Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Naši političari jako malo znaju

Udbaška klika još je na važnim položajima i bez lustracije nema dalje. Nema napretka

 
 
Gospodine Kriliću, kolega dr. Grubišiću, kolegice Tafra i svi drugi,
svi ste dobro dijagnosticirali situaciju u današnjoj Hrvatskoj i pridružujem se vašim mislima, ali problem je znatno širi. Primjerice, vi u dijaspori imate više znanja i mogućnost sagledavanja tržišne ekonomije nego ona velika većina Hrvata koja se nije maknula iz svog grada a kamo li iz Hrvatske, a politički je aktivna i na vladajućim je pozicijama. A sve što su naučili naučili su iz komunističke netržišne ekonomije a ni do danas se visoko školstvo (ekonomija i pravo) nije bitno promijenilo. Dakle, vi iz dijaspore, ekonomisti i pravnici, za ovu strukturu u Hrvatskoj ste naprosto opasni, ali ne samo vi, nego i mi koji smo bili i radili i naučili puno toga izvan Hrvatske, a sad smo u Hrvatskoj. Naprosto smo izolirani.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/06/Udba_iskaznica.jpg
Samo jedan mali krug, ne baš elitnih ekonomista pravnika i politologa, su u medijima, a mediji jako utječu na mišljenje u Hrvatskoj. Nadalje, pitanje povijesne istine o Hrvatskoj, kao i istina o komunizmu u Jugi, ne otvara se, a onda je rezultat da danas imamo dvije Hrvatske, jednu koja se temelji na Domovinskom ratu i drugu koja žali za Jugom i veliča zlotvora Titu i pokušava natrag u neku novu Jugu. Nerješavanje istine teško se reflektira na stanje u Hrvatskoj. Da, točno kažete, nema ciljeva, nema jedinstva, sve što je patriotski oni Titini proglase ustaštvom, udbaška klika još je na važnim položajima i nema lustracije bez koje nema dalje, korupcija se može lako ukloniti ali nema političke volje. Dakle, problem niskog stupnja znanja i ne postojanje političke volje da se uredi hrvatska država temelji su problemi iz kojih proizlaze sva zla.
 
Eto samo kratko o tomu iako na tu temu jako puno pišem po konferencijama kao i knjige na engleskom ali nitko danas ne čita, barem ne oni koji bi trebali, političari, jer misle da su najpametniji a istina je posve suprotna. Na žalost!
Lijepi pozdrav i neka Bog čuva Hrvatsku!
 

Prof. dr. sc. Tihomir Luković

Povezani članci

110 LBGTIQ-ovaca protiv 30 normalnih!

HF

Tko ruši Tomislava Tolušića?

HF

Ljubljenje ruku

HF

Hrvatska je pobijedila srpski fašizam

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...