Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Andrej Plenković novi je Grga Anđelinović

Generali Filipović i Ćosić dali potporu dezerteru iz devedesetih godina!

 
 
Nakon sastanka u središnjici HDZ, utorak 24. rujna, među inim temama i o novom velikosrpskom ispadu Plenkovićeva partnera velikosrbina i produžene ruke imperijalističke Srbije Milorada Pupovca u ljubljanskom Delu, javnost je očekivala neko priopćenje iz vrha vlasti i vladajuće stranke. I pojavila su se dva generala iz Domovinskog rata, ispred Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak: Miljenko Filipović i dr. Krešimir Ćosić. Bez trunke savjesti, domoljublja i poštenja, nešto su neodređeno rekli o novoj velikosrpskoj psini stranačkog partnera u Plenkovićevoj vlasti, dajući potporu Plenkoviću, drugim riječima njegovoj antihrvatskoj politici predvođenoj srpsko-hrvatskom koalicijom, koju uz njega, ponajprije sačinjavaju Pupovac i Milan Bandić. Ostao sam iznenađen, kao i brojni moji kolege i prijatelji, tzv. izjavama ove dvojice generala iz Domovinskog rata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/Andrej_Plenkovic_-_2018_1534789128_cropped.jpghttp://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/grga-andelinovic_original.jpg
Andrej Plenković i Budislav Grga Anđelinović
 
Nakon što sam nazvao svojega prijatelja da čujem i njegovo mišljenje o tom saopštenju, on se nasmijao čudeći se kako sam se mogao iznenaditi s njihovim izjavama. Pa mogao si nazvati ljude koji tu dvojicu dobro poznaju tada ne bi bio iznenađen! Naravno da nisam nikoga zvao, jer su mi i same izjave njihova saopštenja bile više nego jasne. Ova dva generala sada sam vidio kao đenerale Plenkovićeve srpsko-hrvatske koalicije, ili ORJUNE Grge Anđelinovića. Uz njih svakako ide i predsjednik HVIDRE Josip Đakić koji se također stavio pod Pupovac-Plenkovićeve tople skute, pod kojima dobro dođe koja boca gemišta. Živili! A Pupovcu nove hrvatske kune i dopuštenje da i nadalje može pljuvati po našoj državi i narodu ostvarujući ciljeve srpskog memoranduma br. 2. Članovima Plenkovićeve stranke i hrvatskim braniteljima mora biti jasno da će se dotični riješiti svoga istomišljenika Pupovca jedino onda ako će u pitanje doći njegova vlast. Do tada će on zajedno s Pupovcem i lumenima iz svojega Nacionalnog vijeća plesati neko od kola iz širokog Miloradova repertoara. Što će poslije toga biti s HDZ-om, Tuđmanovim nasljeđem, nacionalnom sigurnošću briga je novovjekovnog Grge Anđelinovića, Andreja Plenkovića koji je u XXI. stoljeću preuzeo njegovu palicu. I da ne zaboravim Nacionalnoga vijeća!
 
Nakon sastanka u HDZ-u novinari su tražili izjavu i od pedeset postotnog šefa srpsko-hrvatske koalicije Andreja Plenkovića, no njegova visost nije bila spremna za izjavu, već je onako nonšalantno rekao da će oni (drugi) već nešto reći. Sigurno je hitao prema svom istomišljeniku kako bi mu se zahvalio na isprici/izvinjenju hrvatskom narodu za nove (u nizu od skoro 20 godina) uvrjede i poniženja hrvatskom narodu i državi, za koju su se obadvojica anemično borila?! Radi svih onih koji dobro razumiju djelovanje ova dva istomišljenika protiv hrvatskoga naroda i države, treba naglasiti i sljedeće. Naime, posve je jasna pozicija Milorada Pupovca. On dobro znade što radi, za koga radi, tko sve stoji iza njega,tko je sve u mreži, što mu je  dopušteno (zapravo sve) raditi u državi koja financira njegove brojne psine. Rekli bi dobro je pročitan i siguran da dok je god njegov šef u Hrvatskoj na vlasti nitko ga ne smije krivo pogledati! Dobro su prepoznali činjenice neki hrvatski komentatori koji su ukazali kako se u Plenkovićevu mandatu višestruko povećao broj nasrtaja na našu zemlju, narod i hrvatske branitelje! Jer Milorad hodajući po regionu i oko njega, poput Miloševićevih jogurtaša, pljuje po Hrvatskoj i njenim braniteljima te na sva usta hvali istomišljenika Plenkovića, od kojega je potpuno zaštićen.
 
No, druga je pozicija Andreja Plenkovića. Po svojoj funkciji on bi, zajedno s drugim nadležnim hrvatskim ustanovama morao štititi hrvatske nacionalne interese, u navedenom zadnjem slučaju slovenskog Dela, dignitet hrvatskih branitelja, napose dvojicu oslobođenih heroja: Antu Gotovinu i Mladena Markača, što je rak rana svim velikosrbima iz Hrvatske, Srbije i šire. Njih kako smo vidjeli s početka ovoga priloga nisu zaštitili ni njihovi suborci Filipović ni Ćosić! Oni su dali potporu dezerteru iz devedesetih godina! Da Plenkoviću nije ni na kraj pameti štititi hrvatske vrijednosti i zadnjim slijepcima posve je jasno. Mnogima je jasno i to da Plenković već dugo drži štafetnu palicu poznatoga Grge Anđelinovića. Međutim njegova uloga Grge Anđelinovića u XXI. stoljeću mnogo je opasnija. Spomenuti Anđelinović nije imao, usprkos potpore ondašnjih Pupovaca iz Hrvatske i Beograda, kraljevskog dvora, tako široko razgranatu mrežu odanih istomišljenika, potkupljenih i ucijenjenih poslušnika, ustanova popunjenih po Plenkovićevu svjetonazoru, kao što je ima ovaj današnji. Tu je i potpora inozemnih snaga koje Hrvatsku ne mogu smisliti. Njima Plenković šalje i svoje odnosno njihove istomišljenike: Dubravku Šuicu, Mariju Burić Pejčinović i druge. Sve uz potporu lumena iz tzv. Nacionalnog vijeća, od kojih velika većina nema pojma tko je bio čuveni Grga Budislav Anđelinović. A tako su mu blizu!
 

Mijo Ivurek

Povezane objave

Elita mora znati znanje

HF

Svi koji se brane od agresora – osim Hrvatske – su nevini!

hrvatski-fokus

Jugoslavija i dalje najdraža nekima u Istri

HF

Lideri se stvaraju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više