Hrvatski Fokus
Uvodnik

Sramna jugokomunistička jasenovačka svita

Andrej Abramović: Ako zakonodavac više nije Sabor, onda je izvršen državni udar

 
 
• U prijepodnevnim satima u četvrtak, 23. travnja 2020., Zagreb je pogodio potres od 3,2 stupnja prema Richteru. Dan prije u Jasenovcu, u kojem je od 1941., u okviru obnovljene hrvatske države, NDH, bio radni logor, a od 1945. do 1953. zločinački jugo-logor Josipa Broza za one koji nisu prihvatili njegovu protuhrvatsku državu bez Boga i duše, okupilo se čudno društvo Hrvata, Srba, Židova, Roma i drugih. I nije to njihovo okupljanje bilo nešto novo. Naprotiv, podsjetilo nas je na razdoblje od 2000. do 2004. godine, kada su tzv. antifašističke protuhe (čitaj: mrzitelji Hrvatske), na čelu s Ivicom Račanom, četiri godine haračile po Hrvatskoj, pa tako i po Jasenovcu. Na čelu sramne svite u Jasenovcu, u kojem su 1991. potomci jugokomunista i srpskih četnika hrvatskim braniteljima kopali oči i gulili kožu, bili su sinovi i unuci Titinih jugokomunista, udbaša, orjunaša, kosovaca, oznaša, knojevaca, masona, bezbožnika… Sramnu svitu bez ikakve higijenske zaštite predvodili su sin Marija Plenkovića i Stipe Milanovića. Za njih nije bilo potrebe za tzv. socijalnom distancom. Ne! Oni su bogovi, potomci crvenih, komunističkih, masonskih bogova. Oni smiju sve. Oni smiju narediti da se Hrvatska ugasi. Oni smiju Hrvatima zabraniti kretanje. Oni smiju hrvatsku i vojsku i policiju natjerati da progoni Hrvate zbog izmišljene opasnosti od kineske gripe. Oni smiju sve… I ne samo to, oni su, nakon sramne šetnje bez higijenske zaštite, izjavili da spomen-ploču pobijenih, zaklanih i oguljenih 11 hrvatskih branitelja kod Jasenovca 1991. od strane srpsko-komunističkih agresora na Hrvatsku, treba baciti u smeće. Skloniti od očiju javnosti. Namjerno i istinito kažem "oni", jer je potpuno nebitno tko je to izjavio, budući su skupa na obilježavanje lažnih žrtava došli, istina postojećeg sramnog jasenovačkog logora za ondašnju hrvatsku državu, i da su s provocirajuće komemoracije skupa otišli. To što je samo pukim slučajem te riječi izrekao aktualni hrvatski predsjednik nema nikakvoga opravdanja za predsjednika Hrvatske vlade ili predsjednika Hrvatskoga sabora. Budući su s njime skupa došli u Jasenovac, skupa se poklonili jasenovačkim žrtvama i skupa otišli sa sramnoga jasenovačkog skupa, njihova krivica je nepodijeljena. Ista. Zajednička. Na nama je da ih srušimo s vlasti i vratimo Hrvatsku Hrvatima!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/Abramovic16.jpg
Andrej Abramović: Ako zakonodavac više nije Sabor, onda je izvršen državni udar!
 
