Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Korona i urušavanje Svjetskog poretka

I kada zaraza prođe sve će ostati isto. Ništa se ne će promijeniti

 
 
Tijekom posljednjih desetljeća zamjećujemo nešto sudbonosno, nešto nepovratno i odlučujuće. Možda je taj događaj virus korona.Prerano je izvlačiti konačne zaključke, ali su možda neki geopolitički i ideološki čimbenici prekoračili točku s koje nema povratka. Epidemija virusa korona predstavlja kraj globalizacije. Otvoreno društvo je zrelo za infekciju. Tko želi porušiti granice pripravlja teren za uništenje čovječanstva. Naravno da se može podsmijavati, ali osobe koje raspolažu opasnim tvarima potrudit će se da se neumjesno podsmjehivanje zaustavi. Jedino će nas spasiti zatvaranje. Zatvaranje u svakom smislu: zatvorene granice, zatvorena gospodarstva, zatvoreno opskrbljivanje proizvodima i dobrima, ono što bi Fichte nazvao konačnim „stanjem gospodarske zatvorenosti.“ Soros bi trebao biti linčovan dok bi Fichteu trebalo podignuti spomenik. To je prva lekcija.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/New-World-Order-wide.jpg
Drugo:Korona virus otvara zadnju stranicu povijesti liberalizma. Liberalizam se učinio pogodnijim za širenje virusa, i to u svakom smislu. Epidemije zahtijeva rušenje svih razlika. Liberalizam je virus. Još će malo vremena proći i liberali će biti izjednačeni s leproznim, s infektivnom ugrozom koja poziva na ples i zabavu usred vremena kuge. Liberal je nositelj korona virusa. On je njegov apologet. Prije svega ako se otkrije da je stvoren u Sjedinjenim Državama, utvrdi liberalizma, kao biološko oružje.Ovo je dakle lekcija broj dva: liberalizam ubija.
 
Treće: Kriteriji za uspjeh i blagostanje država i društava mijenjaju se iz temelja. U borbi protiv epidemije neće nas spasiti ni bogatstvo Kine ni europski socijalni sustav ni potpuno nepostojanje socijalnog sustava u Sjedinjenim Državama (koje umjesto toga drže najveću vojnu i financijsku moć na svijetu). Ni iranski duhovni i vertikalni sustav nije od velike pomoći. Korona virus je blokirao sve ono što čini vrhunac moderne civilizacije: naftu, financije, slobodno tržište i razmjenu, vrhovnu vlast FED-a (Federalnih rezervi)… svjetske vođe su nemoćne. Došli su do ruba svi najrazličitiji kriteriji:
– Posjedovanje virusa
– Mogućnost da spase život autonomno za same sebe i svoje najmilije u uvjetima potpunog zatvaranja.
 
Odgovor na ove kriterije znači preispitivanje svih vrijednosti. Vakcina se nalazi u posjedu onih koji su najvjerojatnije razvili virus, stoga je nepouzdano rješenje. Ipak, zatvaranje i prijelaz na samodovoljnost je nešto što mogu svi učiniti, ali nešto što nužno zahtijeva multipolarni red. Malo poljoprivredno poduzetništvo i prirodna razmjena će preživjeti opće urušavanje općeg poretka.Koje bi konačno logične korake trebalo poduzeti  nakon trijumfalnog planetarnog pohoda korona virusa? Najbolja pretpostavka je pojava dviju, relativno zatvorenih zona na velikim prostorima – na jednoj civilizacija, ili druga najgora pretpostavka je svijet Mad Max i sjedište ZLA. Ruska serija „Epidemija“ pred našim očima postaje stvarnost.
 
