Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Treba reći NE Plenkoviću i njegovim poslušnicima

Mislili smo da od Milanovića nema gorega predsjednika Vlade. Prevarili smo se

 
 
Razmišljao sam ima li politički komentar više ikakvog smisla u Hrvatskoj, čak i karikatura se više ne može napraviti od karikaturalne situacije u kojoj stranka pod kojom je u vrijeme dr. Franje Tuđmana hrvatski narod izborio slobodu i koja je imala ambicija postati demokršćanskom strankom postaje svoj antipod u zagrljaju sa HNS-om i Miloradom Pupovcem.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/GettyImages-89857284-5c6449e246e0fb0001ca8ea4.jpg
Vodostaj HDZ-a opasno pada, a nasukati se ne će uhljebi i dobro potkoženi političari spremni ne za Dom već za kameleonsku karijeru pod svakim "kapom" (i Caponeom?) i svakom ideologijom, taj HDZ sliči na brod koji plovi bez kompasa i kormilara preko daljinskoga navođenja s vrlo uljuđenim i uglađenim kapetanom koji se drži salona za gospodu i diči svojom liberalnošću(u prijevodu – nedostatkom ikakvih uvjerenja i svjetonazora, op., T.T.) i spretno prikriva autokratsku bahatost.
 
Da, o sadašnjem predsjedniku Hrvatske ne ću pisati i ne namjeravam pisati, jest da je suprotan onomu u što kao ljudsko biće vjerujem i što zagovaram ali taj barem ne glumata i ne nosi maske. I to je žalostan odraz našega vremena i duhovnoga stanja hrvatskoga naroda. Ukoliko HDZ ne želi pasti ispod 20 posto birača on hitno mora izabrati drugoga vođu, što nije nemoguće jer većina članova, za razliku od vrhuške, ipak nije toliko uhljebljena i u strahu za svoje pozicije da bi dopustila nastavak ove crne komedije. Mislio sam da ne može biti gore Vlade od one tadašnjega premijera Milanovića koji je bio iznimno lijen i bahat, koji je mijenjao stručnjake koji "talasaju" poput Slavka Linića, govorio o slučajnoj državi, gurao lex Perković i pričao o King Kongu (aktualnije bi bilo o Hong Kongu), smjenjivao idealiste poput Mirele Holy, izvozio oružje u Siriju i zauzvrat napuštao INA-in hrvatski naftni bingo u toj zemlji…
 
Rijeka je odraz dekadencije Zapada
 
Plenković je uspio smijeniti 14 ministara, dati ministarstvo prosvjete HNS-ovoj Alisi u zemlji čudesa, ujediniti "prosvjetnike", spucati još koji milijun za Uljanik, podržati crvenu alkemiju u Rijeci, posvađati se sa Crkvom oko homoseksualnih brakova, gay posvojitelja, potpisati marakeške olakšice migrantima (Marrakech je berberska <https://hr.wikipedia.org/wiki/Berberski_jezici> riječ koja znači „Božja zemlja“.), zakomplicirati stvari oko Agrokora i svesti Hrvatsku na razinu političke kolonije iz koje mladi i stručni bježe na Zapad. U kulturi sam uvijek smatrao da treba cvjetati tisuće cvjetova, ali ovo što se sad događa u Rijeci je odraz dekadencije Zapada, to je već stotinu puta ispričani otrcani vic, mućkalica i bućkuriš (juhine juhe juha – ili jugine juge juga), to je propagiranje gay aktivizma i nihilizma sa elementima sotonizma, bezidejna provokacija u kojoj ne zamjeram jugonostalgičarstvo i petokrakaštvo, jer ljudi imaju pravo na bajke, mitove i snove. (ne i povjesničari!!!) Ministrica kulture je pokazala kao i cijeli HDZ kršćansku krjepost i otrpjela i uredno popapala te sadržaje, pokazavši visok stupanj tolerancije i mučeništva u ime svete Demokratije i svetoga Hipokrita, zaštitnika poslušnika i beskralježnjaka. Hipokrit u antičkoj Grčkoj bio je sinonim za glumca, za osobu koja svjesno vara druge.
 
A evo i Ante T. kojemu prezime znate koji kaže "čini se da na desnici cvjeta tisuće cvjetova – jedno je umjerenjačka Plenkovićeva ekipa (umjereni u jelu i piću, lovi, čemu?,op.,T.T)preostalih ministara relativno moderne orijentacije(modernisti – globalisti kao mala Greta?, op., T.T.), drugo je ekipa Kovač – Stier – Penava, treće je Škorin magloviti populistički pokret (a kakav pokret može biti nego narodnjački, op., T.T.) s nejasnim ciljevima (?, op., T.T.); a izvan sustava na obodu političkoga spektra su i sve one manje grupacije ultradesničarskih strančica (pa i ja kao radićevac ispadam ultradesničar u usporedbi sa premijerom, op., T.T.), raznih oblika suverenista, od Hrvoja Zekanovića preko Ruže Tomašić do Zlatka Hasanbegovića i, po novome, Mosta koji je napokon iskazao svoje usmjerenje nakon podrške (gospodinu, op., T.T.) Škori."
Mislim da nam je drug pitomac, nesuđeni oficir Ante, sve objasnio bez ikakvih maglovitosti, tko je umjeren, moderan, zbunjen i normalan. Znate kad netko kaže za sebe da je normalan to zanimljivo zvuči.
Ima vrime, kaže hrvatski preporoditeljski vođa iz dalmatinske Podgore don Mihovil Pavlinović kada triba reći jok! Treba reći NE Plenkoviću i njegovim poslušnicima!
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Subliminalne poruke Hollywooda i Pentagona

HF

Mnogi su krivi za pokušaj ubojstva

HF

Novo ruho starog Dana ustanka

HF

Dan poslije Dana državnosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više