Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Predali smo svoja prava i slobode u ruke vukova EU-a

Kraj nacionalnih europskih država – podsjećanje na irski referendum od 2. listopada 2009.

 
 
„Europske države će biti vođene prema super državi tako da njihovi građani ne će biti svjesni onog što se događa. To se može postići sustavnim koracima od kojih će svaki biti zamaskiran ekonomskim ciljem ali će nepovratno voditi prema federaciji“ (Jean Monet – utemeljitelj EU u pismu prijatelju od 30. travnja 1952.).Dana 12. lipnja 2008. ponosni i neovisni irski narod je glasno kriknuo NE podvalama Lisabonskog sporazuma i daljnjoj integraciji u Europsku uniju, superdržavu koja se gradila na nadama, snovima i životima naroda Europe. Tipično arogantno i bez iznenađenja, euro fašisti, čije su vjerodajnice postale sve totalitarnije u strukturi i bezobzirnoj primijeni, jednostavno su ignorirali glas irskih birača tražeći od njih da glasuju ponovno, i ovaj put, irski odmetnici – birači – imaju glasovati ispravno, ili inače!?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/maxresdefault.jpg
Nigel Farage
 
Dana 2. listopada iste godine, ponovno, sudbina gotovo 500 milijuna biti će odlučena po jednoj državi čije stanovništvo čini ukupno 4,2 milijuna. Narodu Republike Irske će po drugi put, budući da je „građanima“ Europske unije, bila dana prilika da se izjasne o onomu što je najznačajniji zakonodavni čin u povijesti starog kontinenta. Sve druge članice su jednostavno ignorirale želje svojih naroda i prepustile ratifikaciju  parlamentima. Međutim, potrebno je da dvadeset i sedam država članica završi ratifikaciju da bi Ugovor bio obvezatan.Tako bi irsko glasovanje, bude li NE po drugi put, onemogućilo Brusselsu da prema vlastitim pravilima, primijeni Ugovor. Međutim, irski je narod ovaj put progutao masivnu propagandu „Za Ugovor“ i glasovao DA i tako će sudbina neizbježnog napuštanja nacionanih država Europe biti zapečaćena. Više ne će biti ozbiljnih prepreka za federalizaciju. Dugo sanjane federalističke sanje, Sjedinjene Države Europe, postat će stvarnost.
 
Mnogi, ako ne i većina naroda s obadvije strane Atlantika su bile zaglupljivanje desetljećima u uvjerenju da se EEC/EU tiče „slobodne trgovinske“ zone. Međutim, to uopće nije istina kako je to gore citirani gospodin Monet jasno rekao. Što onda ovo DA znači za Irce.
Europska unija je utemeljena na lažima i prijevarama na najvišoj razini vlada. Ovo varanje se nastavilo i dalje u četvrtak, 13. prosinca 2007. u Lisabonu, u Portugalu, gdje su „dostojanstvenici“ zemalja članica ovog „trgovačkog bloka“ potpisali Ugovor o reformi Europske unije.Ovaj „Ugovor“ zamjenjuje Ustav EU-a koji su 2005. odbacili Francuska i Nizozemska. Angela Merkel, njemačka kancelarka i bivši francuski predsjednik Giscard D'Estaing su pred mnogim europskim ministrima potvrdili da je „Ugovor“ drugo ime za Ustav. Jedina razlika je to što su iz novog dokumenta brisani članci koji se odnose na zastavu EU-a, himnu i moto. Ipak dva dana prije povijesnog događaja  u Lisabonu šesnaest država se složilo i pozvalo na izmjenu „Ugovora“ i ponovno vraćanje ova tri članka pretvarajući tako Ugovor u izvorni Ustav.
 
Vođa Stranke neovisnosti Ujedinjenog Kraljevstva Nigel Farage je rekao: „Potpuna izdaja koja se nameće je konačno objelodanjena. Patetični pokušaji da se negira Ustav su pali u vodu. Vraća se zastava, himna i moto. To znači da je ono što je bilo 96 posto od Ustava postalo 100 posto. Ne slušajte više ništa o „Reformi Ugovora“. Tako se odbačeni Ustav Europske unije vratio u svom svojem sjaju.“Dok je još bio na dužnosti, bivši danski premijer i sadašnji glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, odlučio se protiv bilo kakvog referenduma o Ugovoru davši ga na ratificiranje danskim zastupnicima. Otada se nije ništa promijenilo u starom kraljevstvu u kojemu je sve uobičajeno što se Lisabonskog sporazuma tiče. Prošle je godine Fogh Rasmussen izjavio da je Ugovor dobar za Dansku. Danska je planirala održati reverendum o Ustavu još 2005., ali nakon izrečenih NE u Francuskoj i Nizozemskoj rečeno je da je plan odbačen. Dansko ministarstvo pravosuđa je zaključilo da Ugovor ne prijeti danskom suverenitetu. Fogh Rasmussen rekao je: „Kada se odustaje od suvereniteta potreban je referendum, ali kako se ne odustaje od suvereniteta Parlament će ratificirati tekst.“ Također je rekao da planira održati referendum o jedinstvenoj valuti – euru i hoće li se ograditi od dogovorenog u Maastrichtu u vezi obrane, pravosuđa i unutarnjih poslova.
 
