Hrvatski Fokus
Hrvatska

Moralna protuha i(li) politički idiot?

Krešo Beljak – izučeni provalnik u automobile

 
 
„Svaka zemlja ima korupciju. Samo kod nas ona ima svoju državu i domovinu. Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije je Vladimir Šeks. Djeca te korupcije su Ivo Sanader i Andrej Plenković, kći je Kolinda Grabar-Kitarović, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske“, ne trepnuvši okom izvalio je to registrirani/osuđeni autoprovalnik Krešo Beljak na inauguraciji novopečene antikorupcijske alijanse. Takvu bestidnu uvrjedu pokojnom Predsjedniku – najzaslužnijem za slobodu naše domovine, i aktualnoj predsjednici države kao 'djetetu korupcije', može izreći samo moralna protuha koja u svom bijednom kurikulumu ima i kriminalni dosje.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/beljak-livada-.jpg
Osuđivati političke suparnike za nečasno djelovanje pri čemu sami krše zakone i društvene norme, mogu samo politički idioti Beljakove kategorije! Naime, Krešo Beljak, taj goropadni prostak u obračunu s korupcijom, koruptivni čistunac, živi u, ali isključivo po njemu,  nedovršenoj kućerini, koja nema ni uporabnu dozvolu jer, eto, nije dovršena niti je registrirana u katastru. Ilegalni stanar, Krešo Beljak, će je vjerojatno registrirati tek onda kad se to 'seljačkom diktatoru' prohtije odnosno kad fasadu oboji u svoje omiljeno komunističko crvenilo; sve do tada on je ilegalac u objektu koji de facto i ne postoji. Naime, poveća obiteljska kuća u Vinogradskoj ulici, u naselju Kladje kod Samobora u kojoj živi čelnik HSS-a i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, nije upisana u katastar ni u zemljišne knjige. U izvodima, dostupnim putem interneta, istodobno se na toj adresi navodi samo – livada, veličine 786 kvadrata čiji su vlasnici Krešo Beljak i njegova supruga; a na livadi čak ni četveronožne stoke nema!? „Istina je da živimo u njoj tri, četiri godine, ali nema uporabnu dozvolu i nije sve na njoj odrađeno. Nisam imao novca, živim od svoje i suprugine plaće. Ja nisam zaradio na prodaji gaća“, sprdajući se kaže Beljak.
 
Možda je ipak nešto i zaradio ali ne na prodaji svojih us*anih gaća nego prodajući one pokradene kazetofone iz desetak obijenih automobila; iz doba svoje nestašne mladosti od punih 28 godina. Jednako kao što je punašna Anka Mrak-'Sataraš' na bizarnim zahodskim četkama zaradila čak 600.000 eura vrijednu vilu u Malinskoj na otoku Krku; majka korupcije i buduća prva dama antikorupcijske 'Antante'!?
 
Nego, Krešo Beljak se i u emisiji 'Otvoreno' hvalio svojim malo poznatim ratnim putem ali ga 29. listopada ove godine nije bilo na 'Trokutu' kod Novske kako bi odao dužnu počast poginulim, mladim Samoborcima; vjerojatno je bio zauzet radovima na dovršenju svoje nikad dovršene vile!? Ukratko o krvavom 'Trokutu'. Ispred razrušenog motela na pola puta između Novske i Lipika, čuvenog 'Trokuta', 29. listopada i ove godine održana je komemoracija poginulim braniteljima Domovinskog rata, koji su upravo na ovom mjestu prije 28 godina branili Hrvatsku u jednoj od prvih i najkrvavijih bitaka, nazvanoj Operacija Orkan '91. Na Trokutu je tog dana poginulo i 5 mladih Samoboraca – Davor Kelemen, Krešo Purić, Rajko Turk, Zlatko Šabarić i nasmrt ranjeni Vlado Ivčić, kojima su počast došli odati članovi obitelji, prijatelji i suborci, predvođeni delegacijama Grada Samobora i braniteljskim udrugama koje su položile vijence i zapalile svijeće kod spomenika na 'Trokutu'. Gradonačelnik Samobora nije nazočio komemoraciji 'svojih' suboraca, poslao je svog delegata! SRAMOTA!
 
Stranku HSS, Hrvatsku seljačku stranku, njezin čelnik Krešo Beljak je iz konzervativne, desne, izrazito nacionalističke strane temeljene na nauku Stjepana Radića, transformirao u lijevu stranku koja se slobodno može nazvati satelitom nekadašnjih ljutih neprijatelja – odnosno njihovih komunističkih sljedbenika, Berinog ili Zokijeva SDP-a! Biti predsjednikom 'seljačke' stranke zahtijeva i poznavanje 'seljačke' problematike, ratarstva i stočarstva, makar i površno, pa se pitamo kakva mogu biti  saznanja o toj važnoj privrednoj grani jednog profesora geografije odnosno izučenog provalnika u automobile!? Pa, što se tiče stočarstva Beljakovu stručnost po tom pitanju mogli bi opisati jednom pučkom rugalicom:
Pošo Krešo kozu musti, naleti na jarca;
pa se čudom čudi:
Kakva li je ovo koza koja ima JAJCA!?
I za kraj jedan 'koruptivni' podatak: U svojoj imovinskoj kartici Krešo Beljak navodi i vrijednost svoje, eto, neizgrađene vile, građevine impozantnih gabarita mizernih 500.000 kunića što po prilici odgovara vrijednosti jedne skromne garsonijere na zagrebačkom Jarunu; sliku te vile na Kladju možete vidjeti na googleu ako upišete 'Beljakova kuća'!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Patrijarh Irinej je uvijek isti!

HF

AFORIZMI – Zašto se dešava, a ne događa?

hrvatski-fokus

Opasan serijal Miljenka Manjkasa

HF

Dvije slične smrti – Rus Lav Trocki i Hrvat Maks Luburić

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više