Hrvatski Fokus
Hrvatska

Šefik Džaferović bi trebao doći na Visovac

Oni koji idu u Jasenovac, Srb i Brezovicu nisu bili na dočeku srebrenih iz Rusije, niti su išli na Bleiburg, Vukovar i Škabrnju

 
 
Za predsjednika države bi se morala boriti, valjda iznadprosječno inteligentna, danas fakultetski obrazovana osoba. I što bi trebalo biti nepotrebno naglašavati, to bi morala biti ozbiljna osoba racionalne svijesti. Ali za Hrvatsku, to prirodno pravilo ne važi. Jer na hrvatskoj političkoj sceni od 2000. je sve iracionalno. Kao ovlasti predsjednika države. Ne znam, kakve ovlasti ima predsjednik Izraela? Ali svaki predsjednik Izraela, svake godine u travnju šalje svog veleposlanika u Hrvatskoj na komemoraciju u Jasenovac. Svaki izraelski predsjednik od Ben Guriona 1948. kaže kako je Izrael zemlja židovskog naroda koju mu je Jahve dao po proroku Jeremiji: „Živoga mi Jahve koji sinove Izraela izvede iz zemlje sjeverne i iz svih zemalja kamo ih bijaše prognao, vratit ću ih u zemlju njihovu koju dadoh ocima njihovim“ (Jeremija 16, 14). I za svakog predsjednika Izraela, Menora (židovski svijećnjak) je svetinja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/367-lake-prokljan-46-1435247194.jpg
Nasuprot tomu, franjevački samostan Visovac, danas u Klovićevim dvorima u Zagrebu izlaže svoje blago staro više od 500 godina… knjige i nakit. Blago koje su franjevci, bježeći od Turaka uspjeli ponijeti sa sobom i sačuvati. A tko je od ovih „malo jačih“ predsjedničkih kandidata za predsjednika Hrvatske pravi duhovni i politički slijednik franjevačkog blaga iz samostana Visovac? Prije bi se moglo postaviti pitanje, tko od njih nije slijednik onih koji su te franjevce, iz Bosne prognali na Visovac? Pogotovo predsjednički kandidat Zoran Milanović. Kad o HDZ-u govori, to što govori. Kada govori da je nenormalno što stranka HDZ svojata državu. A što je istina! Jer Hrvatsku (državu) je stvorio HDZ! – preko referenduma. I HDZ je dočekao srebrene sa SP-a u Rusiji 2018. Ali je država, preko Kopernika (Ivo Sanader) i Andreja Plenkovića HDZ-u ukradena. Kao što se preko Hercegovca Milana Bandića, glavnog partnera SPC-a (Srpska pravoslavna crkva) u Hrvatskoj vodi specijalni rat protiv Hrvata iz BiH, a SPC u Hrvatskoj ima veću političku moć od Milorada Pupovca, tako se preko te dvojice vodi taj isti rat protiv HDZ-a, odnosno Hrvatske. Koja je dočekala srebrene sa SP-a u Rusiji. A u tom dočeku, vjerojatno je bilo malo onih koji danas prosvjeduju protiv HDZ-a.
 
Što je politika Zorana Milanovića… „Mi ili oni“ i „Krš i lom“ (Zoran Milanović prije zadnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj rekao da ako pobijedi HDZ, da slijedi krš i lom). Tako SDP (Zoran Milanović), uz pomoć sindikata i medija upravlja državom, i kada je HDZ na vlasti. Ustvari, poslije 2000. HDZ dođe  na vlast, da bi oni mogli reći kako je u Hrvatskoj HDZ na vlasti 30 godina. Da bi se hrvatskoj državotvornoj stranci mogla imputirati pljačka, korupcija i ostalo. Kao što danas muslimani (SDA) negoduju što predsjednica KGK brani Slobodana Praljka. O čemu ćemo još koju riječ na kraju.
 
Tako oni koji su bili protiv samostalnosti Hrvatske na onom predratnom referendumu i koji  nisu bili na dočeku hrvatske nogometne reprezentacije sa SP-a u Rusiji, na mig Zorana Milanovića dolaze na trg bana Jelačića. A ima ih toliko da uvijek mogu lako napuniti taj trg, kada hoće. To su oni, uglavnom sa državnog proračuna i iz upravljačkih struktura. Pa mogu lako konstruirati zadanu percepciju. Ovako, na Prisavlje u studio HRT-a, u udarnom terminu središnjeg Dnevnika dolazi „uvaženi stručnjak za korupciju“ i kaže: Znamo da je posljednjih 30 godina  u Hrvatskoj HDZ na vlasti. A korupcija je glavni problem. Korupcija kvari mlade u Hrvatskoj. Pa prosvjedni radnici i liječnici moraju prosvjedovati. Radi svojih prava i dostojanstva itd.“ Tako uvijek slušamo pokvarenu magnetofonsku ploču o tridesetogodišnjoj vladavini HDZ-a i o njegovoj korupciji.  
 
Ekstrem ove iracionalnosti je priča o zaustavljanju podjela u Hrvatskoj. Onaj koji ide na komemoraciju u Jasenovac, u Srb i u Brezovicu; sigurno nije bio na dočeku srebrenih iz Rusije, na komemoraciji na Bleiburgu, Vukovaru i Škabrnji. A može li se u Hrvatskoj, i na najnižoj razini korumpirati bez slavljenja srpskog pravoslavnog Božića u domu HND-a, Jasenovca, Srba i Brezovice? Iako ne budeš tamo.
 
Sad se vratimo na predsjedničke ovlasti. Pa TITO je imao sve moguće predsjedničke ovlasti. A koja je razlika između TITE i „fikusa“ Josipovića? TITO je 1945. ubijao ustaške guje, a Josipović u KNESET-u kaže, kao Nenad Stazić da nije dobro obavio posao. Da ustaških guja još puno ima. Prema tomu, bez obzira na ovlasti, predsjednik Hrvatske na nekom sastanku bi mogao (morao) reći da treba zaustaviti igrani film Jasenovac. Umjesto toga, kad predsjednik „fikus“ priča o ustaškim gujama, on forsira taj film. Da bi se ukinule podjele u Hrvatskoj, moralo bi se ukinuti komemoraciju u Jasenovcu, ili narod. Narod koji se veseli uspjehu hrvatskih športaša i koji ide na komemoraciju na Bleiburg i Vukovar.
 
U kontekstu svega toga, u kontekstu negodovanja muslimana iz BiH, zbog Predsjedničina branjenja Slobodana Praljka, hrvatski bi predsjednik morao zamoliti Šefika Džaferovića i Carmela Agiusa koji je osudio Slobodana Praljka da dođu Zagreb, u Klovićeve dvore vidjeti ono blago iz franjevačkog samostana Visovac. Da oni vide da je ono hrvatsko katoličko blago iz Bosne kojom danas vlada Šefik Džaferović. Slijednik onih koji su te franjevce prognali iz Bosne. Da im kažu da je i Slobodan Praljak bio Bošnjak-Bosanac katolik. A ne Turčin poturica od kojih su iz Bosne oni franjevci pobjegli na Visovac.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Miša Đurković kod niškog specijalca

HF

AFORIZMI – Tko vas drpa neka vas i krpa

HF

Ne dirajte u naše svetinje!

HF

Junak Vladimir Barović

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više