Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

Stjepan Lozo: »U NDH su Srbi provodili genocid nad Hrvatima…«

 
 
Dr. Franjo Tuđman: "Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikom dopustiti sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!" Na žalost, nitko sa strane nije propisivao kakva će naša Hrvatska biti, već političke elite iz Hrvatske, nakon smrti dr. Franje Tuđmana, s famoznom detuđmanizacijom, a hrvatsko se društvo i država od onda neprestano urušavaju u svim dijelovima i oblicima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/71537086_2930699446964580_7384006997617672192_o.jpg
Talijanski komunisti su se pobunili protiv rezolucije EP-a, dok hrvatski šute, jer i dalje vladaju
 
Od stvaranja Republike Hrvatske, vidljiva je podjela  na Hrvatsku prije i poslije Tuđmana. A podjele u hrvatskom društvu počele su upravo Mesićevom, Račanovom i Sanaderovom 'detuđmanizacijom' i nitko ih više, na žalost, nije mogao zaustaviti jer ne postoji u hrvatskoj političkoj eliti čvrst politički stav da se taj proces zaustavi!Čak ni Rezolucija EU-a nije im podstrek da se riješimo aveti komunističke prošlosti, već se i na nju oglušuju. Kao što je to bilo i 2009. godine kada je Hrvatska kao kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji bila obvezna prihvatiti njezinu politiku izraženu u „Rezoluciji o europskoj savjesti i totalitarizmu“ koja se odnosila na osudu nacizma i komunizma i svih totalitarnih režima, tako je službena Hrvatska, dakle sada kao članica Europske unije, ignorirala sličnu novu rezoluciju pod nazivom „Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe“, usvojenu 19. rujna ove 2019. godine. Što je još gore, iako hrvatski mediji imaju svoje dopisnike u Strasbourgu, ta osobito važna rezolucija potpuno je prešućena u njima, uključujući prije svega vodeći javni servis: Hina, Hrvatska radio televizija i Hrvatski radio.
 
Iako su predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću  puna usta Europe i europskih vrijednosti, kad je u pitanju osuda komunizma i njegovih teških zločina počinjenih nad hrvatskim narodom, on, i kao predsjednik HDZ-a, ne oglašava se, dapače šuti kao zaliven. Isto se ponašaju i sve lijevo-liberalne stranke IDS, GLAS, HSS, HNS…
 
Dana 3. siječnja 2000., dolaskom na vlast koalicije sastavljene od šest stranaka – HSS-a, IDS-a, LS-a, HNS-a, HSLS-a i SDP-a (tzv. šestorka), izborom Ivice Račana za predsjednika Vlade i Stjepana Mesića za predsjednika države, u nešto od više od mjesec dana potpuno  se promijenila vlast u Hrvatskoj. Novi saziv Sabora s koalicijskom većinom, nova Vlada Republike Hrvatske s Ivicom Račanom na čelu, te novim predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i novoizabranim sucima Ustavnog suda. Ni značajne datume u stvaranju hrvatske države novi vlastodršci nisu ostavili, već su ih, izmiješali na opće zaprepaštenje i zbunjenost u hrvatskom puku, pa mnogi od nas i danas ne znaju što znače i zašto ih slavimo. Na taj način mislili su sakriti povijest stvaranja samostalne Hrvatske i svoju neslavnu ulogu protivnika osamostaljenja! Naime, ostaje slika o saborskim zastupnicima SDP-a kako, 25. lipnja 1991., demonstrativno napuštaju sabornicu uoči glasovanja o Ustavnoj odluci o suverenosti i samostalnosti RH.
 
Mesićeva izdaja i Channel 4
 
Dana 13. rujna 2000., novoizabrani predsjednik Stjepan Mesić, vođen osvetoljubivošću i mržnjom prema dr. Tuđmanu (neuspjeli pokušaj državnog udara 1994. godine i povlačenje s mjesta Predsjednika Predsjedništva SFRJ) omogućio je novinarima britanskogChannela 4 uvid u 100 magnetoskopskih vrpci i čak 17.000 transkripata, dajući im pravo da ekskluzivno snime skidanje pečata s vrata sobe u kojoj su bili uredno pohranjeni najtajniji dokumenti iz vladavine dr. Tuđmana te njihovo neselektivno dijeljenje Haaškom sudu, po kojima su slijedile optužbe za tzv. udruženi zločinački pothvat državnog i vojnog vrha RH u Domovinskom ratu. Čovjeku za ne povjerovati da je tako nešto moguće! Ima li na svijetu takav presedan da Predsjednik države svjedoči protiv svoje države? Nema! Zaigravši glavnu ulogu detuđmanizatora, novoizabrani predsjednik Republike nadao se da će mu to izdajničko djelo, izdajstvo mrtvog prethodnika osigurati slavu pravednika-osvetnika, no osigurao si je samo mjesto veleizdajnika u povijesti hrvatskog naroda. Jutarnji list je tada objavio članak Davora Butkovića; Dani apsolutne euforije! "Treći siječnja 2000. svojom se pozitivnom energijom mogao usporediti jedino s 30. svibnjem 1990. godine, kada je konstituiran prvi nekomunistički Sabor modernog doba. Početkom siječnja 2000. političari su mogli biti ponosni na svoj posao, neovisni mediji mogli su biti ponosni što su itekako aktivno sudjelovali u rušenju jedne autokratske i posve nesnošljive vlasti, a građani su bili ponosni što su glasovali. Nedjeljno izborno jutro bilo je relativno hladno, a ispred mog starog glasačkog mjesta, u školi Vladimir Nazor na zagrebačkom Jordanovcu, stvorio se red od pedesetak metara: nitko se nije žalio na hladnoću. Naprotiv, skoro svi birači bili su veseli što mijenjaju svoju zemlju"., piše Davor Butković Ne piše Butković, koji građani, koju to pozitivnu energiju je on vidio, ni što nosi nova vlast?
 
