Hrvatski Fokus
Gledišta

Propao Kuščevićev “festival demokracije”

Manipulacijom brojem birača saborska većina 2014. spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu

 
 
Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.
Ožujska 12, 10 000 Zagreb
 
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 
n/r gospodina Vladimira Šeksa, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb
 
Predmet: Gruba manipulacija registrom i popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2011. godine
 
Poštovani gospodine Šeks,
Potpisnik sam peticije GI "Glasujmo imenom i prezimenom" i GI "Narod odlučuje" za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge "Antikorupcija" i suradnik politologa Darka Petričića iz udruge "Korektiv". U predstavci od 8. veljače zamolio sam Vašeg posinka da predsjedniku stranke mr. sc. Andreju Plenkoviću sugerira prihvaćanje bitnih  zahtjeva građanske inicijative "Glasujmo imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje". Većina potpisnika potpore tim inicijativama za održavanje referenduma su dosadašnji glasači HDZ-a. On mi je uskratio odgovor, a 105 zastupnika Hrvatskog sabora je izglasalo da nas "hulja" koji smo svojim potpisima tražili referendumsko izjašnjavanje o pravilima za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nema dovoljno s valjanim potpisom prema Kuščevićevom "festivalu demokracije" kako je nazvao provjeru valjanosti potpisa. On je bio kao Vaš posinak prvi na listi kandidata Plenkovićeve interesne zajednice uzurpatora boljševičkog mentalnog sklopa za izbore za zastupnike u Europski parlament. Pokazali smo Vam na izborima prosvjednim glasovanjem da je nas "hulja"  koji tražimo promjenu Vaše upravljačke paradigme bilo dovoljno za referendumsko izjašnjavanje za promjenu izbornih pravila što se odrazilo na rezultatu kandidacijske liste HDZ-a. Ukoliko ne promijenite paradigmu vladanja Hrvatskom odrazit će se na izborima za predsjednika Republike i na izborima za Hrvatski sabor.
Slikovni rezultat za festival of democracy
Grubom manipulacijom brojem birača je saborska većina 2014. godine spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć Vas i ustavnih sudaca prekršila  I. članak Ustava Republike Hrvatske.  U prilogu Vam dostavljam CD s analizom kretanja birača i stanovnika od popisa stanovnika 2011. godine kojom dokazujem grubim odstupanjem kretanja broja birača od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva  grubu manipulaciju biračima s prebivalištem u Hrvatskoj od 2011. godine do 2019. godine kako bi politička kasta spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornim pravilima.
 
Građanska inicijativa " Glasujmo imenom i prezimenom"  je skupila dovoljno potpisa birača na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Toliko znate elementarne računske operacije kako bi zaključili da je nemoguće da  se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema registru od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine nije mogao smanjiti za 295.113 sa 4.042.522 na 3.747.409 kako Vama i hrvatskim biračima tvrde ministar uprave Lovro Kuščević i bivši ministar uprave matematičar Arsen Bauk. Bivši ministar uprave Lovro Kuščević je kontaminirao proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedio nas potpisnike, bivše glasače HDZ-a. Zbog takvog ponašanja svojim glasovanjem potrudili smo se dajući glasove MOST-u da HDZ  izgubi izbore, a mogao je prihvaćanjem zahtjeva GI "Glasujmo imenom i prezimenom" dobiti samostalnim nastupom stranaka na izborima za Hrvatski sabor 2015. godine apsolutnu većinu!
S poštovanjem!
U Zagrebu 23. listopada 2019.
 

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

HDZ-ov prijedlog ustavnih promjena o referendumu

hrvatski-fokus

Manjinci imaju diskriminatornu, neproporcionalnu moć

hrvatski-fokus

LAGANJE – Nije bilo glasovanja u HDZ-u

HF

Tavankut je epicentar sukoba Bunjevaca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više