Hrvatski Fokus
Kultura

Virtualna izložba Mladena Žunjića

Sve slike čvrsto su međusobno povezane, motivom, bojom, idejom…

 
 
Unatoč vrlo opsežnom opusu, slikar Mladen Žunjić i dalje žestoko istražuje svoje omiljene motive, uronjene u pulsirajući kolor na velikom formatu u ulju i akrilu. Čini se, koliko više i strastvenije slika, toliko je  i više izazova, privlačnih motiva, dominirajućih boja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/03/slika-mladen-z-20200214_170608-1.jpg
Gibanje energije i nadalje je Žunjićev zaštitni znak, njegove slike emaniraju snažne silnice, koje neprestano izviru ispod boja. Doista, Žunjićeve slike doslovno dišu, žive, prepune aktivnog vitaliteta. Riječ je o kompleksnom opusu, zasebnoj imaginaciji živoga svijeta, specifičnog i vrlo originalnog.
 
Katkada su u prvom planu odnosi dominantnih boja s naizgled prevladavajućom kolorističkom paletom ili je pak u pitanju trenutak eksplozije kretanja u kojem se cijeli svemir motiva preobrazuje u nešto posve drugo, novo. Veliki format vrlo je pogodan za ovo aktivno slikarstvo snažnih poteza Mladena Žunjića, stoga ne čudi okretanje, približavanje autora sve većim formatima i njegovim teško mjerljivim mogućnostima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/03/mladen_zunjic.jpg
Ponekad se slikar služi poznatim temama i na svoj ih osebujan način preoblikuje i stvara izvorno djelo, komentirajući trenutak života, geste pojedinaca, riječi izgovorene ili prešućene, misli i sjećanja. Ne sjećam se da sam vidio Žunjićeve dvije iste ili vrlo slične slike, ne, nema ih. Sve Žunjićeve slike čvrsto su međusobno povezane, motivom, bojom, idejom, neumornim istraživanjem.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Rekli su

HF

Nostalgija

HF

Bogata ostavština Ivana Matije Škarića

HF

More me uvijek iznova privlači

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više