Hrvatski Fokus
Hrvatska

Suživot katolika i muslimana u HV-u

Klanjana prva džuma na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

 
 
Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" trenutačno boravi 20 polaznika muslimana koji su izrazili želju i potrebu da obavljaju džumu namaz. S obzirom na raspored predavanja i obvezu prisustva na istima, muftija dr. Aziz ef. Hasanović je dogovorio s generalom Ivanom Turkaljem, brigadirom Damirom Stručićem i satnikom Hrvojem Šimlešom da se džuma za polaznike obuke obavi u mesdžidu HVU-a kako bi polaznici mogli obaviti džumu, a istovremeno prisustvovati svim predavanjima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/dzuma.jpg
Temeljem dogovora, prvu džumu na HVU-u predvodio je tajnik Mešihata mr. sc. Nermin ef. Botonjić koji je kadetima govorio o nužnosti stjecanja obrazovanja, nastojanju postizanja najboljih rezultata i velikoj odgovornosti koju nosi poziv koji su odabrali. U razgovoru nakon džume, kadeti su izrazili veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti da upotpune i nastavu, a da istovremeno ne propuštaju džumu namaz. Većina nazočnih polaznika su iz Bosne i Hercegovine, a na džumi su bili i polaznici s Kosova. Također, iskorištena je i prilika da se uputi zahvala rukovodstvu Hrvatskog vojnog učilišta za iznimnu otvorenost u razumijevanju vjerskih potreba te iskrenom nastojanju da se one i zadovolje. Džume će se, ako Bog da, nastaviti obavljati na HVU-u tijekom trajanja obrazovnih cilkusa, navodi se u priopćenju Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.
 

http://saff.ba/zagreb-klanjana-prva-dzuma-na-hrvatskom-vojnom-ucilistu-dr-franjo-tudjman/

Povezane objave

Lenta s petokrakom zapošljava mlade?!

HF

Komunisti (SDP)

HF

Kroacija još je živa

HF

Kako izgraditi slobodu nakon liberalizma?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više