BOGOVI KUGE
 
Počinjem shvaćati zašto su u nekim društvima kužni bogovi bili čašćeni i obožavani. Događaj kuge dopušta potpunu obnovu društva. Epidemija nema logiku i ne pošteđuje ni plemstvo, ni bogate ni moćne. Razara sve bez razlike i svodi bića na ono što jedino jesu, na njihovo bitno. Kužni bogovi su pravedni. Antoin Artaud je o tome pisao šireći teatar kuge. Poziv teatra je prema Artaudu, sa svom mogućom okrutnošću svesti čovjeka na ono što on jest, ovdje i sada, događaj koji čovjek želi ustrajno zaboraviti. Kuga je egzistencijalni fenomen. Grci su ga nazivali Apolo „Smitheus“ „Bog miš (štakor)“ i pripisivali su mu moć da donese kugu. I kao što svi znaju tu počinje „Ilijada“.To je ono što bi učinio Apolo promotrivši moderno čovječanstvo: bankare, blogere, rapere, zastupnike, zaposlenike, migrante, feministice… i mnoge druge. Buñuel je režirao jedan film s naslovom „Anđeo uništenja“ koji upravo govori o svemu ovome.
 
KAKO ĆA SVIJET ZAVRŠITI?
 
Utvrđeni su elementi epidemije koji dopuštaju nagovještaj da je virus ljudskog podrijetla da omogući Zapadu da iskoristi virus protiv svojih geopolitičkih protivnika [što pojašnjava (napad) na Kinu i Iran, ali ne i na Italiju i ostale] i također i početak ciljanog istrebljenja svih onih milijardi suvišnih osoba od strane uskog kruga čovječanstva koje posjeduje vakcinu koja je sa svoje strane proizvod „napretka“ „otvorenog društva“. U tom slučaju „kužni bogovi“ bi se trebali objaviti kao točni predstavnici globalne financijske elite koja je otprije nekog vremena prepoznala „granice rasta.“ Ali i u tom slučaju, a posebno ukoliko to nije početak istinskog i pravog globalnog genocida, nego samo proba, zaključak je isti: oni koji se predstavljaju za odgovorne čimbenike u odnosu na ljudsko društvo nisu ono za što se drže.
Liberalizam je samo izgovor za masovno istrjebljenje kao što su i kolonizacija i širenje standarda moderne zapadne civilizacije. Globalne elite i njihove lokalne marionete mogu jedino računati na preživljavanje posredstvom vakcine. Ali nešto najavljuje da bi to mogla biti točka nevjerojatne obmane. Virus se može ponašati na nepredviđen način i civilizacijski procesi koji su započeli, čak u pojedinim događajima spontani i nepredvidljivi, mogu izokrenuti njihove planove koji su pomno proučeni.
Čitavo svjetsko gospodarstvo bi se trebalo urušiti u toku nekoliko mjeseci, čak ako i sve ide točno u tom smjeru…
Ono što moderni čovjek smatra „podržanim“ i „pouzdanim“ je čista iluzija. Korona virus to pokazuje na sasvim jasan način. Ustvari, jednom kad se logika onoga što se dogodilo stane razvijati mogli bismo vidjeti kako završava svijet, ili bar onaj svijet koji poznajemo i koji smo poznavali. A istovremeno će se početi pojavljivati prvi obrisi nečeg drugog.
 
