Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Suradnja koja traje gotovo tri desetljeća

Stoljetnica Fakulteta strojarstva i brodogradnje i ENERGETIKA MARKETING

 
 
U proteklih 28 godina koliko postoji i 26 godina koliko izlazi časopis EGE, tvrtka ENERGETIKA MARKETING usko i neprestano surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. To se vjerojatno najviše očituje po doprinosu svim generacijama studenata u protekla gotovo tri desetljeća.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/11/fsb100-20191018091843904.jpg
Tako je u razdoblju 1993. – 2018. godine diplomantima FSB-a nakon završetka studija poklonjeno ukupno 3776 jednogodišnjih pretplata na časopis EGE, a najboljima od njih poklonjene su i po tri knjige iz EM literature po njihovom izboru, što znači ukupno 282 knjige. U posljednjih šest godina je najboljim studentima s usmjerenja Termotehnika dodijeljno šest novčanih nagrada i to u prigodi Svečane sjednice Fakultetskog vijeća povodom Dana Fakulteta koji se održava u studenom svake godine. Konačno, za sudjelovanje na stručnim skupovima koje organizira ENERGETIKA MARKETING je studentima i poslijediplomantima FSB-a i/ili studentskim udrugama vezanima uz FSB do sada omogućeno tridesetak besplatnih kotizacija.
 
Uz to, suradnja s nastavnicima, znanstvenicima i istraživačima FSB-a traje još od prvog broja časopisa EGE i od organizacije prvog stručnog skupa, a to je bilo Međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja' u Dubrovniku 1994. godine, kao prvo stručno okupljanje u tom biseru Jadrana nakon razaranja u Domovinskom ratu. Tako se prilozi čiji su autori djelatnici FSB-a i vijesti o raznim događanjima i najzanimljivijim projektima koji su ostvareni na FSB-a redovito pojavljuju na stranicama časopisa EGE i na portalu www.energetika-net.com. Uz to, neki od vodećih nastavnika i znanstvenika FSB-a suautori su i stručni suradnici nekoliko knjiga iz EM literature, ali i članovi organizacijskih odbora mnogih stručnih skupova koje organizira ENERGETIKA MARKETING, baš kao što je FSB znanstveno-stručni pokrovitelj gotovo svih tih skupova. Naravno, brojni nastavnici, znanstvenici i istraživači i svaki put sve više studenata redovito sudjeluje na svim tim skupovima, nerijetko kao predavači i sudionici okruglih stolova i diskusija.
 
Prigodno obilježena uspješna suradnja
 
U sklopu šireg programa proslave 'stoljetnice' FSB-a, čime se obilježava sto godina od osnivanja Kraljevske visoke tehničke škole, od koje su nastali svi današnji tehnički fakulteti Sveučilišta u Zagrebu, predstavljena je i ta suradnja koja traje gotovo tri desetljeća. Pri tome je predstavljen i četvrti ovogodišnji broj časopisa EGE na čak 164 stranice koji obuhvaća i veliki specijal na 40 stranica posvećen upravo FSB-u. No, to nije sve jer je o svojim studentskim danima i kasnijim radnim iskustvima, koje je uspješno rješavao zahvaljujući znanju koje je dobio pohađajući FSB, govorio glavni urednik časopisa Branko Iljaš, dipl. ing., poručujući da je ulaganje u znanje najvažnije za uspješan profesionalni život. 
Prof. emer. Tonko Ćurko, dipl. ing. koji je 2002. – 2006. godine bio dekan FSB-a predstavio je svoj rad na Fakultetu i izrazio veliku želju da uskoro započne njegova dugo priželjkivana energetska obnova. Bivši student, a danas član Uprave Adris grupe, Damir Vanđelić, dipl. ing., MBA sa studentima je podijelio svoja poslovna iskustva naglašavajući važnost cjeloživotnog obrazovanja i radnu etiku koju Fakultet daje. 
U svakom slučaju, u proteklih tridesetak godina FSB i ENERGETIKA MARKETING mnogo su toga ostvarili zajedno, a tako će se i nastaviti.
 

B. L., www.energetika-net.com

Povezane objave

Budućnost rješenja za klimatizaciju domova i ureda

HF

Djelatnost distribucije plinom bori se za život

hrvatski-fokus

Koliko košta monetarni suverenitet?

HF

Blokirani i blokirani mozak saborskih zastupnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više