Hrvatski Fokus
Aktualno

Škoro nas je pozvao, pa nas nije pustio unutra…

(Pred)izbori već pred vratima

 
 
Moram priznati kako sam se mučio s tim hoću li ovo napisati ili ne ću. Zato sam si ostavio malo vremena da „rashladim“ glavu po ovom maglovitom prohladnom vremenu. I evo, bilo je to ovako. Nekoliko dana tijekom proteklog tjedna na nekim televizijama predsjednički kandidat Miroslav Škoro pozivao je na prvi skup u Zagrebu u okviru službene predsjedničke kampanje u nedjelju 8. prosinca 2019. u dvoranu Vatroslava Lisinskoga. Nikakvih ograda i uvjeta glede dolaska i ulaska u dvoranu u pozivu nije bilo. Nisam baš ljubitelj tih raznih predizbornih skupova za predsjedničke, parlamentarne i gradske izbore, ali poneki, svake prijestupne, posjetim. Što iz znatiželje o ovdašnjoj politici o čemu pišem, što (manje) kao ubacivač listića u glasačke kutije. Tako smo i odlučili odazvati se pozivu predsjedničkog kandidata Škore na predizborni skup u Lisinskom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/miroslav-skoro-hrt-yt-www.jpg
Došli smo nešto ranije očekujući gužvu i desetak minuta prije deset pokušali ući u dvoranu. Ispred ulaza natiskalo se možda stotinjak muškaraca i žena. U deset su djelatnici dvorane počeli puštati nazočne i tada se ustanovilo da za ulaz trebaju nekakve ulaznice. Kakve sad ulaznice!? – začudilo se nas nekoliko bez tog „papira“. Nisu nas pustili, prvi puta. Pronio se glas da „ulaznice“ (za javno oglašeni skup !) imaju Škorini volonteri (simpatizeri) pristigli s raznih strana, ali da ih se može dobiti u prizemlju. Pa u prizemlje, al' tamo nije bilo nikoga tko bi ih dijelio. Tako po drugi puta bivamo odbijeni, ovoga puta „neformalno“. Ispred dvorane poneki simpatizeri (volonteri) s ulaznicama čekaju valjda prijatelje, poznanike. Nema nam druge, pa se pokupimo na kavu u kavanu „Lisinski“. Nakon dvadesetak minuta se vratimo i pokušamo ponovno, barem zaviriti u dvoranu, ali sada nas djelatnici, nas bez ulaznica, ljubazno otprave već iz prizemlja.
 
Nismo mogli vjerovati što nam se dogodilo: predsjednički kandidat nas pozvao na predizborni skup – pa nas nije pustio u dvoranu. Poziv javni, višekratno, skup javni, a pljeskati mogu samo – odabrani. Mislim kako je tu netko (Škoro, njegov tim?) gadno pogriješio. Nismo mi došli na Škorin koncert bez ulaznice. Ne kupujemo mi njegov glas, note i tekstove, već on nastoji „kupiti“ naš, nekoga od nas, a naročito od raznoraznih „neutralaca“. A kako će ga (pri)kupiti ako nas/njih ne želi ni vidjeti u dvorani u kojoj politički nastupa? Neuobičajena praksa, najmanje, za jedan predizborni skup koji je, fol, za javnost otvoren, a stvarno zatvoren. Internet, te televizije i ostalo, pa da ga tamo gledamo, druga je to priča. Bilo kako bilo, a bilo je ovako: Netko te pozove u kuću – pa se podključa. Još i gore – neke pusti, a neke ne pusti. Predizbori pred vratima? Ne ću zasad više. Drugi će to već razvući, ionako mi je žao što me je ovakav Škorin potez, organizacija,  natjerala u njihovo društvo, nu ne mogu prešutjeti istinu, naročito ako je tako plitka. Za više trebat će mi više informacija.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Četni(č)koidna iredenta

HF

Bidenova vlast nastavlja sa cenzurom na društvenim mrežama

hrvatski-fokus

Sljedbenici Brozovih zločinaca protiv djece

HF

Bog i Hrvati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više