Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Ništa osim konfederaliziranja beha zajednice

Bošnjačka republika unutar beha zajednice moguća je jedino uz srpsku i hrvatsku, a nikako iznad, ili kao jedina

 
 
Na raspadanju Jugoslavije u malom ne potvrđuje se samo njezin DNK s majkom Jugoslavijom, već razlog i vrijeme početka njihova raspada. Scenarij je isti, vidljivo je već sada. Jugoslaviju je započeo rušiti i srušio Kongres KPJ (SKJ), Jugoslaviju u malom do rušenja je zadrmao i počeo zauvijek rušiti 7. Kongres muslimanske političke partije Alije Izetbegovića SDA.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/sda7-kongres.jpg
Uvijek su u prošlosti, a potvrđuje se i u sadašnjosti, diktatori dolazili na vlast, ili brojniji narod porobljavao malobrojniji, partijskim kongresima političkih partija brojnijeg naroda. Ali jednako tako ti partijski kongresi su i rušili tvorevine koje su terorom, zločinom i silom stvarali i na životu održavali. Najbolje to pokazuju, i pravilo potvrđuju, primjeri stvaranja, životarenja i raspadanja Jugoslavije i Jugoslavije u malom. Zbog sličnosti u svemu, napose u političkom DNK, kao jednojajčani blizanci, ne može ni živjeti jedna bez druge. Za poznavatelje tih tvorevina znalo se da nestankom jedne nestaje i druga. I to je nezaustavljiva i neoboriva činjenica. U svim tim sličnostima je i ona da je i u Jugoslaviji i Jugoslaviji u malom, Bosni i Hercegovini, ista žrtva, Hrvati. Bio je to razlog lakog dogovora u Beogradu između Muslimana i Srba o diobi Bosne i Hercegovine. Iza tog beogradskog dogovora koji je u svim dimenzijama zločinački, slijedio je pogrom hrvatskog naroda sa svih beha prostora koje su između se podijelili. I jedan i drugi beha dio ubrzo su postali zatvori za hrvatski narod, tipa Goli otok.
 
Velikosrpski četnici već u ratu uspijevaju svoj dio očistiti ubijanjima i progonima Hrvata i Muslimana, dok velikomuslimanski mudžahedini i vehabije ostatak Bosne i Hercegovine, u ratu i poraću, masovno čiste isilovskim zločinima od Hrvata i Srba. Svakim danom sve radikaliziranije bošnjačko društvo razlog je zabrinutosti, i opravdanog otpora muslimanskom, danas političkom a sutra i oružanom, ratu uništenja beha zajednice i na njenom teritoriju stvaranja islamske republike po uzoru svih muslimanskih republika. Začuđujuće radikalno najavljuju, na 7. Kongresu ratne i poratne, nacionalno muslimanske partije Stranke Demokratske Akcije, ponovno stvaranje republike Bosne i Hercegovine, te jednako tako radikalno rušenje dviju postojećih republika u beha zajednici, Republike Srpske i Hrvatske Republike Herceg Bosna.
 
Obje te nacionalne republike hrvatskog i srpskog naroda puno su starije od nove, na 7. Kongresu muslimansko-bošnjačke partije SDA, najavljene. Iz bošnjačkog najavljivanja muslimanske republike BiH, koja bi obuhvaćala cijelu beha zajednicu, proizlazi neotuđivo pravo hrvatskog naroda da i on povrati svoju republiku Herceg Bosna. To pravo je tim veće i legitimnije budući da oni svojom Republikom Herceg Bosna nikada nisu, ni u pomisli, ni u prošlosti stvaranja kao otpora muslimanskoj agresiji, pokrivali cijelu Bosnu i Hercegovinu i time je otimali Muslimani i Srbima.
 
Razlika između najavljene bošnjačke republike i, u hrvatskom narodu postojeće Hrvatske Republike Herceg-Bosna je u tomu što bošnjačka republika znači uvođenja šerijata na cijelom beha prostoru, a Hrvatska Republika Herceg-Bosna znači uvođenje demokracije i europejstva samo na svom gruntu, dajući pravo i slobodu Bošnjacima i Srbima da svoje feude uređuju po vlastitom viđenju. To je demokracija, s najvišim ljudskim pravima i slobodama, kao i nacionalnim pravima samoodređenja i samoopredjeljenja. Upravo je to jedini lijek za izlječenje beha pacijenta, njegovo ponovno postavljanje na povijesni bosanskohercegovački tronožac, triju nacionalni republika, bošnjačke, hrvatske i srpske.
 
Ništa, osim konfederaliziranja beha zajednice, ne može zaustaviti radikalni bošnjački džihadizam na putu izgradnje muslimanske Bosne i Hercegovine. Proces koji je razrađen u Islamskoj deklaraciji ratnog zločinca Alije Izetbegovića jednako se intenzivno odvija u postdaytonskom periodu kao i u vremenu muslimanske agresije na suvereni i konstitutivni hrvatski narod devedesetih godina Dvadesetog stoljeća. To je dokaz da je Holbrookeovo prisilno uguravanja Hrvata u teritorijalno nerazgraničenu hrvatsko-muslimansku Federaciju, zapravo teški mirnodopski zločin tog američkog tenk pregovarača, koji je svoju nedodirljivu svemoć demonstrirao ispred najmodernijeg američkog oružja za masovno ubijanje.
 
Nepravda i pristranost kojima beha zajednicom vladaju visoki predstavnici, u osobama istrošenih političara i generala, bila je motiv bošnjačkom čelništvu da najavi, opet neku novu Bosnu i Hercegovinu, poslije avnojevske, jugoslavenske, daytonske, sada Bošnjačka Republika Bosna i Herecgovina. Bošnjačka republika unutar beha zajednice moguća je jedino uz srpsku i hrvatsku, a nikako iznad, ili kao jedina.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Treći arapski entitet

HF

Stvaralački lik hrvatskoga pjesnika i novinara Saliha Alića

hrvatski-fokus

Gospodarski oglasi u sarajevskom Osvitu tijekom 1942. godine

hrvatski-fokus

Lonac koji ključa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više