Hrvatski Fokus
Gledišta

Ostavili su te tvoji naredbodavci

Dojučerašnjem šefu Plenkoviću od tebe je važniji opatijski turnir u bridžu

 
 
Otvoreno pismo Lovri Kuščeviću
Dragi Lovro!
Iako sam ćutio nadolazeću ti sudbinu, svejedno bivam iznenađen Tvojim današnjim likom, pomalo zbunjenim s očekivanjem da će netko od tvojih dosadašnjih naredbodavaca reći koju dobru riječ za Tebe. A i zašto bi! A ono uobičajeno neka institucije rade svoj posao, ili ne bi se štel mešati, ovo je tek istraga i sl. Sjećam se, dragi Lovro, tvojega nadmenoga lika kada si objašnjavao hrvatskim građanima rezultate referendumskih inicijativa. Pun sebe, ponosa, sreće i zadovoljstva kako si, zajedno sa svojim naredbodavcem drugom Andrejem Plenkovićem i cijelim vrhom HDZ-a, ali i predsjednikom Sabora, glasnogovornikom HDZ-a u Saboru, predsjednicom države, da ne zaboravim i tzv. Nacionalnim vijećem HDZ-a i vascelim SDP-om i ostalom antihrvatskom kolonom, likovao nad završetkom prebrojavanja glasova i očekivanim neuspjehom referenduma. Prebrojavanjem, bez javnosti i u famoznom, znakovitog naziva, APIS-u.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/8ccf1a8020a8dd3e78fe95e797e0e3fa66aab1d7.jpeg
Bio sam u koloni tisuća hrvatskih građana, u kojima su bile brojne obitelji s djecom,vjerujući, dragi Lovro da će postupak provedbe referendumskih inicijativa proteći u demokratskom duhu. No, veoma brzo smo se uvjerili da će postupak biti u skladu s nalogom o odbacivanju inicijativa, i konačnim pljeskom u Saboru, dviju bratskih partija, HDZ-a i SDP-a. Čast onima iz HDZ- koji nisu poslušali uljeza, dezertera, jugoslovena i diktatora Plenkovića. Ali, dragi Lovro, ti si tada bio zvijezda. U svakoj radijskoj i televizijskom emisiji, u svim dnevnim novinama, tjednicima, portalima… Osim Plenkovića s Tobom su bili i svi članovi Vlade, uvaženi akademik Željko Reiner i slični lažni katolici i domoljubi. U brojenje nazočnih u kolonama potpore referendumskim inicijativama bili su uključeni djelatnici Božinovićeva MUP-a, savjetnik Macan i slični tipovi. Biti u koloni takvih Plenkovićevih slugu, a i sam to biti, sigurno je godilo Tvom egu političara i državnog dužnosnika. Nije te smetalo, dragi Lovro, kada je tvoj naredbodavac nemilosrdno vrijeđao i ponižavao biskupe nazivajući ih nepismenim, neupućenim, slijepima a preko i njih sve nas katolike?! Nije te smetalo kada je dotični biskupima i svima nama podvalio tzv. Interpretativnu izjavu, kojom je htio zabašuriti rodnu ideologiju. Na sreću među biskupima našli su se i oni jako pismeni i upućeni što im/nam Plenković sprema. I ti u njegovu društvu. Tada si očito već pozdrav Faljen Isus, kojim si se prema potrebi kitio, bacio u ropotarnicu povijesti. Jer Ti si našao novog uzora koji će svagda biti uza Tebe. Klanjanje zlatnom teletu trebalo bi i Tebi, uzorni katoliče, biti dobro poznato.
 
Nedavno si, dragi Lovro, za svoje nedaće okrivio gospođu Markić?! Kao da ne želiš priznati koji su, i čiji mediji, otvorili priču o Tvojim nekretninama, peradarnicima, poslovnim prostorima, hrvatskim kokošima… Zar si još toliko indoktriniran, slijep i nepismen? Onoga dana kada su državni službenici počeli provoditi istragu u Tvom Nerežišću, i kada si se dobro preznojavao pokušavajući navesti svu svoju imovinu – prijavljenu i neprijavljenu, znanu u neznanu, Tvoj naredbodavac na novinarski upit o Tvojem slučaju nije htio ništa komentirati, jer se upravo u Opatiji fokusirao na turnir u bridžu! Briga njega za Tebe i Tvoj slučaj?! Ti si ionako, na njegovu zapovijed – k nozi, (nisi jedini a ni rijetki  ako te to tješi!) pokorno izvršio njegovu zadaću! Nisi tada, a možda ni danas, razmišljao da te tvoj narod (kojemu makar formalno-pravno pripadaš) odbacio za vijeke vjekova kao izdajnika, a katolici su Tvoju rabotu doživjeli kao blasfemiju. Za Tvojega naredbodavca Ti si, dragi Lovro, kao i brojni drugi, pluskvamperfekt – prošlo svršeno vrijeme.
 
