Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Nagrada iločkoj graševini

Graševina Iločkih podruma osvojila je jedinu hrvatsku Zlatnu medalju na International Wine Challengeu

 
 
Vrhunska graševina Iločkih podruma iz 2018. godine jedino je hrvatsko vino koje je osvojilo zlatnu medalju na ovosezonskom International Wine Challengeu, jednom od najvažnijih svjetskih vinskih natjecanja koje se održava u Londonu. Iločki podrumi i ovom su medaljom potvrdili kako se radi o pouzdanom proizvođaču  svjetski relevantnih vina. Sve moguće internacionalne medalje Iločkih podruma dokaz su da masovna proizvodnja  i široko prihvatljive cijene ne moraju biti u suprotnosti s visokom kvalitetom vina.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/ilocki-grasevina-kvalitetna.jpg
Hrvatska su vina na IWC u osvojila ukupno 40 medalja i priznanja. Regionalno gledajući, najviše medalja i priznanja, ukupno 24, otišlo je u Istru, čiji su vina sjajno prošla i na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama. Srebrne su medalje tako odvojili Benvenuti za Teran iz 2016, Marko Fakin za La Primu iz 2017, Veralda  za Ambru iz 2017. i Degrassi za bijeli cuvee Terre Bianche iz 2015. Srebra, izvan Istre, otišla su u Varaždinske Toplice u vinariju Mežnarić za crni pinot Marvel Noir iz 2017, na Korčulu za pošip Mergs Victa iz 2018. te opet u Ilok, za Vrhunski traminac Iločkih podruma iz 2018.
 
Regije na krajnjem istoku Hrvatske, plus zapadni poluotok Istra postigli su velike rezultate na ovogodišnjem Međunarodnom vinskom izazovu, koji se u Londonu održao od 11. do 15. studenoga. Na ovom događaju sudjelovalo je više od 200 vinskih stručnjaka iz 23 zemlje koji su uzorkovali i prosuđivali tisuće vina iz cijelog svijeta.Wines from Istria did extremely well in the competition, which is nothing new for this terrific wine region.Vina iz Istre izuzetno su se dobro snašla u konkurenciji, što nije ništa novo za ovu sjajnu vinsku regiju. But, this year, they were also joined by some exemplary wines from the region of Slavonia and the town of Ilok, which lies by the border of Serbia in Vukovar-Srijem county.No, ove godine im se pridružila i uzorna vina s područja Slavonije i grada Iloka, koji leži uz granicu Srbije u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

In total, 40 wines from Croatia received awards at the event.Ukupno je 40 vina iz Hrvatske dobilo nagrade na manifestaciji. The best scoring Croatian wine was the 2018 Graševina from Iločki Podrumi, located in Ilok, which received a Gold medal, the highest award in the competition.Najbolje ocjenjivano hrvatsko vino bila je Graševina 2018. iz Iločkih Podruma, smještena u Iloku, koja je dobila Zlatnu medalju, najviše priznanje na natjecanju. Iločki Podrumi's 2018 Chardonnay and 2018 Traminac also received awards at the event.Nagrade festivala Iločki Podrumi 2018. i Traminac 2018. također su dobili nagrade.

Anđelka Felja

Povezane objave

Zagreb po postupanju s otpadom najgori u Europi

HF

Turizam element nacionalnoga identiteta

HF

Besmislena kalvarija

HF

BIJELE PRUGE NA NEBU – Eksperimentalni programi promjene vremena koji negativno utječu na poljoprivredu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više