• Unatoč stalnim izjavama i tvrdnjama nekih medicinskih stručnjaka, nekih političara i novinara da je cijela ova histerija u i oko gripe pod imenom Corona najobičnija izmišljotina, cijeli svijet je tjednima završio u prisilnoj izolaciji. Najprije smo slušali kako se ljudima brani izlazak iz kuće u susjedstvu, a ubrzo su naši političari zabranili i nama bilo kakav kontakt. Sve su zatvorili, i trgovine, i škole, i pošte, i bolnice, i stadione, i, što je najopasnije, zatvorili su preostalu proizvodnju i ljudima, osim kontakta i izlaska na zrak, zabranili i pravo na rad. Jedino su na ulicu i u javnost smjeli policajci, političari i režimski novinari. I sada, kada je bruka i laž razotkrivena – jer ovo je benigna gripica od koje se u najmanjem mogućem postotku umire – javljaju se opravdani glasovi i traženje krivca odnosno krivaca. Na portalu Flash.hr od 20. travnja 2020. napisano je: »Alemka, Beroš i cijeli krizni stožer na čelu s našom Vladom trebali bi završiti u zatvoru ako se utvrdi da je ovo sve prijevara. Šteta od ove karantene će biti oko 100 milijardi kuna, a tu je riječ samo o trenutačnoj šteti. Dugoročna šteta će se mjeriti u stotinama milijardi kuna. Nama je zabranjeno kretanje i rad što je protuustavno. Ne smijemo zarađivati, prihodi su nam nula, ali moramo plaćati hranu, stanarinu, kredite, režije… Kako je bankama dozvoljen rad, a nama nije? Banke će nas uskoro sve ovršiti i sve će biti po zakonu. Ostat ćemo bez kuća i stanova, ali prijetnja nam nisu banke i Vlada već korona virus od kojeg umrle možemo nabrojiti na prste jedne ruke (https://flash.hr/2020/04/korona-je-prevara-bolnice-su-prazne-smrtnost-je-niza-od-gripe-tko-ce-odgovarati-za-karantenu). Na Flashu su još i priupitali: »Hoće li Beroš i Alemka odgovarati za stotine, a možda i tisuće umrlih kojima je sada uskraćena primarna zdravstvena zaštita, kojima su odgođene operacije i po koje HITNA ne želi doći pa umiru od beznačajnih bolesti poput upale slijepog crijeva i sl.?« Ovdje je posebno važno zadržati se na tvrdnji da nam je "zabranjeno kretanje i rad što je protuustavno", a na tu temu nije progovorio samo tamo 'neki' portal, u nastavku pogledajmo što je o tomu još 30. ožujka 2020. poručio hrvatskim vlastima ustavni sudac Andrej Abramović u tekstu pod naslovom "Ustavnost u doba virusa".
 
• Tjednima se piše i govori da su brojnim mjerama ugrožena naša ljudska prava. O tomu se piše i govori, ali nema koristi. Vladajući nastavljaju po svome. Diktatorski. Na diktatorsko ponašanje aktualne Vlade upozorio je još 30. ožujka 2020. ustavni sudac Andrej Abramović (http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=41073&fbclid=IwAR137jlqaqubl12lBm4AWSh_V1snk7qz2-VhNj365ofJRxHUUK6gqBIBgsM) i opet se nije slušalo struku, nego one koji, koristeći državni aparat i represiju, nastavljaju po starome. Očito im se dopalo. Sudac Abramović se založio za razum, poštivanje zakonâ, a ne za ishitrene odluke pa je preporučio da prema čl. 17. Ustava RH Sabor o ograničavanju prava mora odlučiti dvotrećinskom većinom svih zastupnika i upozorava kako Vlada nije proglasila niti stanje prirodne nepogode, niti stanje katastrofe, već je novelirala Zakon o sustavu civilne zaštite na način da je uvela stanje "nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu".
 
»Zašto Vlada nije proglasila zakonom predviđeno stanje, već novelom uvela novo, hibridno, sadržajem isto a imenom različito«, pita se sudac Abramović i dodaje: »Je li baš zbog toga da se ne aktivira automatski i jednoznačno čl. 17. Ustava, već da se može dopustiti (i) tumačenje da smo – još uvijek – u okvirima čl. 16.?… Pored svega toga, odredba čl. 51. st. 1. Zakona o sustavu civilne zaštite pod naslovom "Reagiranje" diktira da "reagiranje započinje aktiviranjem sudionika u sektoru civilne zaštite iz civilnog sektora, nastavlja se proglašavanjem velike nesreće i katastrofe, provođenjem mjera civilne zaštite…". Dakle, prije mjera treba proglasiti stanje za otklanjanje kojeg su mjere uopće potrebne«, a to nije učinjeno. Svjesno ili nesvjesno. »Ustavni sud sustavno, koristeći kao zaklon nedostatak izričite ustavne norme, odbija sudjelovati u tumačenju Ustava u (realnom) vremenu krize, inzistira na odlučivanju post festum, kada i eventualno utvrđenje nerazmjernosti poduzetih mjera ne će više nikome ništa značiti… Zastrašujuće je sve raširenije mišljenje, koje se sve glasnije izriče, da u slučaju izvanrednog stanja Sabor više ne djeluje. Ta pogrješna pretpostavka, jer dovoljno je pročitati čl. 17. Ustava da bi se jasno znalo da Sabor ne djeluje samo ako to ne može činiti, dovodi i do pogrješnih zaključaka«, pojašnjava Abramović i dodaje: »Kriva perspektiva nudi krivi odgovor: ako zakonodavac više nije Sabor, onda će to morati biti netko drugi, moguće i tijelo koje u ime Vlade "upravlja krizom". Ali to je onda državni udar«.
 
