Hrvatski Fokus
Aktualno

Bez žrtava nema uspjeha

Kažu Karolini: "Zašto Vi? Nema šanse!" A ja kažem: ima šanse!

 
 
Osvrt na reakcije na tekst "2019. – Izbori za Poglavara Hrvatske Države"
Reakcije na gornji tekst objavljen u Hrvatskom Fokusu i portalu amac.hrvati-amac.com bile su pomalo nečekivane, slijedi osvrt na neke od njih. O samo-kandidaturi nitko nije bolje i jasnije izrekao od Karoline same – samog sebe predložiti i/ili kandidirati za predsjednika države nije kvalifikacijski, nego diskvalifikacijski čin. Dakle, o samo-kandidaturi nitko nije niti razmišljao, pa je svaka kritika na tu ‘pogrješku’ bespredmetna!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/220px-Karolina-Vidovic-Kristo1.JPG
Pristati biti Predsjednički kandidat za moralnu i častnu osobu je žrtva, a ne težnja za osobnom promocijom! Ta se žrtva može usporediti s onom naših dragovoljaca, koji su bili spremni ustati, a mnogi bili „s tri metka na prvoj crti obrane“! To je zov Domovine, a ne “beauty contest“. Dakle, oni koji vjeruju da bi Karolina Vidović Krišto bila odlična Predsjednica, neusporedivo bolja od svih današnjih kandidata, kao i svih prošlih od 2000-te do danas, morali su to iskazati (“dok nije prekasno!“), a ne čekati 'da se ona samo-kandidira'! Onima kojima je “danas prekasno“, što su učinili jučer? Što će učiniti sutra, da preko sutra ne bude “prekasno“? Što će učiniti u slijedećih 5 godina da opet “ne bude prekasno“? Kažu: “Nema šanse!“, “Zašto Vi“?! Kako karakteristično za male hrvateke! “Učini ništa, jer ne ćeš uspjeti!“! Self-fulfilling prophecy (Samoispunjujuće proročanstvo). Kakva zabluda!
 
Zamislite sve  one hrvatske športske junake od Šurbeka, Parlova, Ivaniševića, Dražena, pa da ne zaboravimo Peršku, Monsidera i Hitreca…, kakve su oni nepremostive planine svladavali cijeli život! Zamislite malog Šurbeka, za kojeg 'stručnjak' reče: “od ovog ne bu nikad niš“, a on samo koju godinu poslije postaje Europski Prvak (jedini Hrvat u 60 godina Europskih Prvenstava!). Pa onda, nakon težke ozljede 1969.: “ne bu on dugo“, a on učini nemoguće, svladava 'Kinezki zid', postoje legenda svjetskog stolnog tenisa i igra na (prvoj za Hrvatsku) Olimpijadi u Barceloni 1992. u svojoj 46-oj godini! .
 
Zamislite put 'malog pastira Modrića', od malih klubova 'u koje su ga stručnjaci poslali kaliti se' do najbojeg nogometaša i finalista Svjetskog Prvenstva! Nikako ne smijemo zaboraviti put obitelji Kostelić, otca (i supruge!) 'rukometaša' i njihove djece Ivice i Janice od 'klisura, šatora i konzervi' do Olimpijskih zlata. Pa Draženov put od Šibenke, preko Cibone i Real Madrida do prvog (i najboljeg) Europljanina u zemlji košarke da bi igrao s Drexlerom i nadigravao se s Jordanom i ostalim NBA velemajstorima kakve svijet nije vidio. Da su Dalić, Modrić i ostali junaci mislili 'mi jadni mali, ne bumo daleko', nikada ne bi igrali finale Svjetskog Nogometnog Prvenstva, nego bi bili zadnji u grupi i ispali! Sve junaci iz naroda, s narodom za narod, koji pred nikim i nikada nisu ustuknuli!  Iza njih nije bio ni Bruxelles ni London ni Moskva, pa naravno ni partija, nego narod, Hrvatski Narod. Geni kameni!
 
Kažu Karolini: “Zašto Vi“?! “Nema šanse!“Dakle, oni od kojih se očekuje da ne samo “podrže“, nego i nešto učine, preuzmu jedan mali (sičušni) dio velikog pothvata, savjetuju 'razoružanje teritorijalne obrane'. Tipično je i razglabanje o ‘Taktičko-strateškim’ razlozima i ciljevima, malo začinjeno 'znanošću'! Pa koliko bi ta 'strategija' imala stranica, tko bi je napisao, u kojem jeziku, a tko provodio!? 
 
Strategija je pojam iz Matematičke Teorije Igara, a IGRE, bilo koje klase, su precizno i jednoznačno definirane, što društvena stvarnost nije! Što reći o 'nikakvim šansama' i 'već odabranim stranama', osim da su ‘ankete' predviđale 97 % pobjedu Hillary Clinton do same izborne noći, te da 'izbori nisu niti bili potrebni', a protu-oligarhijski, narodni, kandidat Donald Trump odnio landslide pobijedu, pa šokirao Main stream fake news!  Njegov povijestni govor u UN još odjekuje – Globalizacije nema budućnosti, Nacionalna država, koja se prvo brine za svoje državljane, budućnost je svijeta (a ne neka 'Svjeska vlada'!). Umjesto da se hrvatski junaci organiziraju i pridruže narodnoj kandidatkinji, oni 'analiziraju' i dokazuju ‘da je sada prekasno', 'da nema nikakve šanse', 'da su strane već odabrane'. Zar zbilja?!
 
Završio bih s istinitom anegdotom. Kada je početkom 90-ih kolona tenkova JNA krenula iz Beograda prema Zagrebu, kaže Guverner Minnesote Rudy Perpich, tada kandidat za Ministra Vanjskih Poslova RH: “… tenkovi, avioni, … sve  će biti gotovo za par tjedana…“! A onaj dragovoljac ‘s tri metka’ iz prethodnog teksta odgovori: “… u pravu ste, ali NE OVDJE“! Komentari na tekst „2019. – Izbori za Poglavara Hrvatske Države“ sadrže iste ‘argumente' zbog kojih, izrečenim u privatnim razgovorima, je tekst i napisan! O tomu 'kako bi se ipak moglo' biti će možda riječi drugom prilikom!
 

Tomislav Nürnberger

Povezane objave

Badnjak na ognjištu Ćaće moga

HF

Bolno sjećanje na 35 hrvatskih mučenika

HF

Nakon Splita kukasti križ i u Rijeci

HF

Premijera Gospođe Bovary

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više