I tako nema prijetnje suverenitetu? Razmotrimo posljedice: Ako suverena nacionalna država više ne kontrolira ekonomiju, obranu, pravosudni sustav i unutarnje poslove može li se uopće nazvati suverenom nacionalnom državom? Odgovor je NE.Politička i financijska europska elita je na tome radila sve od Drugog svjetskog rata. U svakoj državi članici, osobe mogu biti različite ali je retorika uvijek ista: „Nema gubitka suvereniteta, to je dobro za narod, dobro je za gospodarstvo itd.“ Razmotrimo o čemu se u Ugovoru uopće radi. Koja je razlika između ovog dokumenta i originalnog Ustava? Njemački odvjetnik, Klaus Heeger, istraživač i pravni savjetnik Neovisne demokratske grupe u Europskom parlamentu je iznio ove zaključke koji se tiču ova dva dokumenta: Po njegovoj analizi Ustav je darovao Europskoj uniji 105 novih ovlasti. Odbačeni su EU-ovi simboli (zastava, himna i moto) u korist klimatskih promjena. Ostala 104 područja su ostala ista. Odlučivanje kvalificiranom većinom zamijenjeno je jednoglasnim i s još 62 područja u reformiranom ugovoru. Još jednim više nego u Ustavu. Izbačena su intelektualna prava u korist energije i klimatskih promijena. Ostala 62 područja ostaju ista.
 
NJEGOVI ZAKLJUČCI: TO JE USTAV EUROPSKE UNIJE S DRUGIM IMENOM
 
Ovaj šesti i konačni Ugovor je smrtni čavao suverenitetu država članica Europske unije. Ne dajte se zavarati u svezi s tim. Nema nikakve veze to što  vam vaši „izabrani“ predstavnici govore i negiraju. Ovdje se radi o vrhuncu prijevara i urota protiv naroda Europe. O čemu se tu radi?  Čitajte dalje i utvrdite.Ovaj Ugovor je najtajniji i najbrže napisani dokument dosada. To je potvrda da je Europska unija policijska država u nastajanju i rastu. Urotnici znaju da je brzina presudna. Tony Blair je potvrdio u lipnju 2007. da je to konačni udrac po leđima Velikoj Britaniji. Ministri vanjskih poslova su dogovorili rokove u rujnu 2007. i dva mjeseca kasnije 13. prosinca predstavnici svake države članice potpisali su dokument i sada još samo preostaje ratifikacija i posao je završen.
 
Kako će irski glas DA i sa svim ostalim članicama koje su već ratificirale ovaj izdajničku sramotu utjecati na naše živote?Naši će parlamenti postati suvišni jer će sva moć koja im je još preostala biti prenesena u Brussels. To će značiti formalni kraj ovih povijesnih nacija Europe kao država članica Europske unije. Nacionalna veleposlanstva diljem svijeta doći će u nadležnost EU birokrata. Stare države i pokrajine bit će utapane i preslagane u administrativne regije Europske unije. Poput komuna u Danskoj odumrijet će parlamenti Škotske, Walesa kojima će se polako pridružiti iskorijenjivanje Engleske stvaranjem regionalnih skupština. Europska unija će preuzeti policiju, vojsku, nuklearno oružje, rezerve valuta i nafte, naftu u Sjevernom moru, kako je to navedeno u dokumentu Ugovora. Službenici, pripadnici naše policije i oružanih snaga polagat će prisegu vjernosti Europskoj uniji. Odbijanje će imati za posljedicu otkaz. Europska unije će imati potpunu kontrolu u svim vojnim stvarima, opremi i objektima.
 
Političke stranke će biti ukinute ili preustrojene. Dozvoljavaju se samo paneuropske stranke. Stranke neovisnosti će učinkovito biti zabranjene jer je presudom Europskog suda iz 1999. godine, presuđen slučaj 274/99 nezakonitog kritiziranja Europske unije. (To se dogodilo čak i prije izglasavanja Ugovora.) Vijesti iz Brusselsa pokazuju kako je u planu eliminacija bilo koje euroskeptične skupine unutar parlamenta EU-a. Europska unija će imati zakonsko pravo zatvarati nacionalne parlamente i skupštine.
 