A zašto vladajući nisu poštivali Ustav i ostale zakone sudac Abramović ima odgovor: »Čini se da vladajuća većina u zakonodavnom tijelu namjerno izbjegava primijeniti i ustavnu, i zakonsku normu, kako bi joj bilo omogućeno da krizom upravlja – a što bez ograničavanja ustavnih prava jednostavno ne ide – pomoću zakona donesenih jednostavnom većinom (čl. 82. Ustava). Također se čini da joj takvo nastojanje sasvim dobro uspijeva. Razloge takvog uspjeha treba tražiti u (tradicionalnoj) neslozi pravne teorije, inertnosti i ravnodušnosti pravne i opće javnosti, te izolacionističkoj politici Ustavnog suda koji se drži "(…) visoko, k'o oblak il' tron, da ne dopre do njeg' niskog tornja zvon (…) strah obraćenika, molitve za spas (…)". Sve ovo je loše u odnosu na ustavom zajamčena ljudska prava, jer je to »izigravanje važećih i zakonskih normi, pravna nesigurnost, stvaranje uvjerenja u javnosti da sve može "i ovako i onako" udar na ljudska prava samo po sebi«. Zbog ovoga protuustavnoga postupka već sada imamo više praktičnih, već vidljivih posljedica. »Pod krinkom brige za građanstvo uvode se mjere koje sasvim sigurno krše ljudska prava. Nezakonito ili meta-zakonito«, ističe Abramović.
 
On smatra da se 23. ožujka 2020. godine nikako nije smjelo dogoditi da, u ime Hrvatskog sabora i protivno Ustavu RH, Stožer civilne zaštite RH donosi "Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH", prema kojoj se ograničava kretanje na hitne službe, opskrbu i dostavu, uvode propusnice. »Sasvim je nedvojbeno da se tom odlukom ograničavaju ljudska prava«, naglašava on. To nije u "opisu posla" Stožera civilne zaštite, a nije ni prema Zakonu o sustavu civilne zaštite. Ne može se na Stožer civilne zaštite novelom Zakona o sustavu civilne zaštite prenijeti ovlasti svih tijela iz svih zakona, jer to znači suspenziju demokracije, de facto diktaturu. I nikako Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije nije 25. ožujka 2020. smio u karantenu staviti cijeli otok Murter i prilazne ceste postaviti fizičke prepreke. Kao u vrijeme rata, jer u karantenu se prema odredbi čl. 55. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/2007., 113/2008., 43/2009. i 130/2017.) u karantenu mogu staviti "samo ljudi, a ne cijela područja", može je odrediti "samo ministar zdravstva, a ne stožer civilne zaštite, pa još regionalni", "samo u slučaju kuge ili virusnih hemoragijskih groznica (Ebola, Lassa ili Marburg), što kod nas srećom nije slučaj" i "karantena se mora platiti osobama koje su u nju prisilno stavljene temeljem odredbe čl. 47. st. 4. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti".
 
