Hrvatski Fokus
Gledišta

Moja pitanja predsjedničkom kandidatu

Omogućiti povjesničarima da na HRT-u i HR-u dokumentiraju tvrdnju da je Jasenovac bio trostruki logor

 
 
Čitam odgovore predsjedničkog kandidata za predsjednika Hrvatske Antuna Babića, na pitanja koje je postavio predsjednik UHDBDR'91. Mladen Pavković. A ja imam još pitanja za predsjedničke kandidate. Pa ih pitam: Tko će od vas tražiti….
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/h_53013289-1160x837.jpg
– Da se Rezolucija Vijeća Europe, koja izjednačava Nacizam i Komunizam, doslovno provede. Što zahtijeva i uklanjanje Maršalova spomenika iz Kumrovca. Kao i svu Titinu ostavštinu u Hrvatskoj?
– Da se otvore arhivi.
– Da se izvrši revizija Bajramovićeva intervjua Feralu?
– Da se izvrši revizija pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića i Dinka Šakića?
– Da se izvrši revizija Nobilova izvješća za Ahmiće?
– Da se na sud izvede Anto Nobilo, zbog njegova izvješća za Ahmiće, zbog Andrije Artukovića, njegove „dvostruke linije zapovijedanja“ i zbog njegove obrane Josipa Perkovića?
– Da Hrvatska izvrši svoju internu reviziju na prostoru BiH pravosudnog procesa protiv Praljka i ostalih na međunarodnom sudu u
Den Haagu? Dok Srbi (JNA) ruše hrvatsko selo Ravno u BiH u prolazu za Dubrovnik. A predsjednik BiH Alija Izetbegović kaže kako to nije njihov rat! Ja mislim da je to posao za predsjednika
Hrvatske?
– Da se riješi problem u Hajduku… “Naš Hajduk“? Od svih hrvatskih nogometnih klubova, samo Hajduk nije čestitao Zlatku Daliću na osvojenom srebru na SP-u u Rusiji, i Dinamu na ulasku u Ligu prvaka?
– Da se vrate arhivi iz Beograda?
– Da se riješi problem huligana?
– Da se utvrdi tko je postavio onu ploču u Jasenovcu, 10 godina nakon završetka rata? Što bi trebalo najprije pitati JUSP (Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac). Jer se bez znanja i odobrenja JUSP-a i Ureda Simona Wiesenthala ta ploča nje mogla tamo postaviti.
– Da se na Prisavlje u studio HRT-a, u Udarnom terminu 1. programa omogući pristup onima koji tvrde da je Jasenovac bio trostruki logor. Također, tu je i hrvatski! film DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ kao dokument „hrvatske genocidnosti“? Što isto zahtijeva neku reviziju.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Recite Židovima da se zaboravi prošlost

HF

Đorđe Ćurčić: Želimo doći do dodatnih sredstava

HF

Bakir je zalutao u politiku

hrvatski-fokus

Transparentnost i registar onih koji su promijenili svoje ime

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više