Hrvatski Fokus

Bože! utočištje naše i jakost, pristani k pobožnima cerkve tvoje molitvama…

 
 
Nezabaci svemogući Bože! puk tvoj u žalosti tebi vapući, nego radi slave imena tvoga tužnim na pomoć priteci.
Neizrečenu miloserdnost tvoju Gospodine! nami dobrostivo ukaži, da nas zajedno, i od sviuh grihah odrišiš, i od pedepsah, koje smo za njih zaslužili, izbaviš.
Molimo te, Gospodine Bože! dopusti nami slugam tvojim, s nepritergnutim razuma, i tila zdravljem veselisti se, i po prošnji prodičene blažene Marie vazda divice, i od sadašnje izbaviti se žalosti, i vikovito veselje uživati.
Nevolju našu, molimo te Gospodine milostivo pogledaj, i oštroću serditosti tvoje, koju smo pravedno zaslužili, od nas odvrati.
Bože! utočištje naše i jakost, pristani k pobožnima cerkve tvoje molitvama, ti sam početnik pobožnosti, i daj, da ono što virno molimo, istinito takodjer zadobijemo. Po Gospodinu našemu Isukerstu, i.t.d.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/220px-Krizsni_put_Hizsa_zlata.jpg
Molitvu prenosimo iz knjige: MOLITVENA KNJIGA VRATA NEBESKA
NAZVANA, IZ RAZLIČITIH KNJIGAH U JEDNO SASTAVLJENA, I NA DUHOVNU KORIST ILIRSKOG NAROD IZDANA PO
STIPANU GERDENIĆU
PREPOŠTU S. PAVLA APOŠTOLA OD NYIR-PALYI,
U KRL. GRADU PEČUHU CERKVE SV. AUGUSTINA ŽUPNIKU, I DUHOVNOG STOLA PRISEDNIKU.
 
Napomena, riječ je o petom izdanju, vjerojatno iz 1887., tiskanom u Budimu, „tiskom Martina Bago i sina.“ Predgovor autora datiran je: „U Pečuhu dne 10-a  Sičnja god. 1845.“ Uz naknadnu pripomenu u ovom izdanju kako je: „Prečastni duhovni stol biskupije Pečuhske od godine 1863. podielio izključivo pravo vlasniku tiskarne u Budimu Martinu Bago-u ovu molitvenu knjigu pod naslovom „Vrata Nebeska“ izdavati.“. Potpisan Stipan, sada kao Gerdenich, Prepošt i Župnik.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Lažne Petrovljeve i Runtićeve optužbe

HF

Je li cjepivo protiv Covida-19 moralno prihvatljivo?!

hrvatski-fokus

Požari su podmetnuti!

HF

Učeničke svjedodžbe bez imena roditelja i spola

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više