Hrvatski Fokus
Kultura

PAINT POURING Mladena Žunjića

U ovom ciklusu ništa se ne zaustavlja, sve istodobno teče i formira iz trenutka u trenutak sve više novijih formi

 
 
U najnovijem ciklusu, vrijedni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić služi se tekućim akrilima, odnosno tehnikom lijevanja i razlijevanja boje po platnu, na formatima 120 x 100 cm.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/11/000000000_zunjic_novo.jpg
Tekući akrili idu ruku pod ruku s umjetnikom kao što je Mladen Žunjić, brz, eksplozivan, snažnog i nezaustavljivog poteza, u kreiranju kolorističkih fantazmagorija, zamišljenog svijeta potpuno slobodnog kretanja, svijeta  koji se temelji na energiji koja kontinuirano protječe.
 
Ponekad mi se čini kako ove ciklusr slikar posvećuju slobodi ili pak možda potpunom oslobođenju. U svakom slučaju u ovom ciklusu ništa se ne zaustavlja, sve istodobno teče i formira iz trenutka u trenutak sve više novijih formi, koje nakratko zažive iznova se miješajući s drugim boja u strastvenom grču. A moguće je, kako je slikareva posveta usmjerena prolaznosti, kratkoći, nadmoći klepsidre nad svijetom ljudi.
 
Vrlo živopisni koloristički svijetovi vladaju na platnima u najnovijem ciklusu i ovom se prigodom Žunjić pokazuje kako je vrsni kolorist, istraživač prostora u kojem žive boje. Mladen Žunjić je u posljednje vrijeme realizirao nekoliko vrlo snažnih ciklusa, ulja i akrila u velikom formatu, slijedeći uporno i beskompromisno svoje artističke ideje.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Aktualna vlast grubo se dohvatila časopisa Jezik

HF

Izabrane predstave 28. Marulićevih dana

HF

Umjetnikovo viđenje svijeta

HF

Slikarstvo Tomislava Ivanišina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...