Hrvatski Fokus
Aktualno

Proglašen isključivi gospodarski pojas

ACTIS POPULARIS – HNES organizator hvalevrijedne akcije

 
 
U subotu, 21. rujna 2019. u 17:10 sati na crti isključivog gospodarskog pojasa u organizaciji Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta održana je "narodna akcijař proglašenja isključivog gospodarskog pojasa na moru. Isključivim gospodarskim pojasom na moru prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982. godine, ostvaruje se državni suverenitet na još toliko Jadranskog mora kolikoga sada imamo, istakli su sudionici ove akcije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/12181370-orig-1-1440x564_c.jpg
Kad ne žele ili ne smiju, zastupnici Hrvatskoga sabora, hrvatski narod se samoorganizirao u akciju ACTIS POPULARIS i 21. rujna 2019 godine proglasio Isključivi gospodarski pojas (IPG), i to na crti postojećeg a neproglašenog IPG-a, na koti 54,1 NM izvan Zadra 43*35,0. H/014*28,1E. Vrijednost proglašenja IPG nije samo GOSPODARSKI nego i POLITIČKI, SIGURNOSNI i EKOLOŠKI.
Dobici su:
1. Ponovno OKUPLJANJE hrvatskog naroda i svih državljana Republike Hrvatske u cilju zaštite suvereniteta na Jadranu.
2. OSTVARENJE suvereniteta na 23.870 km2 Jadranskoga mora, uključujući morsku vodu, tlo pod vodom, podmorje i zračni prostor iznad mora.
3. POVEĆAVANJE bogatstva Hrvatske u području voda, podmorske flore i faune, rudnog blaga, plina, nafte te zračne mase.
4. Vraćanju DOSTOJANSTVA hrvatskim državljanima nakon više desetljeća poniženja od strane sluganskih političara.
5. NAJAVA političke OLUJE. 
6. Traženje ODGOVORNOSTI od svih dosadašnjih zastupnika Hrvatskoga sabora.
7. PRIMJER kako se može i bez velikih sponzora i meštara iza zavjese organizirati akcija za zaštitu hrvatskih interesa.
 
Obala Petra Krešimira IV. u Zadru bila je mjesto okupljanja. Zadarski župnik blagoslovio je More, Zemlju i akciju. Nakon pjevanja hrvatske himne admiral Davor Domazet-Lošo izdao je zapovijed da "Zvonimirova lađa" zaplovi prema granici s Italijom. Na jarbolu se vijorila Hrvatska zastava sa kninske tvrđave.
Zbor Hrvatskog-seljačko pjevačkog društva Podgorac iz Gračana cijelim putem izvodio je duhovne i domoljubne pjesme. Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović proglasio je DEKLARACIJU o proglašenju IGP-a, koje je potpisalo 120 nazočnih na brodu.
Kao trajni znak i svjedočanstvo na AKCIJU NARODA u more je spuštena ploča s natpisom ACTIS POPULARIS 21. 9. 2019.
 
Snaga  DEKLARACIJE je i u broju potpisnika. Zato upućujemo Deklaraciju na potpis svima koji zahtijevaju proglašenje IPG-a u Hrvatskom saboru. Na moru PLAVI SABOR raspravljao je o povijesti i Projektu za boljitak i ostvarenje SLOBODNE, SUVERENE i BOGATE HRVATSKE kao zemlju RAJA I BLAGOSTANJA ZA SVE.
 
Zvonimir Zorić, mladić mladog duha i vrućeg srca sa svojih 90 i više godina svjedočio je kako se voli svoja domovina. Mlade su predvodili dva Josipa, Babok i Juretić, otočane Ivica Škiljo, a Ličane Maja Šebalj. Hrvatsko plemstvo je zastupao Goran Borelli Vranski, a Kuzma Kovačić Dalmaciju. Boris Ljubičić je izradio znak i grafički oblikovao Deklaraciju i zastavice. Vito Marof je izvodio arije iz opere Nikola Šubić Zrinski. Branitelje su zastupali Zorica Gregurić, Josip Jurčević i ratnici IV. gardijske brigade. Na brodu su bile jaslice izrađene iz školjaka autorice Ive Bačak, a svaki potpisnik Deklaracije bio je biser u kruni suvereniteta Države Hrvatske.
 
AKCIJA NARODA trajat će do ostvarenja cilja, a u međuvremenu pokrenut će se nove akcije u cilju zaštite državnih granica i prostora Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/Actio_popularis_-1_10.JPG
Zato pozivamo sve koji zahtijevaju proglašenje IPG-a da svoj potpis upute na adresu elektroničke pošte valek.ivan@gmail.com POTPISUJEM, ime i prezime.
Hvala svim medijima koji nas prate.
 

Koordinator Ivan Valek, dipl. ing. arh.

Povezane objave

Program Hrvatskoga svjetskog sabora

HF

I najbolji među nama

hrvatski-fokus

Disleksija i disgrafija ovladali SDP-om

HF

Nizozemska imenuje povjerenika za borbu protiv antisemitizma

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više