Prema Abramoviću i samoizolacija je krajnje upitna, jer se tom mjerom ograničavaju nečija ustavna prava, pa imamo primjera da ljude »legitimiraju neovlaštene osobe (apotekari!), a priprema im se (navodno) i mjera praćenja mobitela«. Umjesto famozne "samoizolacije" ljude je trebalo testirati, a ne na njima štedjeti. Samoizolaciji »je dana prednost štednji na testovima tj. ekonomskim interesima države nad temeljnim ljudskim pravima. To je nedopustivo, to čak nisu vrijednosti istog ranga«. I na kraju Andrej Abramović je napisao: »Nema te nužde koja opravdava postupanje mimo zakona i Ustava, jer i Ustav i zakoni reguliraju (i) stanja nužde. Ako je nužda takva da zakone treba mijenjati, Ustav predviđa i postupak promjene, i osigurače zaštite. O krizi se misli unaprijed, hladne glave, da bi se onda kad kriza nastupi, moglo vjerovati samome sebi i svojoj trijeznoj procjeni. Ne čini zajednici najbolje onaj koji traži prečace, već onaj koji održava putove. Procedura je glavna zaštita demokracije, a, dugoročno gledano, šteta na demokraciji veća je od štete izazvane bilo kakvim virusom. Nitko ne zna kakve mjere treba poduzimati protiv pandemije nepoznatog virusa. Različite zemlje bore se na različite, i potpuno oprečne, načine. Svi se stručnjaci slažu da će spas biti kad postignemo "imunitet krda". Ali u svrhu postizanja tog cilja mi u međuvremenu krdo ne smijemo postati. Cilj ovog teksta nije da polemizira sa mjerama koje se poduzimaju, već sa pitanjem TKO ih poduzima. Cilj je da se upozori da mi imamo zakonske i ustavne mehanizme, koje smo sami stvorili, i kojih se moramo držati da ne bismo izgubili one vrijednosti koje su u demokratskom društvu važnije čak i od ljudskih života. Trebamo poštovati vlastiti Ustav i vlastite zakone. U demokratskom društvu sloboda se očituje upravo u tome, u poštovanju zakona«.
 
• Srbima je sve i dopušteno i "dozvoljeno". U provokativnom pravoslavnom manastiru u Jasenovcu srpski proto održao je 1. travnja 2020. liturgiju na kojoj su svi na kupu. Jedino nije bilo novinarke Živane Živković (https://hrvatskonebo.org/2020/04/14/video-liturgija-1-travnja-2020-u-manastiru-spc-jasenovac-a-zivane-novinarke-na-zadatku-nema/). A na Radio Daruvaru bila je i najava proslave "Vaskrsa", čitaj: srbovanja u obliku svetosavlja: https://www.radio-daruvar.hr/proslava-stradalne-sedmice-i-vaskrsa-u-daruvaru/?fbclid=IwAR383lkIl7kH2KLza4TgPZ44UnTipYGAEzpsbEFN5jwKDcXUmsvEdsJo-Nc Nakon što je razotkrivena ova najava, na portalu Radio Daruvara "nestala" je cijela mrežna zabilježba.
 
• Četrnaestoga travnja 2020. u Ministarstvu zdravstva predstavljen je "prvi digitalni asistent na bazi umjetne inteligencije koji svojim nadljudskim snagama pomaže u borbi protiv koronavirusa" pod imenom »Upoznajte Andriju«. Tko je Andrija? Štampar ili Plenković? Za Andriju Štampara znamo da je bio mason koji je proživio sve političke sustave a da mu nije ni dlaka pala s glave, a za novovjekog Andriju, odnosno Andreja Plenkovića još uvijek puno toga je neizvjesno. Izvjesno je samo to da se u javnosti ljudi ismijavaju asistentu »Upoznajte Andriju«, smatrajući to još jednom potvrdom idolatrije vladajućih.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/a8c7e95acb3de00be4df.jpeg
Andrija Štampar – mason
 
• Osim idolatrije i podilaženja "velikom vođi" Andreju, pardon, Andriji, medijska zvijezda preko noći postao je i snishodljivi ministar zdravstva Vili Beroš. Kako se radi o čovjeku koji će puzati pred nadređenima koliko i kada treba, iz njegova naručenog razgovora za Večernji list (https://www.vecernji.hr/vijesti/beros-supruga-mi-kaze-obuzdaj-svoj-juznjacki-temperament-1395742) izvući ćemo samo dva upečatljiva i karakteristična naglaska. U jednom hvali svoju ženu pa kaže da je ona "poštena osoba", koja kao takva "inzistira da na tim načelima funkcioniramo u obiteljskom skladu", a u drugom naglasku saznali smo da je politički ambiciozan i da u životu ima dva uzora, na životnome planu to je njegov otac, a na političkom planu uzor mu je bešćutni sir Winston Churchill!
 
