Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zaboravljeni događaj iz Petkova kafića

U kolovozu 2018. uhićen je s majicom na kojoj je bila slika četnika Draže Mihailovića

 
 
Kafić 'Petko' u Uzdolju kod Knina, RH, u kojem su u srijedu navečer  oko 22 sata, eto, napadnuti 'zvezdani' hrvatski pravoslavci već je bio u medijima zbog četnikovanja, sukoba i privođenja druge vrste. Evo što se u Petkovu kafiću zbilo u kolovozu 2018., samo tri dana nakon proslave 'Oluje' u Kninu. Boris Petko (53), izvijestila je tada policija, uhićen je jer je u lokal izazivački došao s majicom na kojoj bio otiskan lik njegova 'patrona', četničkog vođe Draže Mihailovića. Uz to je po običaju pripit i prijetio gostima. Prilikom privođenja pred brojnim gostima kafića Petko je zaprijetio nazočnom predsjedniku HVIDR-e smrću, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku PP Knin. Glasnogovornica policijske uprave Šibensko-kninske, Marica Kosor, navodeći samo inicijale B.P. (53), potvrdila je informaciju o uhićenju muške osobe veoma pristojnim, čak i uglađenim riječima: „Muškarac B. K. (53) je priveden u ugostiteljskom objektu 'Petko', u naselju Uzdolje nedaleko od Knina. Zatečen je u alkoholiziranom stanju te s majicom neprimjerenog sadržaja (majica s likom Draže Mihailovića), a zatim odveden u policijsku postaju gdje je proveo i noć'…kako bi se otrijeznio. Prijetnja smrću okvalificirana je tek kao prekršaj 'povrede javnog reda i mira'; van pameti!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/1956723_hro-1201_ff.jpg
Svjedoka tom događaju bilo je napretek a svi su dobro čuli kako to rabijatni četnik Petko i kojim to riječima 'remeti javni red i mir'. Nakon triježnjenja u zatvoru vjerojatno je Boris Petko pušten kući da se brani sa slobode, vjerojatno je dobio i nekakvu simboličnu kunsku kaznu ali nismo čuli da je kninska policija nakon prijetnje smrću, a morala je, uzela u 'trajnu zaštitu' predsjednika kninske Hvidre i preuzela strogi nadzor nad potencijalnim ubojicom. Sasvim jasno i sasvim opravdano što su nakon toga, moguće upravo ugroženi Hrvati uzeli pravdu u svoje ruke, izbatinali potencijalnog ubojicu i devastirali mu 'klub' kako bi mu ubojitu namjeru izbili iz usijane četničke glavurde. A možda i nisu bili Hrvati, tko zna!?
 
Istini za volju treba kazati i to da nepoznati maskirani napadači iz Uzdolja, unatoč zalaganju vrijedne hrvatske policije, do danas nisu pronađeni za razliku od onih iz Đevrsaka koji su odmah i privedeni!?
Sve u svemu Boris Petko premalo je i dobio koliko je zaslužio, jer:Taj poklonik Draže Mihailovića do krvi je mlatio zarobljene Hrvate u kninskom zatvoru 1991. godine, govore mnogi hrvatski branitelji, bivši zatočenici kninskog zatvora. O tome je Mario Vrban, jedan od zarobljenika kninskog zatvora, napisao da ga je i fizički i psihički maltretirao upravo četnikoidni Boris Petko.
„Petko, Petko crni Petko, je li me se 'sećaš' crni Petko?
Nitko to nije demantirao, čak ni Pupovac!
 
– Je li zbog tog ratnog zločina crni Petko procesuiran, kažnjen i zatvoren, jeli nakon 'Oluje' traktorom pobjegao u, po Pupovcu, svoju 'matičnu državu', je li se (aboliran?) nesmetano vratio na 'vekovna srpska ognjišta' bez ikakvih sankcija od uškopljenog hrvatskog pravosuđa i nesmetano izgradio svoj 'zvezdaški kafić', e, to do danas nismo uspjeli doznati?
 
A sad nešto o incidentu. Zbog površinskih ozljeda/rana u Petkovom kafiću tek je jedna kolateralna žrtva(?), 17-godišnjak, otpremljen i kratko zadržan u kninskoj bolnici zbog, valjda, lijepljenja flastera na zadobivenu ogrebotinu dok je Boris Petko i ostalo pročetničko društvo zbog zanemarivih ozljeda poslano, kako se to stručno veli, na kućnu njegu!? „A s 'fantomkama' maskirani napadači su“, priča 'ugroženi' Petko, „bili prave delije, do zuba naoružani palicama, letvama, 'kantinelama', jedan čak i s mačetom u ruci“ i nestali poput duhova bez da je itko vidio i upamtio barem tip, marku ili boju četiriju automobila nedaleko parkiranih s upaljenim svjetlima; zatajila čak i forenzika pa nema ni tragova auto-guma? Petko je dobio i flašu u glavu a kasnije se utvrdilo kako je to bila plastična boca kisele vode 'Knjaz Miloš'!
 
U najmanju ruku čudnovato, kao da su maskirani napadači stigli u Uzdolje u funkciji tajnih 'kos-ovskih' operacija poznatih iz nedavne prošlosti, LABRADOR i OPERA, te sirotog Petka i njegove goste ranili po prilici onako teško kao što je benkovački četnik Miroslav Mlinar 1990. (poznat kao sudionik pokolja u Škabrnji, 1991.) ranio samog sebe u 'pripremama za srbočetničku agresiju na RH'!? Bilo kako bilo, uslijedile su promptne reakcije, ponajprije s vrha hrvatske 'pete kolone'. Cmizdravi Milorad Pupovac poručio žestoko i četnički opako, ne bez prijetnje: „Ne bih htio da ova zemlja (dakle, ne i njegova zemlja, nap. a.) doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u XX. stoljeću da se stvori hrvatska država (NDH), a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima. Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna“ (i u Saboru sjedi, dakle, dobar dio ustaša, nap. a.). I što sad slijedi, „sprem'te se sprem'te, četnici, silna će borba da bidne…“, slijedi li repriza balvan-revolucije uz svestranu pomoć ratnog huškača iz okupirane Gline 1995., predsjednika mu matične države Srbije, filo-četnika Aleksandra Vučića!? Srbijanski predsjednik izjavio je u subotu, nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj, da je 'razumljivo' što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti (pa zašto ne bi i danas, nap. a.). Uz to srpski Vučić je televiziji 'Pink' izjavio da su napadi 'strašni' i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći pojedinosti u kojem vidu; pretpostavljamo u opskrbi dizelskom gorivu za neku novu TRAKTORIJADU! I konačno, Pupovac je i vizualno pokazao svoj četnički pedigre, pustio početničku, čekinjavu bradu!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

AFORIZMI – Dogovor i ležećki

HF

Partizani ubili Dominika Barača

HF

Četnici pobili sve Hrvate u selu

HF

Tko je Plenkovićev odmetnuti uhljeb iz HEP-a?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više