MATERIJA JE U OPASNOSTI
 
Čudno je, kako je paralelno s onim što se događa s korona virusom, u znanstvenoj zajednici nastala središnja rasprava o „mjehuru iz ničega“, koje oživljavaju neke hipoteze slavnog fizičara Edwarda Wittena, jednog od glavnih teoretičara fenomena „superstringhe“ (skrivene dimenzije u nekim teorijama elementarnih čestica koje uključuju supersimetriju).
Prema idejama modernih fizičara „mjehuri iz ničega“ mogu nastati i „pretpostavljene praznine“ a to je prazno te ne postiže stabilnost nego pojavno izgleda kao da ju je postiglo. U decimalnom načinu (sa 4 obične mjere i drugih 6 koje predstavljaju kompatibilizaciju) takvi „mjehuri iz ničeg, iz praznog“ su vjerojatni. Ako se pojave mogu usisati galaksije u ništa i progutati Svemir. Takvi vrhunci nastali iz nestabilne praznine ostavljaju određen utisak.I još, kao u slučaju korona virusa, potvrđuju „da se ne će dogoditi ništa loše, da je sve pod kontrolom.“ Predstavnici znanstvene elite nas uvjeravaju da je takva mogućnost nastanka „mjehura iz ničega“ smiješno mala.
Ipak, moje je mišljenje da nije tako. Protivno tomu, značajno je, da moderni svijet predstavlja takav jedan „mjehur iz ničeg“ u brzom rastu koji rastvara značenja i rastvara postojanje /egzistenciju/: liberalizam i globalizacija su najživlji izrazi toga. Čak je i korona virus „mjehur iz ničeg“.
I sama priroda tog virusa je zanimljiva (iako mrzim pojam „priroda“ nema ničeg prikladnijeg ). To je nešto između živog što ima DNK ili RNA i minerala (koji nema stanice). Ali prije svega podsjeća nas na živčanu mrežu ili umjetnu inteligenciju. Ako se nađe tu ili drugdje, bilo živa ili neživa… i upravo ovo „neuravnoteženo prazno“ koje stvara ovaj „mjehur iz ničeg.“
 
Mi vjerujemo da je praznina Svemira u ravnoteži, to će reći da je potpuni ciklus moguće entropije prošao… ali ako je to samo privid?Kad se podsjetimo priče o tržnici u Wuhanu i zamislimo borbu šišmiša sa otrovnim zmijama, njihova krvoločna zarazna razmjena mikroskopskih ubojitih strelica s ne – postojećim oblicima korone, nije se moguće osloboditi slike mjehura iz ničeg. Isti osjećaj izazivaju i cijene nafte i pad indeksa akcija. I rat, sa svojom posebnostima i svojim egzistencijalnim buđenjem ne može spasiti od napada ničega jer su motivi za moderni rat duboko utemeljeni na materijalnim, financijskim i korumpiranim interesima izgubili svoju izvornu čistoću: susret sa smrću. Ostaje jedino konačni mjehur iz ničeg sa svojim težnjom da svede materiju (na ništa) na totalno uništenje.
 
KUGA KAO DOGAĐAJ
 
Moguće je, izgledno je, da čovječanstvo nakon suočavanja s korona virusom izvuče potrebne zaključke, obuzda globalizaciju, napusti liberalna praznovjerja, obustavi migracije i obustavi perverzna tehnička otkrića koja izranjaju iz uvijek dubljeg beskrajnog labirinta materije? Odgovor je jasno – negativan. Svi će se dok trepneš okom vratiti svojim starim navikama, prije nego mrtvi budu sahranjeni. Ako tržišta ožive, ako se Dow Jones razbudi, sve će se vratiti u normalu. Naivan je onaj koji drugačije misli. Što će to reći? Znači da će se i epidemija ovakvih razmjera pretvoriti u nesretni nesporazum. Nitko ne će shvatiti značenje dolaska kužnih bogova, nitko ne će razmišljati o „mjehuru iz ničega“ i sve će se ponavljati više puta dok ne dođe do točke bez povratka.Ako se svrne pažnja na protok vremena mora biti jasno da u ovom trenutku upravo sada prolazimo kroz jednu takvu točku.
 

Aleksander Dugin, 10. III. 2020., https://www.geopolitica.ru/it/article/gli-dei-pestilenziali-la-geopolitica-delle-epidemie-e-le-bolle-del-nulla (s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Četiri godine ukrajinske tragedije

HF

Erdoğanov pad je izvjestan

HF

Probitci Trumpove turneje

HF

Klimatske promjene (globalno zatopljenje) ne postoje! To je laž, koju nam plasiraju isti oni koji provode klimatski inženjering

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više