Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Hrvatski fokus – svjedok našeg vremena!

Hrvatski fokus ima sve kategorije i karakteristike jednog od najboljih glasila hrvatske državotvorne misli

 
 
Upravo je objavljeno  jubilarno izdane 500, broja Hrvatskog fokusa i šutke bi prošlo, da nije bilo naše pjesnikinje prof. Malkice Dugeč, jer su predsjednički izbori zasjenili sva druga zbivanja u Hrvatskoj i Hrvata u svijetu. Međutim, broj 500 Hrvatskog fokusa, u spjevovima Malkice ima povijesno značenje, kao da su riječi uzete iz Evanđelja: ''Siguran sam da nas ne će ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni  visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje moći rastaviti od ljubavi Božje… (Rim: 8, 38-39)
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/kostiuchenko190400901.jpg
I ljubavi za lijepom našom domovinu Hrvatsku:
Pet stotina brojeva! Pet stotina dobivenih bojeva!
Za hrvatsko slovo, za riječ ljubavi ili pak gorčine,
daleko od drage nam Domovine.
Pet stotina pozdrava iz kutka tame i ljudske osame,
pet stotina istine i ljubavi prave ovog svetog tjedna
da u ime Hrvata tuđine domoljublje budi usred zaborava.
Pet stotina slika, pjesama, rubrika i vijesti o prohodnoj cesti,
brigama i knjigama i o svemu, u tome čitkom, dojmljivom i britkom.
(Malkica Dugeč, hrvatski-fokus.hr, br. 500., 2. 1. 2020.)
 
Hrvatski fokus ima sve kategorije i karakteristike jednog od najboljih glasila hrvatske državotvorne misli, gdje su se okupila dobra pera i razumni umovi koji svojom suradnjom daju nove i bolje smjernice hrvatskom narodu u nacionalnom, društvenom, političkom, vjerskom, kulturnom pogledu u Hrvatskoj i u svijetu. Za sadržaj i izgled ovog i ovakvog dičnog glasila zaslužan je Marijan Majstorović, koji je punih pet godina uređivao tjednik Fokus u tiskovnom izdanju, te kada je izgubio financijsku pomoć u društvu koje je govorljivo, ali škrto kada se radi o doprinosu za pisanu riječ. Tako je nakon deset godina  tjednik Fokus nestao s hrvatske  medijske scene u travnju 2009. godine. Dakle, na hrvatskoj medijskoj sceni ostala su samo dva državotvorna tjednika s nacionalnim predznakom – Hrvatsko slovo i Hrvatski list.
 
Prvi broj portal Hrvatski fokus izišao je 10. travnja 2010. godine. Portal ''Ima u cilju koliko god je moguće popuniti ispražnjenu središnju i desnu medijsku hrvatsku crtu, budući je hrvatski medijski prostor otišao u krajnje  lijeve protuhrvatske vode'', naglasio je urednik Majstorović u razgovoru sa hkv.hr (12. rujna 2010.)
Prošlog tjedna izišao Hrvatski fokus s brojem 500, koji je u svakom broju  potvrđivao idejnu misao i obogatio 'središnju i desnu medijsku hrvatsku crtu, bez koje bismo imali ispražnjen nacionalni medijski prostor.
 
Danas, srećom, imamo u Hrvatskoj i u svijetu dosta portala koji su također na idejnoj i sadržajnoj državotvornoj okosnici slobodne i nezavisne Države Hrvatske, koji se međusobno popunjavaju i u skladu su sa Hrvatskim fokusom, što ima trajnu vrijednost. Urednik Hrvatskog fokusa novinar, autor i nakladnik Marijan Majstorović zaslužio je najveća žurnalistička priznanja u Hrvatskoj, kao i državna priznanja za promicanje kulture, znanost i društvena pitanja, što je naglašeno u podglavlju naslovnice.
Hvala Ti, dragi Marijane, na trudu u mukama koje ulažeš da bismo imali prostor za objaviti svoje osvrte, ako ne svakog tjedna, barem onda kad imamo nešto značajnije reći hrvatskom narodu, među kojima ima još koje zanima napisana hrvatska riječ.
Uz srdačan pozdrav ostajem s hrvatskom odanošću, Tvoj suradnik i prijatelj,  
 

Rudi Tomić

Povezane objave

Slovenska televizija zabranjuje Janšu

HF

Umro nobelovac Luc Montagnier

hrvatski-fokus

Izmišljeni napad s izmišljenim nervnim otrovom

HF

U domenu Demokracija uvesti još tri domene

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više