Mnogi će ljudi ostati bez posla jer je u EU pravilo da se prekvalifikacija vrši na vlastiti trošak građana i to postaje univerzalno pravilo (uključujući i kupovinu potvrde o provedenoj prekvalifikaciji). Stotine tisuća malih poduzeća biti če prisiljeno na zatvaranje zbog provođenja nebrojenih neprovedivih i neizvedivih propisa EU-a.Oko 107.000 EU-ovih zakona kriminalizirat će mnoge jer je nemoguće pridržavati se tog zakonodavstva. Bit ćemo izloženi čestom novčanom kažnjavanju, pa čak i uhićenju kojem će biti uzrok naše neizbježno neznanje. Uzmite sljedeći primjer: Od siječnja 2006. postalo je nezakonito popraviti vlastiti vodovod, električnu struju ili čak vlastiti automobil. Ako kupite brod dugačak šest metara izgrađen nakon 1999. godine morat ćete platiti protuvrijednost u eurima od 4000 funti ili suočiti se sa šest mjeseci zatvora. EU policija će još više vježbati mišiće. Svatko od nas će živjeti u strahu pod prijetnjom uhićenja ili progona za tisuće mogućih povrjeda zakona, čak i onih najmanjih. Velikim korporacijama će biti jako dobro. Koristit će silne migrante iz i izvan Europske unije plaćajući im minimalne nadnice na štetu domaćeg stanovništva. Čak i više, korporacije će imati gotovo monopol u zapošljavanju (zajedno s vladom) i biti će u mogućnosti diktirati uvjete i rokove zaposlenosti bez ikakvog straha o povrjeda prava.
 
U službama Vlade vladat će neizbježna korupcija koja će pratiti monopol i stvorit će novu klasnu podjelu omogućujući bogatim  i njihovim pristašama da postanu još bogatiji dok će većina pasti u siromaštvo. Porezi će se povećavati da bi se mogla platiti birokracija koja će silno rasti.Ne će postojati mogućnosti žalbe mjesnim demokratskim kanalima jer ne će biti nikakve demokracije. Regionalna administrativna vlada ne će biti birana. Naše jedino glasovanje će biti za EU parlament koji nema nikakve moći. Nama će vladati nikad izabrana Europska komisija koja nema nikakve odgovornosti prema narodu. Ako budemo prosvjedovali moći će nas uhvatiti i premjestiti u neku drugu EU regiju. Zahtjevi za uhićenjem u Europskoj uniji nakon 11. IX. 2001. dat će vlastima apsolutnu vlast nad nama. Pucanje na nevine „Philip Prout“ ili „Jean de Menezes“ prema EU-ovim zakonima bit će dopušteno. Uznemiravanje i pojačani antimuslimanski prosvjed kroz cijelu državu EU-a podsjećat će na postupanje prema židovima u predratnoj Njemačkoj. Federalna Europska država će bit će vrlo neugodno mjesto za život. Kao federacija za otprilike 15 godina Europa bi mogla pasti pod teretom birokracije i korupcije. Ne će biti proizvodnje pa ni dovoljno poreza koji bi mogli izdržavati ogrumnu nesposobnu, korumpiranu državnu mašineriju. Potpuni nedostatak bilo kakve provjere i ravnoteže otvorit će vrata diktaturi.
 
Takva monstruozna Europska unija ne će biti ništa drugo nego stuba prema Svjetskoj vladi. Prije nego odbacite ovaj tekst koji užasava ili je teorija urote prepoznajte u svojoj zemlji vodeće političare koji su članovi te „tajne organizacije“ kao što je Bilderberg, Trilateralna komisija, Rimski klub, Royal Institue of Internationa Affairs, itd.Svaki pojedini od gore navedenih je potpuno odan jednoj Svjetskoj Vladi i federalnu Europu vidi kao nužni stupanj u razvoju prema tom cilju. Njihova članstva čitaj kao njihov položaj na planetarnom planu. Danski čitatelji, npr. bi mogli biti veoma iznenađeni kad bi otkrili tko od njihove financijske i političke elite sudjeluje u tim sastancima koji su avangarda svih manipulacija daljnjeg europskog federaliziranja. Samo utipkajte imena izabranih predstavnika u bilo kojoj od ovih grupa i organizacija. Rezultat će vas šokirati. Živimo u vremenu u kojem izgleda da su ljudi odustali od odgovornosti za svoj vlastiti život i predali odgovornost vladi. To se dogodilo nako Drugoga svjetskog rata, ali se ubrzalo od 1980. Ta Društvena Neodgovornost dovela je do Lisabona 13. prosinca 2007., gdje su naši tzv. predstavnici otpisali naša iskonska prava na slobodu u ime svojih „velikih planova“. Ako nastavimo sjediti ne čineći ništa naši će životi postati mora koju smo sami stvorili, jer u konačnoj analizi, mi smo predali svoja prava i slobode u ruke vukova.
 

Philip Jones, https://www.nylonmanden.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=250;the-end-of-the-nation-states-of-europe-the-irish-referendum-on-the-lisbon-treaty-october-2nd-2009&catid=26&Itemid=101

(s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Geopolitička i geoenergetska nadmetanja i sukoba interesa

hrvatski-fokus

TSMC – tajvanska multinacionalna tvrtka za proizvodnju i dizajn ugovora o poluvodičima

hrvatski-fokus

Joe Biden u problemima

hrvatski-fokus

Cetinje je srce Crne Gore

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više