Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Bez vojske Unija je slaba

EU je prisiljen sudjelovati u ratovima Sjedinjenih Država

 
 
(Čitajući ovu ozbiljnu analizu o Europskoj uniji, o Sporazumu iz Maastrichta, pitam se jesu li oni ljudi iz Ministarstva za europske integracije, iz Vlade, iz Sabora, iz Ministarstva vanjskih poslova, shvatili u što guraju hrvatski narod nakon Austrougarske monarhije, nakon prve i druge Jugoslavije i nakon stvaranja države i pobjedničkog rata za oslobođenje od četničko-srpske agresije. Predati svoje junake, svoje osloboditelje u ovakve ruke, poniziti svoju pobjedu za dobivanje ulaznice u „elitni“ klub, u novu tamnicu naroda!!! U kakvom MATRIXU mi živimo opleteni lažima i još slavimo kako smo dobili istaknuta mjesta u toj marionetskoj nadnacionalnoj integraciji  u kojoj nitko nije slobodan nego je samo transmisija više moći koja nikomu ne daje ni mir ni sigurnost. Između dnevnih izvješća i istine je jaz kao od zemlje do neba. Tko ne upozna LOGOS – ISUSA KRISTA – taj ne može znati što je istina. Jedino što možete nakon ovog čitanja je posvetiti dio dana molitvi i na koljenima moliti za skori drugi Kristov dolazak koji će stvoriti novo nebo i novu zemlju jer na ovoj zemlji više nema nade u mir i sreću. Molite za oprost za Hrvatsku i njen narod koja je svojim potpisivnjem ugovora iz Maastrichta  prisiljena sudjelovati u naoružavanju džihadista i u istrjebljenju kršćana Bliskog Istoka. op. K. P.)
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/09/02-21-1728x800_c.jpg
Od potpisivanja Ugovora u Maastrichtu sve članice Europske unije, uključujući i neutralne države predale su svoju obranu pod suverenitet NATO-a kojim isključivo upravljaju Sjedinjene Države. Zbog toga, kad Pentagon delegira u Ministarstvo financija (SAD-a) ekonomsku opsadu države koju hoće uništiti sve članice Europske unije i NATO-a prisiljene su primijeniti sankcije SAD-a.Nakon gubitka većine u Predstavničkom domu na izborima u polovici mandata predsjednik Trump je našao nove saveznike u zamjenu za svoje oslobođenje od progona tužitelja Muellera i optužbi za izdaju. Sada su ciljevi Trumpa i njegovih generala usuglašeni. Imperijalizam Sjedinjenih Država se vraća.
 
U manje od šest mjeseci međunarodni odnosi su se promijenili. Rat koji je obećavala Hillary Clinton je objavljen ne samo od strane vojne sile.Promjena pravila igre je bezprimjerna u povijesti nakon Drugog svjetskog rata i prisiljava sve sudionike da promisle smjesta svoje vlastite strategije i sve instrumente savezništva na koje se računa. Tko bude oklijevao platit će troškove.
 
EKONOMSKI RAT JE OBJAVLJEN
 
Ratovi nastavljaju biti smrtonosni i okrutni ali Donald Trump koje je prije nego predsjednik poslovni čovjek želi da ga koštaju što manje. Zbog toga se čini puno prikladnije ubijati ekonomskim pritiscima nego oružjem. Budući da Sjedinjene Države ne trguju više s najvećim dijelom država koje su napadnute financijski teret ratova – u pravom smislu „ekonomskih“ –  umjesto Pentagona snosit će treće države.
Sjedinjene Države su ustvari odlučile opsjedati ekonomski Venezuelu, Kubu, Nikaragvu, te su akcije predstavljene kao ekonomske sankcije koje je poduzeo Washington po nepoznatom pravnom principu da bi zamaskirao istinske i prave ratove smišljene da ubijaju.To su akcije usklađene izričito s „Monrojevom doktrinom“ iz 1823. prema kojoj u zamjenu neinterveniranja Washingtona u zapadnoj Europi nijedna strana sila ne može intervenirati na američkom kontinentu. Međutim, Kina osjetivši se kao cilj primijetila je da Amerike nisu privatno vlasništvo Sjedinjenih Država. S druge strane doktrina Monroe se brzo pretvorila u yankee imperijalističko opravdanje na jugu američkog kontinenta (Roosveltov corolarij).
 
