Hrvatski Fokus

Otvorenje izložbe o Filmskoj komuni Rožava uz projekcije, diskusiju i seminar – 24. i 25. X. 2019.

 
 
Poštovani kolege i suradnici,
u četvrtak 24. listopada u 20 sati u Galeriji Nova otvara se izložba Oblici slobode grčke kustosice iLiane Fokianaki i Filmske komune Rožava, kolektiva osnovanog 2015. godine koji djeluje u autonomnoj regiji Rožava čije ime znači „zapad“ a odnosi se na zapadni dio Kurdistana (današnja sjeverna Sirija). Otvorenju će prethoditi predavanje i promocija knjige Jonasa Staala Umjetnost propaganda u 21. stoljeću u 18.30 sati, a kustosko vođenje izložbom zakazano je za 20:30 sati istoga dana. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/507647.jpg
U petak 25. listopada u 19 sati, u Galeriji Nova će se održati seminar Umjetnost kao kontra-hegemonija na kojem će sudjelovati umjetnici Jonas Staal, Milica Tomić i Marina Vishmid, a moderirat će ga iLiana Fokianaki. 
Popratni program izložbe Oblici slobode zaključit će se u utorak 12. studenog u 19 sati s Bitkom za Rožavu – diskusijom Jerka Bakotina i Nikole Kuprešanina te projekcijom epizode njihovog dokumentarnog serijala Kurdi posvećene kurdskom revolucionarnom pokretu u Siriji. 
Izložba će biti otvorena do 30. studenoga. (h.f.)

Povezane objave

Propali laboratorij globalističke utopije

HF

BREXIT – Cijena europskog durenja

HF

SAD mijenja pristup sporovima u Južnokineskom moru

HF

Države članice moraju potisnuti LGBT u Općoj skupštini UN-a

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više