Hrvatski Fokus
Hrvatska

Plenkovićevo izvješće o radu Vlade je nepotpuno

Nije spomenuo proračunsko financiranje protuhrvatskog djelovanja SNV-a, SDSS-a i Novosti

 
 
Mislim da se svatko tko je gledao i slušao Plenkovićevo izvješće u Saboru o radu Vlade, a potom hvalospjeve Branka Bačića Plenkoviću u svezi toga izvješća, vjerojatno upitao postoje li dvije paralelne Hrvatske, jedna o kojoj govori Plenković, i u kojoj žive Plenković i Bačić, i druga u kojoj živi 90 posto hrvatskih građana? Jer ako je situacija u Hrvatskoj odista takva kako je oslikava Plenković u svome izvješću, i ako su uspjesi ove „njegove“ Vlade odista toliki kako ih je on izložio, onda smo u velikom problemu, jer bi to značilo da je najmanje 150.000 hrvatskih građana umno poremećeno jer napušta Hrvatsku u kojoj se Plenković toliko svesrdno brine o njima, i u kojoj im je  bilo toliko dobro!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/thumbs_b_c_c333daa1525d82a20e21457c95578da6.jpg
No, usput rečeno, cijelo Plenkovićevo izvješće više se bavilo uspoređivanjem sa, po njemu, lošom SDP-ovom Vladom, nego onim što brojke koje je iznosio realno znače. Tako na primjer Plenković se slavodobitno hvalio porastom BDP-a, porastom zaposlenosti, smanjenjem nezaposlenosti, fiskalnom reformom, reformom obrazovanja, socijalnom brigom i osjetljivošću prema potrebama najpotrebitijih, te porastom plaća i mirovina, a sve to je još potenciranije hvalio Branko Bačić. No što te brojke koje je naveo realno znače?
 
Porast BDP-a ne znači puno, ako znamo da smo po BDP-o po stanovniku među najlošijim državama EU-a, i što je još gore ono nije rezultat gospodarske aktivnosti, već je rezultat potrošnje i investicija koje ne stvaraju nove vrijednosti, novi izvoz i nova radna mjesta. Smanjenje nezaposlenosti i porast zaposlenosti su statistički podaci, iza kojih stoji odlazak naših građana iz Hrvatske pa se više ne vode kao nezaposleni, i sezonsko zapošljavanje u turizmu, pa je to neozbiljno proglašavati „uspjesima“ Vlade. Hvaliti se fiskalnom reformom, koja je bila isključivo u korist one manjine sa ionako većim dohodcima, a ne u korist velike većine koja jedva sastavlja kraj s krajem, je tipična za osobu kojoj su većina građana „zadnja rupa na svirali“ i služe mu samo kao glasački „žetončići“. Hvaliti se porastom plaća i mirovina je direktna 'sprdnja' s građanima u situaciji kada se bježi iz Hrvatske smatrajući da u njoj nema perspektive za pristojan život, i kada je povećanje mirovina za 90 posto umirovljenika tek porast od desetak kuna.
 
Ne navesti u svome izvješću da je Hrvatska među 5 (pet) država EU-a s najlošijim rezultatima po svim pokazateljima kojima se mjeri uspješnost i uređenost društva, je prikrivanje neuspješnosti Vlade. Konačno, ne progovoriti u izvješću ni riječi o borbi protiv korupcije, najvećeg zla hrvatskog društva, i o toleriranju i čak proračunskom financiranju protuhrvatskog djelovanja SNV-a, SDSS-a i Novosti, je jasna potvrda da ova Vlada daje podršku ovakvim ponašanjima, ne poduzimajući ništa u borbi protiv njih. Da je tomu tako potvrdio je i sam Branko Bačić kada je rekao da su svi oni koji imaju bilo kakve zamjerke na rad Plenkovićeve Vlade, nitko i ništa, time se „izlanuvši“ da zapravo za Plenkovića i za vodstvo HDZ-a su nitko i ništa svi oni koji napuštaju Hrvatsku, svi oni koji štrajkaju jer nisu zadovoljni. A to je veoma znakovito, jer se ne radi o masi neradnika, klošara i  nepismenih osoba, već o osobama sa isključivo visokom školskom naobrazbom, koji rade u sustavu obrazovanja i zdravstva.
 
Završit ću s pitanjem koji mnogi sebi postavljaju, samo se još ne usuđuju javno artikulirati, a koje glasi: ako Plenković i Bačić tako razmišljaju o saborskim zastupnicima, učiteljima, profesorima, medicinskim sestrama i liječnicima. što tek onda obični građani, kojih je većina, predstavljaju za njih? Po svemu sudeći oni su za njih manje od ništa! Zar se za to ginulo u Domovinskom ratu?
 

Laslo Torma

Povezane objave

Glas Koncila o međugorskom devedesetogodišnjaku

HF

Promišljanje sa dvadeset godina zakašnjenja

HF

Srpska pravoslavna crkva i četništvo

hrvatski-fokus

Grad Poderanih Gaća

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više