Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Vjetrovi rata, ljudski i Božji planovi

Ori zemlju i čekaj bolja vremena! Vrati se u katakombe! Komunizam nije vječan (a ni Bergoglio)

 
 
Što međusobno povezuje sramotnu provokaciju Irana, sramotni razvoj digitalne industrije s protestima u Hong Kongu, vatikansku Istočnu politiku s pljuskom koju je prilijepio kineskoj vjernici biskup u bijelom?Na prvi pogled ništa. To je niz interesantnih podataka vrijednih da budu spojeni, ili bolje rečeno uokvireni u koherentni niz očigledno nespojivih činjenica. Takav pokušaj traži duboki uvid koji,  polazeći od slučajne stvarnosti, iznosi na svjetlo skriveno značenje teološke vizije povijesti one koja tumači splet događaja kao neprekidnu borbu između Kraljevstva Božjeg koje se potvrđuje u svijetu i antikršćanskih pokušaja koji uzaludno pokušavaju spriječiti njihovo napredovanje. Takav pristup će od mnogih dobronamjernih biti odbačen kao apokaliptičan a od eksperata ismijan kao naivan, ali otkrivanje objektivnih sličnosti ne može nas ostaviti ravnodušnim.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/2019_12_31_Francesco_strattonato_reagisce.jpg
Počnimo s informatikom, s tehnološkim sustavom od kojeg ovisi gotova sva ljudska djelatnost i svaki vid našeg života: financije, raspodjela, trgovina, informacije, kultura, komunikacije, obrana, vojska… Kontrola mreže je ravna jednoj bezgraničnoj moći koje je u stanju srušiti i podčiniti čak i nacionalne institucije.Sjedinjene Države su do sada držale monopol zahvaljujući jednom kartelu poduzeća koje čuvaju njihove hegemonističke interese. Donedavno su dva kolosa Google i Facebook s nekoliko kineskih društava povezanih u Huwei činili jedan koncern za ostvarenje jedne nove linije ultrabrzog interneta između Los Angelesa i Hong Konga. Kao protustrana Velika Britanija je prodala Kini Londonsku burzu koja je druga na svijetu po obimu poslova. Nije uzaludno Donald Trump blokirao postavljanje transatlantskog kabela shvativši da će događaji ove vrste biti kraj američkog monopola i izazvat će neizbježno duboku promjenu svjetske ravnoteže. Dva gigantska promicatelja poduzetništva  pripadaju Sjedinjenim Državama ali su saveznici Demokratske stranke i predstavljaju neku vrstu države u državi i  u mogućnosti su da uvjetuju nacionalnu politiku.
 
Kao da i to nije dovoljni, krajem kolovoza 2019. na simpoziju direktora središnjih banaka koji je održan u Jackson Holeu u Wyomingu, guverner Banc of England, Mark Carney (upravni direktor Goldman Sachsa) predložio je uz aplauz stvaranje sintetičke hegemonske valute koja bi zamijenila dolar kao planetarnu rezervnu monetu, a koja bi se naslanjala jedino na kineski yuan. Razlog je potpuno jasan: zelene novčanice su jednostavno otpadni papir s obzirom da Sjedinjene Države nastavljaju tiskanje novca koji nema stvarne podloge. Američki javni dug je jama bez dna, a u zlatnim rezervama Fort Knoxa drži se misteriozna zamjena pozlaćenih lingota od tungstena (koji ima specifičnu težinu jednaku onoj zlata).
Podrazumijeva se, u tom svjetlu, zašto su se Rusija i Kina riješile svog američkog duga čiji su nositelji bili. Prva sila svijeta je u riziku bankrota.
 
Ali otkuda tolika sklonost financijskih moćnika prema Kini? I francusko-njemačka osovina bez obzira na obveze prema drugim državama Europske unije samostalno njeguje jake gospodarske veze s istokom. Francuska i Njemačka, sad čvrsto vezane sporazumom iz Achena od 22. siječnja 2019., surađuju s Kinom na postavljanju mreže 5 G. Koga briga za ozbiljne rizike za zdravlje i sigurnost, za velike prijetnje špijuniranja američkih baza u Europi. U stvari takva zarazna naklonost prema državi koja gazi ljudska prava toliko sveta Zapadu i ne čudi toliko ako se pomisli da komunistički režimi i nisu bili drugo, izuzimajući populističku retoriku, nego ogromni laboratoriji za eksperimente državnog vrha  u provođenju planske ekonomije.Sovjetski Savez bi se urušio u nastanku bez pritjecanja rijeke kapitala od  židovskih banaka sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Mao Tse–tung bi izgubio rat da zapadni financijeri nisu iznenada zatvorili slavine Chiang Kai–sheku. To nas potiče da promislimo da se s ove i s one strane Atlantika provodi zajednički projekt samo s različitim modelima. S ove strane sinarhijski a s one paladistički.
 