Danas se sankcije Sjedinjenih Država tiču dvadesetak zemalja: Bjelorusija, Myanmar, Burundi, Sjeverna Koreja, Kuba, Rusija, Irak, Libanon, Nikaragva, Sirija, Venezuela, Srednjoafrička Republika, Demokratska Republika Kongo, Iran, Srbija, Somalija, Sudan, Južni Sudan, Ukrajina, Jemen i Zimbabve. To je precizna mapa konflikata koje vodi Pentagon uz asistenciju Ministarstva financija SAD-a. SAD se, vezano uz doktrinu Monroe, ne usmjeravaju na zapadnu Europu nego na Bliski istok, istočnu Europu, Karipski bazen i Afriku. Ova zemljopisna područja odredio je George Bush, otac, kao strategiju nacionalne sigurnosti koja se ima integrirati u Novi Svjetski Poredak. Od trenutka kad se ove države nisu htjele ili se nisu mogle integrirati, 2001. su ih državni tajnik obrane Donald Rumsfeld i njegov savjetnik za preobrazbu oružanih snaga, admiral Arthur Cebrowski, sankcionirali dovodeći ih do stanja kaosa.Izraz „ekonomski rat“ je sporazumno korišten u smislu „najogorčenije utakmice“. Danas više nije tako: radi se o ratu s namjerom ubijanja.
 
REAKCIJE DRŽAVA KOJE SU CILJ (NAPADA EKONOMSKIM RATOM) I NEODGOVARAJUĆIH (REAKCIJA) SAVEZNIKA
 
Sirijci, koji su jedva pobijedili u vojnom ratu koji je trajao osam godina protiv džihadističkih plaćenika NATO-a sada su napadnuti ekonomskim ratom koji im nameće najoštriju racionalizaciju struje, plina i nafte. Njima je Imperij nametnuo istovremeno obadva oblika rata. Venezuelanci otkrivaju s užasom što znači ekonomski rat i shvaćaju da se s avanturistom Juanom Guaidadom i s predsjednikom Nicolasom Madurom moraju boriti da sačuvaju državu tj. Levijatana koji će ih biti sposoban zaštititi.
 
Strategije država koje su žrtve su u zbrci. Na pr. ne uspijevaju uvesti lijekove za bolnice. Venezuela je sklopila ugovor sa Sirijom još 2011, važnim proizvođačem i izvoznikom roba. Tvornice koje je razrušila Turska s džihadistima u Alepu, obnovljene su. Ali umjesto da počnu s radom one moraju ponovo biti zatvorene jer nema struje. Umnažanje ratnih igara takozvanim sankcijama postaje veliki problem saveznicima Sjedinjenih Država, Europskoj uniji. Njoj su teško pale prijetnje njezinim poduzećima koja su investirala na Kubi a isto tako i sankcije koje im zatvaraju iransko tržište i odlučila se pozvati na arbitražni sud Svjetske trgovačke organizacije. Međutim, kako ćemo vidjeti ova pobuna Europske unije je predodređena za poraz jer je prije 25 godina Washington poduzeo protumjere.
 
EUROPSKA UNIJA JE UPALA U ZAMKU
 
Predviđajući današnje reakcije Europske unije zabrinute zbog činjenice da ne može trgovati s kim hoće, administracija Busha, oca, je izradila doktrinu Wolfowitz na način da zapadni i središnji Europljani nikada ne mogu imati neovisnu, autonomnu obranu. Zbog toga je kastrirao od samog nastanka Europsku uniju namećući joj Ugovorom u Maastrichtu suverenitet NATO-a, drugim riječima Europska unije nije zajedničko tržište.Sjetite se pouzdane potpore Europske unije svim avanturama Pentagona počev od Bosne i Hercegovine, Kosova pa do Afganistana, Iraka, Libije, Sirije i Jemena. Svaki put, bez izuzetka Europska unija je svrstana iza svog pravog suverena NATO-a. Ovo vazalstvo je uostalom jedini razlog za raspuštanje Europske unije. Razlog odbijanja predsjednika Trumpa da raspusti stalnu vojnu organizaciju Atlantskog saveza je: Bez NATO-a Europska unija bi vratila svoju neovisnost, jer se Ugovori odnose na nju a ne na Sjedinjene Države.
 
