Hrvatski Fokus
Kultura

PAINT POURING Mladena Žunjića

U ovom ciklusu ništa se ne zaustavlja, sve istodobno teče i formira iz trenutka u trenutak sve više novijih formi

 
 
U najnovijem ciklusu, vrijedni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić služi se tekućim akrilima, odnosno tehnikom lijevanja i razlijevanja boje po platnu, na formatima 120 x 100 cm.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/000000000_zunjic_novo.jpg
Tekući akrili idu ruku pod ruku s umjetnikom kao što je Mladen Žunjić, brz, eksplozivan, snažnog i nezaustavljivog poteza, u kreiranju kolorističkih fantazmagorija, zamišljenog svijeta potpuno slobodnog kretanja, svijeta  koji se temelji na energiji koja kontinuirano protječe.
 
Ponekad mi se čini kako ove ciklusr slikar posvećuju slobodi ili pak možda potpunom oslobođenju. U svakom slučaju u ovom ciklusu ništa se ne zaustavlja, sve istodobno teče i formira iz trenutka u trenutak sve više novijih formi, koje nakratko zažive iznova se miješajući s drugim boja u strastvenom grču. A moguće je, kako je slikareva posveta usmjerena prolaznosti, kratkoći, nadmoći klepsidre nad svijetom ljudi.
 
Vrlo živopisni koloristički svijetovi vladaju na platnima u najnovijem ciklusu i ovom se prigodom Žunjić pokazuje kako je vrsni kolorist, istraživač prostora u kojem žive boje. Mladen Žunjić je u posljednje vrijeme realizirao nekoliko vrlo snažnih ciklusa, ulja i akrila u velikom formatu, slijedeći uporno i beskompromisno svoje artističke ideje.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izložba Kažimira Hraste

HF

Suvremena japanska grafika

HF

Kiparstvo Andrije Krstulovića predstavljeno na splitskom kampusu

hrvatski-fokus

Abecede Claudija Magrisa  

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više