Gospodin Carney osim toga što je ključna osoba financijske oligarhije  postavljene na vrh jedne državne banke (što pokazuje još više koliko su javne financije kontrolirane od privatnih) je također sudionik u Koaliciji inkluzivnog kapitalizma – Coalizione per un capitalismo inclusivo čija je predsjednica jedan Rothschild povezan s H. Clinton i engleskom kraljevskom kućom kao i s upravljačkim delegatima glavnih multinacionalnih kompanija.Novi govor, tako zavodljivo korišten kao čarobna riječ politički korektnog predviđa jedan gospodarski sustav  koji je suštinski usmjeren na državu i može proći bez izražene političke volje u zakonodavstva na snazi, primijeniti se na radnike i na sve ostale s neograničenim prednostima za najuži krug osoba koje su vlasnici nezamišljivih bogatstava. Iza prividnosti osobne slobode bez granica (koja se svodi na podljudske razine  slobodne uporabe droga i sveobuhvatnog seksa) skriva se totalna tiranija koja se izgrađuje na ruševinama nacionalnih suvereniteta, na pomračenju uma i na gubitku moralnog dostojanstva.
 
U tom okviru izgleda da je financijski vrh odlučio prenijeti svjetsku moć sa Sjedinjenih Država na Kinu, novi stožer planiranog turbokapitalizma s planetarnom  poplavom  kineskih proizvoda koji ostvaruju moguću globalizaciju i brzu deindustrijalizaciju Zapada i nameću se kao ideologije klimatskih promjena.Kina je na prvom mjestu na svijetu kako po broju stanovnika tako i po gospodarskom rastu. Recesija prouzročena padom zapadne potražnje (određene osiromašenjem nižih slojeva) riješena je povećanom unutarnjom potrošnjom i izgradnjom infrastrukture uz pomoć emisije kapitala središnje banke usmjerene na nacionalna poduzeća koja kontrolira država. Čvrsta ruka se vidi u Hong Kongu u svjetlu projekta koji se namjerava sjediniti s otokom poput Silicon Valley, a narodni protest pokazuje znake jednu od brojnih obojenih revolucija koje orkestrira Washington koji kako vidimo želi spriječiti ostvarenje (projekta).
Stvaranje dvije fronte koja su na djelu može u prvi mah iznenaditi. Reklo bi se da se radi o sudaru titana u postizanju univerzalne vlasti.
U biti, s obzirom da visoke financije vodi određen broj  židovskih obitelji koje su više manje usko povezane s Rotschildima moglo bi se pretpostaviti da postoje dvije smjernice cionizma: s jedne strane cionizam koji možemo nazvati desnim i predstavlja ga Netanyahu u kumstvu  s Trumpom koji je pod utjecajem svoga zeta Chabada Lubavicherijanca, Jareda Kushnera, a s druge strane stoji ljevica kojom upravlja George Soros koji kao najutjecajniji predstavnik  pilotira Europskom unijom i ide tako daleko da postavlja svoje ljude na vrh Vatikana od kojeg je napravio ideološku imigrantsku centralu s tzv. ekološkim obraćenjem.
 
Može se pretpostaviti s velikom vjerojatnošću da natjecanje ima samo svrhu uravnoteženja s učinkom da jedan centar moći ne pretegne nad drugim držeći čovječanstvo u šahu izgovarajući se, jučer hladnim ratom a danas islamskim terorizmom. U svakom slučaju to pomaže okultnim lutkarima da vrše posvuda svoj utjecaj: u svim velikim industrijskim korporacijama, u suprotstavljenim političkim prestrojavanjima kako s ljevicom koja brani banke tako i s desnicom koja je sklona Izraelu.To je uostalom filozofija koju je inspirirao Mayer Amschel Rotschild kad je osnovao svoj financijski imperij: upravljati političkom scenom tako da posuđuje novac državama a nakon toga da ih ucjenjuje špekulirajući, u ratovima financirajući obadvije zaraćene strane tako da zarada bude basnoslovna bez obzira na ishod.
 
Na toj točci treba spomenuti Rusiju koja je do sada ostala pozadi. Federacija je pak stvorila najnapredniju vojnu tehnologiju na svijetu ali je još uvijek po moći iza Sjedinjenih Država. Do 2024. će zajedno s Kinom postići nevjerojatnu nadmoć nad Zapadom. Jedina mogućnost koja preostaje Americi za očuvanje vlastite hegemonije je izazvati rat u sljedeće četiri godine.Iran je jedina od sedam država koje graniče s Izraelom koju prema planu Kivinum iz 1982. treba neutralizirati u ime sigurnosti. Ali Islamska republika je upravo saveznica Rusije i Kine. Ovaj put, dakle, konflikt može biti regionalni ili se proširiti na planetarnu razinu s nepredvidljivim posljedicama. I onda se netko pita tko bi mogao imati razloga da izazove hekatombe nevjerojatnih razmjera? Ne smije se zaboraviti da je oligarhija uvjerena da nas ima previše i smatra neuspješnim sva dosadašnja sredstva (abortuse, kontracepciju i homoseksualizam) za drastično smanjenje svjetskog stanovništva.
 