Očigledno je da ugovori zaključuju da ovo sve mora biti u skladu s dokumentima Ujedinjenih naroda. Evo primjera koji su u kontradikciji s ovim principom.26. ožujka Sjedinjene Države su stavile na raspravu prethodno potvrđene rezolucije o suverenitetu Golana. Promijenile su zamisao bez najave prekršivši međunarodno pravo. Drugi primjer: istog tjedna u Libiji su Sjedinjene Države zauzele stav u korist generala Khalife Haftara kojemu je predsjednik Trump telefonirao da mu osigura vlastitu podršku, kako je Bijela kuća objavila 19. travnja. To je sve protivno stavu Ujedinjenih naroda. Jedna po jedna članica Europske unije svrstale se na njihovu stranu. Zbog konstitutivnih ugovora nemoguće je Europskoj uniji osloboditi se NATO-a, dakle Sjedinjenih država i postaviti se kao neovisna sila. Protesti protiv pseudo sankcija izglasovani jučer protiv Irana i danas protiv Kube su unaprijed osuđeni  na neuspjeh.
 
Suprotno onom što se obično misli, NATO-om ne upravlja Sjevernoatlantsko vijeće, drugim riječima Vijeće država članica: Kada je Vijeće 2011. donijelo odluku o zaštiti libijske populacije od pretpostavljenih zločina Muhammara Ghaddafija i iskazalo se protivno „promjeni režima“ NATO je napao bez konzultacija.Članovi Europske unije koji su za vrijeme hladnog rata činili jedinstveni blok sa Sjedinjenim Državama preneraženo otkrivaju da nemaju istu kulturu sa saveznikom s druge strane Atlantika. U međuvremenu su države Europske unije zaboravile svoju vlastitu kulturu kao i „izuzetnost“ Sjedinjenih Država, krivo misleći da se u svemu među sobom slažu. Htjeli ili ne htjeli nalaze se suodgovorni za sve ratove Washingtona, uključujući i za glad u Jemenu koja je  posljedica djelovanja saudijske koalicije, ali i za sve sankcije Sjedinjenih Država Amerike. Sad trebaju odlučiti ili podržati ove zločine i u njima sudjelovati ili se povući iz europskih ugovora.
 
GLOBALIZACIJA JE ZAVRŠENA
 
Međunarodna trgovina se smanjila. To nije prolazna kriza nego jedan temeljni fenomen. Proces globaLizacije koji je obilježio svijet raspadom SSSR-a, sve do izbora u SAD-u 2016. i do polovice mandata 2018. je završen. Sad je nemoguće slobodno izvoziti u bilo koji dio svijeta. Ipak Kina još ima mogućnosti. Jedno državno ministarstvo SAD-a razmatra način da ju isključi iz latinoameričkog tržišta. U tim uvjetima sve rasprave o prednostima slobodnog tržišta  i protekcionizmu više nemaju smisla s obzirom da više nismo u vremenu mira i da ne možemo birati.Na isti način i konstrukcija Europske unije koja je zamišljena u svijetu koji je bio podijeljen na nepomirljive blokove danas je neodgovarajuća. Ako se ne želimo sa Sjedinjenim državama ukrcati u konflikte koji nisu naši države članice se moraju osloboditi Europskih ugovora i integrirane komande NATO-a. Potpuno je izvan teme svesti europske izbore na progresiste suprotstavljene nacionalistima. Uopće se ne radi o tome. Progresisti potvrđuju svoju volju da grade svijet na međunarodnom pravu koje bi njihovi kumovi, Sjedinjene Države, iskorijenili, dok se neki nacionalisti poput Poljske i Andrzej Dude pripremaju služiti Sjedinjenim Državama protiv svojih partnera u Europskoj uniji. Jedino su Britanci predosjetili sadašnju borbu. Oni pokušavaju izaći iz Unije ne uspijevajući uvjeriti svoje parlamentarce da „Vladati znači predviđati“. Najveći broj članove Europske unije ništa ne predviđa.
 

Thierry Meyssan, https://www.voltairenet.org/article206243.html

(s franc. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezani članci

Druga avantura na Korejskom poluotoku?

HF

Francuska i dalje ubire kolonijalni porez!

HF

Glad “kuca na vrata”

HF

Tone uporište Amerike na Pacifiku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...