A nova vlast donijela je prodaju zlatnih poluga naslijeđenih sukcesijom, po kriteriju za raspodjelu koji je odredio MMF, uz suglasnost svih država nastalih raspadom SFRJ, Hrvatskoj je pripalo 28,49 posto čistog monetarnog zlata, odnosno ukupno 15,5 tona (13,1 tonu deponiranog u Baselu i 2,4 tone deponiranog u Beogradu). Ukupan iznos zlata 13,127 tona prodan je  25. rujna 2001. Preostali dio prodan je 29. studenoga 2005. u vrijeme Vlade Ive Sanadera.
 
“Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”, bila je misao vodilja i životni put utemeljitelja suverene hrvatske države, dr. Franje Tuđmana. "Vjerovao sam u hrvatsku mladež koju sam do tada na žalost više upoznao u svijetu gdje je bila rastjerana iz domovine, a vjerovao sam i u zrele hrvatske ljude, i u takve hrvatske težake od kakvih sam jedno pismo dobio ovih dana, od Svetina Civadelića, čovjeka od 94 godine, koji je rekao običnu istinu koju sam ja nosio od dječjih nogu i osjećao u grudima svih hrvatskih ljudi u svim krajevima: Stvorimo jednom takvu Hrvatsku u kojoj ćemo moći reći da smo Hrvati, da smo svoji na svome".
 
Svakodnevno svjedočimo lažima i manipulacijama glede bliže i daljnje povijesti hrvatskog naroda.Hrvatski narod koji nikada nije bio osvajački, koji se uvijek kroz povijest samo branio, a branio je i druge narode, izložen je neprekidnoj stigmatizaciji ustaštva iz Drugoga svjetskog rata i viktimizaciji iz Domovinskog rata. Optužbe dolaze od samog dijela hrvatskog naroda, onoga koji je usvojio komunističku i jugoslavensku ideologiju iz Srbije, koja uspješno manipulira i zavarava svijet i njegovu javnost i skriva svoju fašističku, agresivnu i osvajačku politiku na štetu hrvatskog naroda. Srpska diplomacija već više od 140 godina neprestano uspješno vodi međunarodnu politiku, sakriva svaki trag po kojem bi je mogli opružiti i osuditi. Ima organiziranu dijasporu i lobije po cijelom svijetu, koji agresivno sve njene promašaje pripisuju Hrvatima i Hrvate stavljaju u poziciju da se neprestano moraju braniti. Povjesničar Stjepan Lozo: „U NDH su Srbi provodili genocid nad Hrvatima, a onda su 'strašne' ustaše optužili za zločin nad njima!“ https://narod.hr/hrvatska/lozo-srbi-su-kao-cetnici-i-partizani-pocinili-genocid-nad-hrvatima-a-onda-izmislili-hrvatski-genocid-nad-srbima?fbclid=IwAR0doSa_y9FMcbzwID_zPVkJpo1AdH9HSEfbvPhY_NlGJF2bS8DH7n1PWrQ
 
A kako hrvatska država nema uspješnu domoljubnu diplomaciju, niti jaku organiziranu dijasporu i lobije, uvijek smo par koraka nazad i u defanzivi u odnosu na objede kojima nas Srbija blati i optužuje po svijetu. Od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, nema niti jednog hrvatskog političara i dužnosnika koji bi branio hrvatske interese i organizirao otpor prema srpskim i jugokomunističkim lažima i optužbama. Sve je stihijski prepušteno pojedincima, entuzijastima koji pokušavaju rasvijetliti povijesne prijepore. Evo i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podilazi tim jugokomunističkim i srpsko-zapadno-balkanskim strukturama, umjesto da radi na promjeni cjelokupne diplomatske garniture, koja ne radi u interesu Hrvatske, ona potvrđuje  kompromitirane diplomate. https://direktno.hr/direkt/josko-paro-kontroverzni-diplomat-s-brojnim-repovima-ipak-odlazi-hrvatskog-veleposlanika-belgiju-135222/
 

Lili Benčik

Povezane objave

Poraz gradonačelnika Borisa Miletića

HF

Kritizirati da – okrivljavati ne!

HF

Digitalna potvrda je zatvorenički kod kojim će nas doživotno pratiti

hrvatski-fokus

Efikasna borba protiv korupcije nije u interesu politike

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više