Hrvatski Fokus
Gledišta

Stiže “Beli” na Pantovčak

Nema Azimova, nema Lončara, nema…

 
 
Točno u podne! Orsat Miljenić (nekadašnji vlasnik odvjetničke kancelarije za prisilnu naplatu dugova građanâ) kao šef izbornog štaba obavijestio je medije da će „inauguracija“ (hrvatski se kaže – ustoličenje) izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića senzibilnog na „belo“, biti za razliku od raskošnog otvaranja „Rijeka EPK 2020.“ apartna i bez jugoslavenskih zastava točno u podne 18. veljače 2020. u zatvorenom prostoru Uredu predsjednika da se tko ne bi prehladio i šmrcao.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/a3951005733_10.jpg
Razriješena je i enigma oko teksta svečane prisege, pa će je predsjednik-ateist izreći u cijelosti tj. i s rečenicom „Tako mi Bog pomogao“, što će mu biti olakšano i time jer na svečanost ustoličenja zbog štednje nisu pozvani i predstavnici religijskih zajednica. Ukupno je na komornu svečanost bez Ive Brešana i njegove „Svečane večere u…“ pozvano 39 osoba, i to dužnosnici po državnim funkcijama, bivši predsjednici i čak 19 članova izbornog štaba Zorana Milanovića-Belog, što znači da oni čine gotovo polovicu uzvanika. A to zorno, konkretno i nedvojbeno pokazuje i dokazuje koliko su oni bili važni i zaslužni za Milanovićevu pobjedu na izborima!
 
No, u tome ipak „bodu“ oči i svima poznate činjenice, jedna nelogičnost pa i svojevrsna nepravda te otvara i pitanjâ: A gdje su među uzvanicima na „inauguraciju“ subnorovac Budimir Lončar-Embargo i veleposlanik Anvar Azimov? Pa zar i oni nisu zaslužni za Milanovićevu izbornu pobjedu, te zar su njihov doprinos i zasluge u tome manje od zasluga 19 članova izbornog štaba, pa da za njih nije moglo biti mjesta na svečanosti „inauguracije“? Te kako se i zašto uopće mogu i smiju podcjenjivati njihovo znanje, vještine, samoprijegor, rad, trud i vrijeme koje su nesebično uložili u izbornu kampanju te i pobjedu „Belog“? Vrijeme će sve otkriti, pa dati odgovore i na ta pitanja!
 

Martin Gospodarević

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Manipulacija fiktivnim biračima do 2000. godine

hrvatski-fokus

Dva kalifata protiv Hrvata

HF

Podjela Hrvatske na tri statističke regije i tri, pet, šest ili deset izbornih jedinica, četiri, pet ili osam županija i grad Zagreb

hrvatski-fokus

Autor crte Virovitica – Karlovac – Karlobag

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više