Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Europska unija je globalizacija protiv Boga i naroda

Irska je pokrstila europske pogane u Farncuskoj

 
 
Razotkrivajući antidemokratski projekt koji predstavlja globalizam nasuprot populizmu, britanski europarlamentarac je držao svoj posljednji beskompromisni govor protiv Europske unije. Govorio je dok mu nisu isključili mikrofon (https://youtu.be/ptO-3qgQq8Q?t=4). U očima eurozastupnika i europskih čelnika Brexit ima bar jednu pozitivnu točku: više se ne će suočavati s Britancem Nigelom Farageom i njegovim oštrim govorima u Parlamentu. Oduševljeni britanski europarlamentarci još nekoliko sati nisu štedili kolege 29. siječnja 2020. za vrijeme posljednje sjednice u Bruxellesu prigodom glasovanja o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/the-eu-a-seventh-roman-revival-in-the-making.jpg
Nigel Farage: „31. siječnja u 23 sata dogodit će se točka bez povratka. Onog trenutka kad odemo zacijelo se ne ćemo više nikada vratiti, a ostatak su samo detalji.“ Tako je započeo svoj govor prije nego je izazvao neprijateljstvo. „Godine 2005. vidio sam da su Francuzi odbacili  Ustav EU-a na referendumu. Nizozemci su ga također odbacili na referendumu. I vidio sam vas u vašim institucijama kako se na to ne obazirete. Vratili ste isti odbačeni Ustav kao Lisabonski ugovor i hvalite se da ga možetete  usvojiti bez referenduma,“napao je Farage europarlamentarce podsjećajući ih da su Irci koji su glasovali NE bili prisiljeni glasovati ponovno.
 
ŽELIM DA BREXIT OTVORI RASPRAVU U OSTATKU EUROPE
 
Ovi su postupci, prema izjavi Nigela Faragea, doveli do toga da postane potpuni protivnik europskog projekta. I onaj koji je od Brexita načinio svoj dugogodišnji program nada se da će izlazak Ujedinjenog Kraljevstva dovesti do otvaranja „rasprave u ostatku Europe.“Za Nigela Faragea treba „voljeti Europu“ ali „mrziti Europsku uniju": „Nadam se da je Brexit znak kraja ovog projekta. To je loš projekt. On nije samo nedemokratičan nego je i antidemokratičan. On gura u prvi plan ljude Parlamenta i daje moć ljudima koji nikomu ne polažu računa, ljudima koji nisu odgovorni prema biračima. Ta je struktura neprihvatljiva.“
 
TO JE GLOBALIZACIJA PROTIV POPULIZMA
 
Ovaj manjak demokracije u srcu europskih institucija, po mišljenju britanskog eurozastupnika, to je: “Povijesna bitka koja u ovom trenutku bjesni diljem cijelog Zapada.“ „Vi možete mrziti populizam, ali reći ću vam nešto smješno, on postaje vrlo popularan.“ To je izazvalo provalu smjeha zastupnika stranke Brexita koji su sjedili  iza njega.Svoj beskompromisni govor Nigel Farage je zaključio mašući britanskom zastavicom uvjeravajući da London žuri surađivati s Europskom unijom „ali kao suverena nacija.“ U tom trenutku mu je isključen mikrofon jer su nacionalne zastave zabranjene u europskim krugovima. Nigel Farage je zatim rekao: „Gotovo je! Idemo!“ Na to je nastao pljesak britanskih zastupnika. „Uklonite zastave, molim vas i ponesite ih sa sobom ako već sad odlazite“, odlučila je predsjedavajuća sjednice.
 
Tekst Philipa Jonesa (https://www.nylonmanden.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=250;the-end-of-the-nation-states-of-europe-the-irish-referendum-on-the-lisbon-treaty-october-2nd-2009&catid=26&Itemid=101) pronašla sam u jednom bloku tekstova o stvaranju svjetske vlade i Novoga Svjetskog Poretka. Sadržaj tog teksta dopuna je posljednjem govoru Nigela Faragea u Europskom parlamentu, 3. veljače 2020. On kaže: Moji su roditelji glasovali za Europsku zajednicu za ugljen i čelik u kojoj nije bilo nikakvih zahtijeva superstruktura za odricanje od vlastitih nacionalnih prava i identiteta. To je razlog zbog kojeg napuštamo Uniju. U dodanom tekstu govori se o Irskoj i Europskoj uniji i koristim priliku da se spomenem zasluga irskog naroda za unošenje duhovnog katoličkog plamena u Europu koja je bila nakon antičkih vremena pomračena stoljećima ratova i provala barbara.Treba se spomenuti da su Irci bili ti koji su pogansku Europu u VIII. i IX. stoljeću pokrstili i opismenili. Irski monasi su se zaputili u pogansku Europu i utemeljili samostane u Francuskoj Colomban, u Švicarskoj St. Galen, u Njemačkoj Fuldu, u Italiji Monte Cassino i mnoge druge koji su zračili vjerom, pismenošću, umjetnošću, radinošću u europskom mraku. Mnogi su izgubili život pokrštavajući europske pogane. Na njihovoj žrtvi i predanosti nastala je katolička, kršćanska, kulturna, produhovljena Europa.
 
Što se dogodilo s Irskom, ali i s drugim državama nakon ulaska u Europsku uniju koja u svom Ustavu, u Lisabonskom ugovoru nije dopustila spomenuti Boga? Nije prošlo mnogo vremena, malo više od jednog desetljeća i katolička Irska je poklekla pred poganizmom novih svjetskih poganskih, luciferijanskih gospodara. Nisu žalili novaca, propagande i zakonske prisile jednako kao i u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Grčkoj, da unište red Božji i božanski prirodni zakon koji je kroz tisućljetnu povijest duhom uznosio i snažio ove narode. Svi smo bili u dubokoj žalosti kad je Irska pristala na pobačaj, ozakonila grijeh sodomije, istospolne brakove i sve nametnute perverzije da se pridruži zavodljivom izazovu slobode od svega što je lijepo, plemenito i sveto i pristane uz izazov grijeha koji propovjeda knez ovoga svijeta koji ovaj svijet vodi iz svjetla u tamu i propast. U tekstu Philipa Jonesa pročitajte njegovu dramatičnu analizu Lisabonskog ugovora i kakvu budućnost on nosi europskim narodima.
 

Kornelija Pejčinović

Povezane objave

Donald Trump ima velike šanse

HF

Tursko pokazivanje mišića

HF

Lažima do Downing streeta 10

HF

Suverenist na čelu mađarske države

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više