Hrvatski Fokus
Hrvatska

Mesić raspustio 1. hrvatski gardijski zdrug

Kako se od godine 2000. provodilo rashrvaćivanje Hrvatske

 
 
Ovako ovih dana zbori Anri Targuš (45), pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, najelitnije postrojbe HV-a, pod direktnim zapovjedništvom tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/350px-1._hrvatski_gardijski_zdrug.jpg
»Tijekom sastanka smo cijelo vrijeme bili skriveni u bolničkom helikopteru. U slučaju napada na predsjednika, plan je bio da ga izvlačimo i ostanemo se braniti u Vukovaru dok ne stigne pojačanje. Nakon smrti Gojka Šuška, a potom i Franje Tuđmana, nastala je prava hajka na pripadnike Zdruga. Dolaskom SDP-a na vlast i po zapovijedi tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića, postrojba Zdrug biva ugašena i njezini pripadnici raspoređeni su po raznim postrojbama«.
 
Velikogoričanin Anri Targuš rodom je iz Osijeka. U obranu domovine prijavio se kao 16-godišnji mladić. Umirovljen 1. siječnja 2005. godine. Nakon raspuštanja zdruga Anri je završio u 350. vojno-obavještajnoj bojnoj u kojoj se osjetila velika netrpeljivost prema pripadnicima Zdruga.
 

https://www.24sata.hr/news/noc-prije-oluje-nismo-spavali-ujutro-su-nam-rekli-krece-se-642603?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Tportal

Povezane objave

Probudi se Hrvatsko!

HF

Na hrvatskom primjeru ostvaruje se Orwellova Životinjska farma

hrvatski-fokus

Istanbulska konvencija je nasilje nad ženama

HF

Tito – idejni temelj i politički uzor vladajuće klase u Republici Hrvatskoj

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više