Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvatski je narod – opet zakazao!

Predsjedničini najžešći protivnici bili su u HDZ-u

 
 
"Završavaju Božićni blagdani, završava i jedno jedva podnošljivo stanje, ali ipak, imali smo Hrvatsku."
(B&Z)
 
Zoran Milanović je novi predsjednik Republike Hrvatske, za njegov izbor bile su presudne tri hrvatske ''vrline'': mržnja, osveta i zavist; naime, svjetina je bila pripravna na gore (Vulgus ad deteriora promptum), stoga će hrvatski narod odgovarati pred sudom savjesti! Napisao sam osvrt uoči drugog kruga: ''Koga birati u drugom krugu'', i objavljen je na brojnim domoljubnim portalima (neki su se suzdržali?!), te pred samu šutnju, u petak, 3. 1. 2020. osvrt je objavio – hrvatski-fokus.hr:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/15784034431d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b372.jpg
– Dakle, ako hrvatski narod postupi po uputama pojedinaca ili medija, da svi koji su dali svoj glas dr. Miroslavu Škori – ostanu doma! Ovdje nije riječ o domoljubnoj strategiji nego o povrijeđenoj taštini, što bi moglo Hrvatsku vratiti u predratno doba, u ''bračnu zajednicu'' sa Srbijom, odnosno treću Jugoslaviju ili novi oblik balkanske asocijacije. Drugim riječima, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je kamilica u odnosu na Milanovića – Ex malis minima eligere!
Ne možemo reći da hrvatski narod nije bio upućen, niti možemo reći da Kolinda Grabar-Kitarović nije bila upozorena od mnogih hrvatskih branitelja, hrvatskih domoljuba i političklih komentatora; upućena i od odgovornih osoba koje su oslobodili Hrvatsku od srpske agresije, domaćih četnika i srpskog pravoslavlja, komunista i Jugoslavena, ali sve je palo na gluho uho, ili su njezini savjetnici bacili elektorničke poruke u kantu za smeće.
 
Pismo Kolindi Grabar-Kitarović
 
Među ostalim, napisao sam i ja Predsjednici ''Privatno pismo'' (e-poruka), koje me više ne obvezuje, jer nisam dobio odgovor, niti je Predsjednica uzela dobronamjerne sugestije. Stoga ću iz pismo iznijeti neke misli iz izvornog sadržaju:
''Poštovana Predsjednice RH!
Moram Vam priznati, da sam bio razočaran Vašim odgovorima Zoranu Milanoviću (na prvom sučeljavanju), jer se je ponašao tipično balkanski, što se je većini njegovih sljedbenika – dopalo. Što bi sada trebalo učiniti da ispravite propuste i Milanovića pošaljete tamo gdje mu je mjesto… Oni koji su se nadali da će Škoro razbiti HDZ sada su razočarani i ne će izići na izbore. Škoro ne će glasovati, odnosno ubacit će nevažeći listić s br. 3. Time je Škoro poslao poruku svojim biračima da učine isto. Međutim, istina je da će svaki nevažeći listić ''dobronamjernih'' Hrvata biti ustvari glas za Milanovića (čak je i Milanović rekao: ''Lošu vlast nekada biraju dobri ljudi koji ne izlaze na birališta''). Dakle, sve glasove koje je Milanović dobio od svojih sljedbenika, odnosno Pete kolone u RH (13 antihrvatskih stranaka) – opet će dobiti, te kad se zbroje njegovi glasovi i nevažeći listići, Vaši su izgledi za uspjeh upitni.
No, nije još kasno, samo treba iznijeti dokumente:
1) Etičku osudu protiv Zorana Milanovića (Hrvatsko nacionalno etičko sudište, Zagreb, 31. listopada 2015.;
2) Zoran Milanović – opasna politička pojava (Zvonimir Šeparović, kamenjar.com 2. 1. 2020.). Tu imate sve što Vam treba za Milanovića, da ga izbacite iz cipela.
Dakle, od Vaše pobjede ovisit će i budućnost hrvatskog naroda, stoga se ne ustručavajte iznijeti sve ove dokaze, koji se nalaze u ovim izvorima. God bless you!''
 
