Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Odgovorno čelništvo u rastućim ekonomijama

Konferencija najutjecajnijih svjetskih istraživača menadžmenta po prvi put u Europi

 
 
Briarcliff Manor, NY, SAD i Bled, Slovenija, 17. listopada – Najutjecajniji istraživači menadžmenta iz 37 zemalja okupit će se na specijaliziranoj konferenciji koju organizira IEDC – Poslovna škola Bled pod pokroviteljstvom eminentnog svjetskog udruženja profesora menadžmenta, Academy of Management. Konferencija će se održati na IEDC – Poslovnoj školi Bled od 23. do 25. listopada 2019. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/iedc_bled_3_10_b.jpg
Središnja tema konferencije bit će važnost odgovornog čelništva u kontekstu promjena u svijetu, posebno u rastućim ekonomijama.
"Akademici iz cijelog svijeta koji će prisustvovati predstojećoj konferenciji, najvećoj takve vrste u Europi, raspravljat će zašto je odgovorno čelništvo važno za konkurentnost i napredovanje poduzeća", rekla je prof. dr. Danica Purg, dekanica i predsjednica IEDC – Poslovne škole Bled. "Na konferenciji ćemo istraživati različite načine s kojima akademski svijet fokusiran na područje managementa, može surađivati s tvrtkama, političarima, nevladinim organizacijama, medijima i drugima za razvoj odgovornijeg čelništva i održivih inovacija."
 
Na trodnevnoj konferenciji govoriti će se o:
• Utjecaju na obrazovanje rukovodstva
• Odgovornom čelništvu i organizacijskom ponašanju
• Odgovornim i održivim inovacijama
• Transformativnoj etici, upravljanju za poticanje odgovornog čelništva
• Strateškom rukovodstvu i održivom razvoju
 
Na konferenciji će biti ugošćeni vrhunski govornici, među njima Dr. Danilo Türk, bivši predsjednik Slovenije i pomoćnik generalnog tajnika UN-a, Therese Noorlander, direktorica održivog razvoja Coca-Cola Europe, i James P. Walsh sa Sveučilišta u Michiganu. Prof. Anne Tsui, prof. Peter McKiernan, prof. Maurizio Zollo i prof. Danica Purg, na jednom od panela raspravljat će o tome kako inicijative, 'Responsible Research in Business and Management (RRBM)' i manifest udruženja CEEMAN, mogu pomoći u razvijanju odgovornog čelništva koje se bavi potrebama organizacija, zaposlenika i šireg društva u rastućim ekonomijama. U programu konferencije možete pronaći i mnoge druge zanimljive predavače.
 
IEDC – Poslovna škola Bledje osnovana prije 33 godine kao prva takva poslovna škola u Srednjoj i Istočnoj Europi. IEDC je jedna je od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi. Korištenjem inovativnih pristupa na području razvoja menadžmenta, lideri iz regije i šire tu stječu znanja o novim i kreativnijim načinima za suočavanje s izazovima rukovodstva. IEDC je domaćin jedinstvene specijalizirane konferencije AOM na jednom od najzelenijih europskih odredišta, na Bledu.
 
Academy of Managementnajveće je svjetsko udruženje profesora menadžmenta koji se bave istraživanjem menadžmenta i organizacija. Ima 20.000 članova iz više od 120 zemalja na šest kontinenata. AOM objavljuje šest vrhunsko ocijenjenih časopisa s rezultatima istraživanja menadžmenta i online časopis Insights.
 

Iva Eibel

Povezane objave

Deflatorna komponenta potrošačkih cijena

HF

Slatki problemi njemačkoga razvoja

HF

Doplatak za djecu i oko njega

HF

Nikako graditi magistralu iznad stanovnika Mokošice

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više