Hrvatski Fokus
Društvo

Premalo obojenih njemačkih rukometaša

Njemačka rukometna reprezentacija optužena za rasizam: "Nemate nijednog imigranta"

 
 
Njemački portal Sport Inside je kritizirao njemačku nacionalnu rukometnu reprezentaciju koja se borila za europski naslov, ali ne zbog poraza. Prigovor Rukometnom savezu Njemačke je upućen zato što posvećuje malo pažnje privlačenju imigranata u sport, a reprezentacija koju predvodi Christian Prokop, koja se u potpunosti sastoji od etničkih Nijemaca, “znak je rasizma”. Športski portal podržao je trenera turskog podrijetla iz njemačkog rukometnog kluba Lemball. Prema njegovim riječima, Rukometni savez Njemačke premalo brine o mladim športašima, imigrantima s Bliskog istoka. Zbog toga su, prema pisanju portala Jungefreiheit, predstavnici saveza bili prisiljeni pravdati se, rekavši „kako rukomet nije popularan šport među turskom i arapskom omladinom“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/51behQGc2dL._SX522_.jpg
Čitava ova priča, koja ne će stati ovdje, već se nastavila s pohvalama „simbolu multikulturalizma u europskim športovima“, a to je francuska nogometna reprezentacija koja se sastoji od 80 posto crnih igrača, od kojih su gotovo svi naturalizirani državljani Afrike. Primjerice, na Svjetskom prvenstvu 2018. godine je za Francusku igralo 15 igrača afričkih korijena. Takav je trend ganskom nogometašu Emmanuelu Frimpongu omogućio da se na kraju prvenstva našali na svom twitteru izjavom: “Od afričkih timova ostaje samo Francuska.”
 
Podsjetimo da su europske i svjetske športske organizacije vrlo oštre oko pitanja politizacije športa, ali to ne vrijedi za takozvanu „pozitivnu diskriminaciju“. Što se tiče Njemačke, kako ovaj portal nema stručnjake za šport, ostavljamo Vama da komentirate slučaj i zaslužuju li Christian Prokop i njegovi igrači, koji su se pokazali kao veliki borci i odlični igrači kritike samo zato što u njihovim redovima nema „obojenih“ kolega?
 

https://www.logicno.com/zivotni-stil/sport/njemacka-rukometna-reprezentacija-optuzena-za-rasizam-nemate-nijednog-imigranta.html

Povezane objave

AFORIZMI – Lijepa naša – mlada snaša

HF

Dvanaest delfina donijelo sliku Bogorodice

HF

Ombla u opisu Theodora Schiffa

hrvatski-fokus

Odraz stvarnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više