Ostavljen si kao crvena krpa, nitko te od Tvojih bivših vjernih drugara ne će  pozdravljati ni spominjati, zaobilazit će te da se slučajno ne sretneš s njima, jer bi za to mogao saznati vrhovnik. Vrhovnik koji o Tebi nema više ništa za reći, vrhovnik koji se sprema i fokusira na bridž dok zemlju napušta sve veći broj mladih, dok je zacementirana na dnu EU, dok su pred nama brojni štrajkovi nezadovoljnih radnika, liječnika, medicinskih sestara, učitelja, neriješenih slučajeva iz afera Borg, hrvatske brodogradnje i brojni drugi. Njemu je taj dan bio važniji da bi narkotiziranom narodu i svojoj obezglavljenoj partiji objelodanio vijest da gospođa Šuica odlazi na novu dužnost u EU – nakon što je familiju dobrano riješila, i kako za političkog tajnika partije dolazi gospodin Sanader, iz nepoznatih razloga. Vjerojatno po onom – k nozi! No, dragi Lovro, kao što znaš i te odluke će biti jednoglasno usvojenena Plenkovićevom tzv. Nacionalnom vijeću. O Tebi više ne će biti ni riječi. Ili ipak će biti! Vjerojatno  ćeš biti  ponovno iskorišten jer ćeš naredbodavcu poslužiti kao primjer provođenja njegove vjerodostojne politike protiv kriminala i bezakonja, kao da za tvoja djela nije i ranije znao?! Dobro si, kao i mnogi drugi, poslužio!
 
Dragi Lovro! Nadam se da shvaćaš kako su te tvoji naredbodavci ostavili na brisanom prostoru, na cjedilu, pred njihovim službama i institucijama, pred Tvojim bivšim naredbodavcem, za što si upravo ti  najviše odgovoran. Bit ćeš odgovoran za nečasne radnje ukoliko ti se dokažu?! Ako se i dokažu s odvjetnicima i imovinom kojom ne oskudijevaš lako ćeš isplivati. Ali kako ćeš se opravdati za kriminalne, antikršćanske i antihrvatske postupke glede referendumskih inicijativa koje si zajedno sa Plenkovićevom svitom nemilosrdno rušio. Kako ćeš opravdati svoje bahato ponašanje nedodirnutog, poput svojeg ljubljenog šefa, koji se danas fokusira na bridž i svoje nove kadrove?! Ipak, Lovro ima šanse za tebe. Nemoj očajavati! Uzdaj se u svoj nekadašnji pozdrav: Faljen Isus i Marija i domoljublje ako ga nisi posve zaboravio te  kršćansko traženje oprosta. A da bi došao do toga moraš se iskreno pokajati za svoje grijehe i priznati ih, Bogu,  svom narodu i kršćanskim vjernicima ako njima još uvijek pripadaš. Dakle, dragi Lovro, ti se danas nalaziš pred velikim ljudskim i kršćanskim izazovom. Pri tome moraš znati naš temeljni kršćanki aksiom da istina, a ne Plenković i ostala zlatna telad, oslobađa. Morao bih pošteno priznati kako je došlo do manipulacija s referendumskim inicijativama i tko je sve u tom zločinu sudjelovao. Iako svi znademo naredbodavca tvoje bi riječi potvrde ohrabrile brojne strašljive i pokorne u partiji i vlastima. Otvorio bi, dragi Lovro, Pandorimu kutiju zločina prema našem narodu, Katoličkoj Crkvi i vjeri. Možda bi poslije toga progledali i do danas poneki slijepi, nepismeni i potkapacitirani biskupi koji pozdravljaju Plenkovićevu lažnu katoličku svitu. Možda netko i u HDZ-u?!
 
Ako doista poštuješ pozdrav Faljen Isus i Marija onda ćeš hrabro, domoljubno i odlučno, priznati što te nagnalo da onako antikršćanski, antihrvatski i antidomoljubno sudjeluješ u uvredi prema hrvatskom narodu i Katoličkoj Crkvi. Uvredi prema Tvojem nekadašnjem pozdravu Faljen Isus i Marija! Tisuće onih s brojnim obiteljima i svojom djecom,  koji su sudjelovali u koloni potpore navedenim inicijativama, dobro bi primili izraze Tvojega pokajanja. A što ti, dragi Lovro, drugo preostaje?! Hoćeš li i dalje biti u poziciji – k nozi, kada i sam vidiš da svojim suradnicima i svojem vrhovnom naredbodavcu, više ne trebaš. Koji je i svojim odgovorom da ne želi komentirati Tvoj slučaj, jer je fokusiran na bridž, sve rekao o tebi. Ali, i o sebi. Jer, njemu ne trebaju ni članovi njegove Partije već uhljebljeni dužnosnici, koji u njoj na veoma zanimljive načine dolaze, napreduju i lukrativno ju koriste.
 
Dragi Lovro! Svatko od nas odgovara za svoja djela. Veličina je čovjeka da se prikloni istini, da prizna svoje grijehe i da se za njih iskreno pokaje. Zato duboko vjerujem da ćeš se prikloniti istini i vratiti Katoličkoj Crkvi koja nas, sa svim našim  grijesima, nikada ne će ostaviti samima. Drugi put je klanjanje zlatnom teletu ili suhom zlatu  u poziciji – K NOZI!
 

Mijo Ivurek, Zagreb

 
Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Seksizam po rubu “ivice”

HF

Pušku, pa u Frušku

hrvatski-fokus

Slogan ‘Za dom spremni’ dio je hrvatske najstarije povijesti

hrvatski-fokus

Margareta i Roko

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više