Hrvatski Fokus
Društvo

Knjigu piše od Ovrlje Ante

Dvadesetoga listopada 2019., Ante Nadomir Tadić Šutra na svojoj Ovrlji proslavio 40 godina književnog stvaralaštva

 
 
Knjigu piše od Ovrlje Ante pa je šalje na tri pobratima u Bibinje Marinu i Anti i u Zadar pobratim Nikoli. Na feštu od knjige ih zove. Pobratime. Pjesnike. Poetsku feštu kraj Otoka u sred žita, kukuruzi se njišu, u Ovrlji rodnoj, gdje se rijeka Ovrlja od dvadeset izvora puni. Oj Ovrljo riko, suzo materina. Ovrljski Antun Gustav Matoš, kako ga naslovi župnik Ovrljski. Stožerni je to domoljubni  pjesnik što tom prigodom predstavi domoljubnu stihozbirku STOŽINA, pjesnik koga krasi: Bogoljublje, Domoljublje i Čovjekoljublje. Pjesnik koji pozdravlja starim hrvatskim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija! Ante Nadomir Tadić Šutra.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/NADOMIR.jpg
Bogatim kulturno umjetničkim programom na izvoru rječice Ovrlja u Otoku bilježi se 40. obljetnica književnog stvaralaštva i promocija 11. Knjige ‘Stožina’ hrvatskog branitelja i pjesnika Ante Nadomira Tadića Šutre.
Kulturni program započeo je  himnom u izvedbi Ratomira Kliškića, dugogodišnjeg prvaka opere HNK–Split. Goste i uzvanike pozdravili su fra Neven Pavlinušić, otočki načelnik Dušan Đula, šibensko-kniski dožupan Nikola Blažević, splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, saborski zastupnik i triljski gradonačelnik Ivan Šipić, Zvonimr Šeparović, prvi ministar vanjskih poslova i pravosuđa u RH, Branka Šeparović, doajenica hrvatskoga novinarstva. O pjesnikovu stvaralaštvu govorio je dr. sc. don Josip Dukić.
Svečanosti u prigodi Šutrinog književnog jubileja nazočili su i saborski zastupnik Miro Bulj, načelnica Kijeva Lidija Slavić, predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i brojni drugi, kao i slavljenikova mnogobrojna obitelj.
U okviru programa nastupili su Jakov Bilić, ravnatelj i glumac šibenskog kazališta, ženska klapa ‘Galluna’ iz Imotskoga, ženska klapa ‘Rusula’ iz Splita, Marko Dodig – Paško, David Ricov, Robert Jurišić, Joško Delić – Zurzi, URIG (Udruga reraša i gangaša) Otok, Kulturna udruga Zvuci s Kamena iz Imotske krajine, klapa ‘Hrvace’ i Tomislav Bralić.
 
Za svoj jubilej Ante Nadomir Tadić Šutra dobi brojne poklone od gostiju koji su došli na ovo veliko slavlje, a među tim poklonima bio je i poklon NK OSK-a, otočki dres sa Šutrinim brojem 40.
Učešće u Poetskoj fešti uzeli su i pjenikovi prijatelji, Pobratimi: Dinko Škevin, Nikola Šimić Tonin, Marin Fuzul, Frane Bilić i Ante Sikirić i zajedno zapjevali Antinu „Dalmacijo iz duše te ljubim“.
Šutra je svoje goste osim prigodnog programa pored rječice Ovrlje, počastio i bogatom gastronomskom ponudom. Program kojeg je vodio Branimir Romac završio je Šutrinom pjesmom u njegovoj interpretaciji ‘Ne daj se Cetino’.
 

Nikola Šimić Tonin

Povezane objave

Lošo o SP-u u Rusiji

HF

Humanitarna izvedba baletne predstave

HF

EPIGRAMI – Ja mogu sve što hoću!

hrvatski-fokus

Mediji i seks

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više