Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

“Jugoslavenski štakori” ne daju nam glasati

Od godine 2000. utjecaj jugo-Zrinjevca jača

 
 
Dragi Ivane (Curman), nešto se je uistinu 2000. promijenilo. Naime, 10. prosinca 1999. je blago u gospodinu preminuo dr. Franjo Tuđman. Na vlast je došla 6.-januarska koalicija predvođena Račanom, a za predsjednika je “izabran” Mesić. Tako su se na stotine jugoslovenskih štakora izvukli iz podruma i uzurpirali vlast. Ne samo vlast nego i medije i gospodarstvo. Za njih smo mi još uvijek neprijateljska emigracija.  
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/images_dogadanja_2016_05_160505-vodstvo.jpg
Od tada na dalje utjecaj Zrinjevca (MVP) neminovno jača. Do današnjeg dana Budimir Lončar tamo drži predavanja. Iz te močvare je izašao Sanader. Andrej Plenković i njegov kolega Zoran Milanović su MVP. Plenkovića je u HDZ učlanila Jadranka Kosor koju su nota bene kasnije izbacili jer je rovarila previše. Visoka izlaznost smanjuje utjecaj uhljeba i stranačkih vojnika. Josipović je izgubio za samo 32.509 glasova. A tu je glavni uzrok visoka izlaznost. Da je bila niža izlaznost, Josipović bi vjerojatno ostao.  
 
Nažalost su naši Hrvati još uvijek daleko od demokracije. Odaziv je loš i vrlo lako nasjedamo frazama da biramo HDZ da spasimo RH od SDP-a. A u HDZ-u anacionalne štrace poput Šeksa, njegov posinak Karlo Ressler je bio nositelj liste za EP, još uvijek vedre i oblače.  Usudim se prognozirati da će na isteku mandata naći nešto prikladnije za njega. Možda čak da naslijedi Plenkovića koji odavno želi u EU administraciju.  
 
Izborni sustav je farsa. To su uveli da bi navodno spriječili da npr. ja jutri glasam u Frankfurtu, na podne u Stuttgartu i navečer u Münchenu… ako je bilo takvih zloporaba, onda su apsolutne iznimke.  Taj postupak registracije je načelno u redu, ali pod uvjetom da to činiš putem internetske aplikacije. Gužve u konzulatima nastaju jer stalno se lista u nekim papirima a svi imamo biometrijske putovnice koje se mogu elektronski očitati. Do dan danas NEMA registra birača u RH i tih fantomskih glasova je bilo u svim izborima. Vidite što se samo s referendumom radi. Da su ovakva pravila vrijedila 1990. mi bi još uvijek bili u SFRJ.  
Vama svima i Vašim obiteljima sretan Božić i Božićne blagdane te sve najbolje želje za Novu 2020 godinu.  
 

Petar Ćosić, bivši član HSK Njemačke

Povezane objave

Vukovar

HF

Velikosrpski teror i četničko čišćenje Hrvata u Sektoru Jug 1990. godine

hrvatski-fokus

Ne dirajte mi Maminja!

HF

Previše slučajnosti da bi bilo slučajno

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više