. Počinju obračuni s neistomišljenicima.
Uslijedit će niz političkih prevrata u zemlji. Povjesničari će to razdoblje nazvati 'Maršem kroz institucije'. Padat će redom vojvođansko, crnogorsko i kosovsko rukovodstvo. Potkraj ožujka 1989. Srbija je i formalno ukinula autonomije.
Da zavlada Jugoslavijom, Miloševiću u saveznom Predsjedništvu treba još samo jedan glas. Na Kongresu SKJ Milošević planira konačan politički obračun. Međutim, Kongres je prekinut, a nakon 45 godina vlasti Savez komunista Jugoslavije se raspao.
Zagrebačka centrala SDS-a upozoravala je hrvatski partijski vrh na opasnosti. Najprije u veljači 1986., a potom i sredinom iste godine. U rujnu 1986. na stol stiže i još neobjavljeni velikosrpski program. Partija šuti. Šutjet će i iduće tri godine. Prvi progovaraju politički disidenti. Još uvijek tiho i oprezno. U tajnosti kola 'Proglas prigušene Hrvatske'. Autor, dr. Franjo Tuđman, proglas povjerava najužem krugu disidenata. Dio njih politički se organizira još u zatvoru.
Hrvatsku emigraciju režim smatra sljednikom NDH. Zato su jugoslavenske tajne službe likvidirale gotovo sedamdeset hrvatskih emigranata. Točno deset godina nakon likvidacije Brune Bušića Udba kreće u lov na Nikolu Štedulu.
Premda su pod nadzorom Službi, a dio njih još uvijek ima i zabranu javnog djelovanja, hrvatski disidenti okupljaju se u ilegali, komuniciraju u grupama. Međunarodne okolnosti idu im sve više na ruku. Premda još uvijek ne može naći nakladnika za svoju knjigu 'Bespuća povijesne zbiljnosti', u Tuđmanovu domu stvara se jezgra novog nacionalnog pokreta. Na stolu je već i prijedlog imena stranke. Dva dana poslije održat će se sastanak na Plešivici. Sudionici tog sastanka tvrdit će da su upravo oni tada osnovali Hrvatsku demokratsku zajednicu.
Scenarist i redatelj: Miljenko Manjkas
Produkcija: Intermedia grupa"
(Vidi: https://raspored.hrt.hr/; stranica posjećena 8. 8. 2019.)Za one koji su propustili pratiti serijal, za početak evo prve epizode:https://www.youtube.com/watch?v=pYj0MM7aBmU
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Zašto se prešućuje Mladen Schwartz?

HF

Arogancija “slučajnog” Zorana

HF

Sudac Šumanović protiv Ustavnoga suda

HF

Pored mene su bili Ljuban Devetak i dr. Vojislav Stanimirović

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više