Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Dobar primjer za iseljeništvo

Nicolas, sin Charlesa Aznavoura, preselio iz Francuske u Armeniju

 
 
Sin poznatoga francuskoga šansonijera, skladatelja i glumca Charlesa Aznavoura Nicolas Aznavour se je preselio s obitelji u Armeniju. Nicolas je sin Šveđanke Olle Torselj s kojom se je Charles Aznavour vjenčao u armenskoj crkvi u Parizu i živio u braku s njom više od pedeset godina. O svojim planovima preseljenja Nicolas Aznavour je izvijestio još 2018. godine. Oženjen je suprugom Kristinom Sarkisjan s kojom ima četvero djece. Kao i otac, koji je preminuo prije godinu dana 1. listopada 2018. god., i Nicolas nastavlja dobrotvornu djelatnost svojega otca u Armeniji (A. Bagdasarov: Dan sjećanja na kralja šansone Charlesa Aznavoura). Charles Aznavour je počeo svoju dobrotvornu djelatnost nakon strašnoga potresa u Armeniji 1988. godne.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/Aznavour1_2.jpg
Obitelji Aznavour i Macron u Aznavourovu centru, Erevan
 
Trideset godina upornoga rada omogućili su mu organizirati mnoštvo dobrotvornih programa u Armeniji i izvan nje. Godine 2016. otac i sin su utemeljili Aznavourov fond. Cilj je Fonda realizacija obrazovnih, socijalnih i kulturnih programa. Prvi je projekt Fonda stvaranje Aznavourova centra u Jerevanu.
 
U Centru je smješten tehnološki i interaktivni muzej poznatoga pjevača i glumca, a također i unikatni kulturno-obrazovni centar za mladež.
"Najvrjednije što mi je otac predao jest spremnost pomagati drugima", kaže Nicolas Aznavour. Njegov čin je dobar primjer povratka na pradjedovsko ognjište i nadovezivanje na očeve armenske korijene.
 

Artur Bagdasarov, HKV

Povezane objave

Hrvatsko iseljeništvo nema predstavnika u Saboru

HF

NAŠ STARI HRAST

HF

Ivan Krešić – publicist, prosvjetitelj, domoljubni javni radnik

hrvatski-fokus

Početak raspadanja istočnoga bloka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više