Prema njihovim ezoteričkim doktrinama civilizacija može prijeći iz jedne ere u drugu jedino kroz razaranje i preporod. Progres prema višim stupnjevima čovječanstva koji se postiže usavršavanjem može tražiti žrtve milijardi anonimnih pojedinaca u korist izabrane rase. Podsjeća li vas ova doktrina na nešto? I ovo dosad nije bilo drugo nego suvremeni laboratorij za jedan daleko širi projekt. Istina je da su mnogi nacistički kriminalci našli utočište u Sjedinjenim Državama. Među njima i Walter Hallstein koji se vratio kao prvi predsjednik Europske ekonomske unije. Naša Europska unija je ostvarila sva obilježja totalitarnog režima dostojnog efikasnog logora, gulaga, laogaija, kako god ih hoćete nazvati. Iako im je privid „demokratski“ dinamike su iste.
 
Zamislite samo da su oni uspjeli preobraziti u tom smislu i strukture Katoličke Crkve! Tko god ne pripada Crkvi na crkveno korektan način podvrgnut je preodgajanju, preobratimljenju u limbu gdje se gubi pamćenje, ali ponetko uspije na neki način još uvijek čuti vlastiti glas.
Slučaj hrabrog kardinala Zena: Stari kardinal se otvoreno izjasnio u više navrata o tajnom ugovoru između kineskog režima i Svete Stolice od 22. rujna 2018. koji je promijenio prethodne stavove: Rim je priznao ekskomunicirane biskupe koji su bili zaređeni po odredbama kineske vlade bez mandata pape dok su oni vjerni papi koji su svoju vjernost platili s dugogodišnjim zatvorima dobili naređenje da pristupe toj patriotskoj Crkvi koja nije drugo nego organ komunističke partije.Odluka je pozdravljena kao obrat koji bi trebao dovesti do nadilaženja podjele koja je trajala desetljećima, ali u stvari prisiljava kineske katolike da se podčine šizmatskoj hijerarhiji i tako ih baca u ralje režima kojemu je cilj potpuno kontrolirati sve vjerske organizacije i nastavlja u okviru ugovora uništavati podzemnu, tajnu Crkvi tako da počinju nestajati svećenici, biskupi, ruše se križevi i crkve, zabranjuje se vjerski odgoj sve do zrelog doba. Ali je nevjerojatna činjenica da vrhovni crkveni autoritet ovim odlukama radikalno proturječi crkvenoj doktrini tjerajući jednu herojsku progonjenu zajednicu na odricanje vjere.
 
Na to se odnosi dramatični poziv kojim se, kako je objavljeno, jedna Kineskinja obratila „Franji“ 31. prosinca 2019., i nedolična reakcija pape. I Vatikan, kako izgleda, sudjeluje u prijenosu carstva: ne samo da je predao lokalnu Crkvu ateističkom i materijalističkom režimu prihvaćajući ga s pretjeranim hvalama, nego se implicite podvrgnuo njemu prepuštajući mu da imenuje biskupe.Konačno izgleda da svi na vjerskom polju surađuju u tom prijenosu svjetske nadmoći osim onih koji brane američku hegemoniju. Ono što bi moglo omesti ovaj projekt je uprava ova mala kršćanska zajednica izuzetno živa koju se želi ugušiti ali koja se čak i u ovim tako teškim uvjetima nastavlja širiti. Zamislite što bi se dogodilo da kineska Crkva dobije slobodu? Zahvaljujući zagovoru brojnih mučenika koji je već uračunat vjera bi se raširila u ogromnom narodu koji ima žarku žeđ  i mogli bi jednog dana evangelizirati naše zemlje koje su izgubile vjeru. Kardinal Zen s karakterističnom mudrošću svoje kulture nije samo ohrabrio zdravi dio klera na odmetništvo nego se i sam vratio u ilegalnost, u podzemlje, da sije vjeru u očekivanju žetve. To je lekcija i nama. Ori zemlju i čekaj bolja vremena! Vrati se u katakombe! Komunizam nije vječan (a ni Bergoglio).
 

Elia, 11. I. 2020., http://www.unavox.it/ArtDiversi/DIV3315_Elia_Venti_di_guerra.html

(s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Sto godina Saint-Germainskog ugovora

HF

Povratak vremena političkih ubojstava

HF

Trump je istinu rekao o Crnoj Gori

HF

Kina nastoji okružiti Indiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više