Onaj tko izgubi taj ima pravo i da se buni
 
Zašto je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgubila na izborima u drugom krugu protiv Zorana Milanovića? Predsjednici nisu trebali žešći protivnici, odnosno neprijatelji nego što su kolebljivci predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković i njegovi lojalni HDZ-ovci koji su ostali u stranci, Vladi i Saboru s Pupovcem, nisu zaboravili međusobni ''rat'' predsjednice Države i predsjednika Vlade, koji je trajao sve do nedavno. Grijesi se mogu oprostiti, ali nikada – zaboraviti!
Predsjednica je bila pod velikim utjecajem Mate Granića, te je pokušala biti blaženija od Stepinca, europejskija od Plenkovića, državotvornija od Tuđmana, liberalnija od Josipovića, bolja od Severine, pa je zaboravila što je obećala hrvatskom narodu nakon dolaska na Pantovčak. Narod nikada ne zaboravlja obećanja koja državnici daju uz prisegu – i ne ostanu dosljedni.
Kako je – tako je! Dobili smo ono što (nismo!) zaslužili! Hrvatski narod živjet će sljedećih pet godina u državi, koja će se zvati – Hrvatska, a koliko će biti hrvatska, vrijeme će pokazati. Optimisti misle, da svako zlo ima i svoje dobro, Bože daj da se ostvare njihove misli.
U svom obraćanju okupljenima na pobjedničkom slavlju, Milanović je rekao: ''Neke stvari se trebaju reći drugačije i ja sam to na svom političkom putu osjetio. Ponekad sam znao napraviti štetu ljudima, a da to nisam niti osjetio. Mislim na moralnu štetu, na njihove osjećaje… Ako je ova moja tijesna, ali poštena pobjeda unijela malo vjere i malo duha u ovo naše društvo i među ove naše ljude, ja sam sretan čovjek i radujmo se zajedno, živjeli! Mjerite me od prvog dana, od velikih obećanja nisam niti sam ikad bio, pa ni u izvršnoj vlasti. Ako sam po nečemu poznat, nerealna obećanja nikada nisam davao, ni kada sam držao veće poluge vlasti'', zaključio je pobjedničkom govoru novi  predsjednik RH.
 
Dr. Andrija Hebrang detaljno navodi velike propuste vodstva HDZ-a, na čelu s Andrejem Plenkovićem, neka onda, umjesto naših, budu Hebrangove riječi u Zaključnoj misli: ''Mi, stariji članovi stranke,, marginalizirani nakon što smo je godinama vodili u pobjede, upozoravali smo na vrijeme. Nismo mogli opstati ni na razini počasnih članova volontera, jer drugo nam i ne treba. Otpadali smo redom, osim nekolicine, zbog iznošenja kritike kako je stranka skrenula lijevo u liberalne vode, koalicija s HNS-om, davanje statusa glasnogovornika koalicije SDSS-u, nepotrebno dijeljenje naroda Istanbulskom konvencijom, uvođenjem rodne ideologije i Marakeškim sporazumom, izostanak procesuiranja srpskih ratnih zločinaca, izbjegavanje naplate ratne štete, totalno usporavanje iskopavanja žrtava iz 1945. godine, loša briga za zdravlje branitelja, kojih umire 12 svakodnevno po podacima resornog Ministarstva, zaustavljanje referenduma, reforma školstva u rukama militarno lijevog HNS-a, izbacivanje desnih patnera s više tisuča preferencijalnih glasova na uštrb onih nekoliko stotina…
 
A što tek reći na izbjegavanje proglašenja gospodarskog pojasa, suspenziju Kajkića, stavljanje 'na led' domoljubnih novinara, ne pozivanje na obljetnice dugogodišnjih stranačkih i državnih dužnosnika, vraćanje u stranku onih koji su je izdali i iz nje izlazili.'' (direktno.hr, 6. 1. 2020.)
Neka ovih 1000 riječi budu novogodišnja poruka i putokaz za bolju budućnost hrvatskog naroda i opstanak Hrvatske Države, ne smao na zemljovidnoj karti, nego i sa hrvatskim pučanstvom i domoljubnim sadržajem.
Sretnu i blagoslovljenu Novu 2020. godinu želimo Hrvaticama i Hrvatima u našim domovinama – Hrvatskoj i BiH, i svima na privremenom radu u bogatim zemljama, kao i našoj drugoj polovici hrvatskog pučanstva koji živi u dijaspori, te koji su spremni dati – sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što!
 
Ustanite, vojnici Kristovi! Bacite djela tame i stavite oklope svjetionika.
Sv. Cecilija    
 

Rudi Tomić

Povezane objave

Isplate Pupovčevom SNV-u iz državnog proračuna svake godine sve veće

hrvatski-fokus

Hrvatsku zapljusnuo val apokaliptičkog zla

HF

Vukovar

HF

Istina o Dječjem prihvatilištu u Sisku 1942. godine

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više