Hrvatski Fokus

Novcem iz europskih fondova obnavljaju logor Armije BiH za Hrvate

 
 
Sudske presude zorno svjedoče o tome što se događalo tijekom ratnih godina u jablaničkom Muzeju, ali unatoč tome, ovakvi projekti se provode bez da se spominje da je Armija BiH na ovoj lokaciji formirala logor.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/muzej-jablanica-ratni.jpg
Zahvaljujući prekograničnoj suradnji muzeja iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uz financijsku potporu EU, bit će poboljšan kvalitet i obogaćena turistička ponuda u skladu sa novim trendovima i tehnologijama, a modernizirat će se najmanje dvije muzejske postavke u Jablanici i Nikšiću, koji će dobiti modernu audio-vizuelnu opremu i obučeno osoblje.
Tako će od jeseni posjetitelji muzeja u Jablanici imati mogućnost na novi način doživjeti Bitku na Neretvi, a u muzeju se nadaju kako će zahvaljujući novim tehnologijama i interpretaciji, broj posjetitelja porasti na preko 20.000 godišnje, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK, prenosi Pogled.ba.
 
Netko bi čelnicima projekta, kao i odgovornima u Europskoj uniji trebao reći kako je lokaciji Muzeja u Jablanici bio logor Armije BiH za Hrvate i Srbe, koji su na ovoj lokaciji prolazili najgore torture tijekom rata. Premlaćivanja, silovanja, ubijanja su bila svakodnevnica u logoru Muzej u Jablanici, a sada netko kroz ovakve projekte pokušava sve to sakriti. 
Sudske presude zorno svjedoče o tome što se događalo tijekom ratnih godina u jablaničkom Muzeju, ali unatoč tome, ovakvi projekti se provode bez da se spominje da je Armija BiH na ovoj lokaciji formirala logor.
Kad bi samo Hrvati imali zastupnike u Europskom parlamentu da aktualiziraju ovakva pitanja i zatraže odgovore na pitanja kako je moguće da se novcem iz europskih fondova pokušavaju sakriti zločini nad Hrvatima. Možda jednog dana dosegnemo i takvu razinu djelovanja. 
 

https://www.dnevnik.ba/vijesti/novcem-iz-europskih-fondova-obnavljaju-logor-armije-bih-za-hrvate

Povezane objave

Hrvati – nositelji europskih vrijednosti

HF

Reis je rat najavio kršćanima

hrvatski-fokus

Naša kulturna djelatnost

hrvatski-fokus

Od džume do islamske države

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više