• Donedavni udarni političar Partije, Mirando Mrsić, napao je svoga bivšeg druga Andriju Mikulića da je Državni inspektorat osnovan samo zato kako bi na njegovo čelo došao HDZ-ov "stari kadar" Mikulić. Ovdje ne ću raspredati o onome što je ovih dana o Andriji M. napisao Marko Marković na Maxportalu da se je kao osoba formirao u doba komunizma (https://www.maxportal.hr/vijesti/stetocina-mikulicu-ako-si-zelio-uciniti-stetu-hrvatskoj-uspio-si-cestitamo/), ili o preslici Andrijina životopisa iz vremena komunizma – koji kola po društvenim mrežama – iz koje se vidi da je "završio više oblika idejno-političkog osposobljavanja u Kemijsko-tehnološkom obrazovnom centru", meni je daleko draža činjenica što drug Mirando u napadu na druga Andriju koristi termine poput  "stari kadar" iz njima dobro poznatog vremena jugokomunizma. Vremena se mijenjaju, ali ideološki termini ostaju zauvijek u njihovim glavama.
Milan Ivkošić piše: »Joseph Stiglitz, bivši glavni pa smijenjeni ekonomist Svjetske banke, tvrdi – kada se Svjetska banka i MMF okome na neku zemlju, prvo podmićuju političare koji inozemnim tvrtkama prepuštaju telekomunikacije, energetske kompanije, gospodarenje vodom i ostalu vitalnu infrastrukturu. Zemlji koja se tome opre onemogućuje se uzimanje zajmova u svijetu, a bez kredita, tj. kreditnog rejtinga, nitko ne može opstati. Dakle, u svojim prognozama o Hrvatskoj ti svjetski pljačkaši hrvatskim elitama poručuju – napravite popis preostalih nacionalnih bogatstava koje ćemo vam oteti«. Ovome se nema što dodati. Samo da ova zaraza prođe.
 
• O tomu tko će odgovarati za zabranu proizvodnje i normalnoga života pisala je 21. IV. 2020. Ljubica Gatarić, poznata novinarka Večernjega lista (https://www.vecernji.hr/vijesti/porez-na-1-posto-najbogatijih-bio-bi-dovoljan-za-spas-eu-1395927). Gatarić prenosi riječi ekonomskih analitičara koji se pitaju tko će sve ovo platiti, jer prema procjenama svjetsko gospodarstvo ove godine izgubit će oko osam trilijuna eura, a osim nerealiziranih prihoda približno je slična vrijednost novih obveza koju države moraju osigurati da bi pokrile gubitke, sačuvale radna mjesta i pokrenule proizvodnju. Nas ovdje najviše zanima Hrvatska koja se »za tri mjeseca mora zadužiti najmanje 75 milijardi kuna, a ako hrvatski BDP padne 9 posto, kako se očekuje u optimističnom scenariju, isparit će oko 40 milijardi kuna«, pojašnjava Gatarić. Činjenica je da jedan posto najbogatijih Europljana posjeduje 20-25 posto ukupnog bogatstva u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Skandinaviji…, što je otprilike 22,5 posto na razini EU-a, s tim da gornjih 0,1 posto drži otprilike 10 posto ukupne imovine. I to bogatstvo do 2 milijuna eura ne bi se oporezivalo, piše Gatarić. U Hrvatskoj je još gore. Prema istraživanju Hrvatske narodne banke iz 2016., jedan posto najbogatijih drži četvrtinu štednje u bankama, a 20 posto najbogatijih štediša drži čak 94 posto štednje u bankama.
 
• Protiv mađarske domoljubne vlade, koja je 30. ožujka 2020. u mađarskom parlamentu usvojila zakonski prijedlog kojim se vladi omogućuje da lakše brani mađarske interese u ovoj iznimnoj teškoj situaciji, mnogi su se ljevičari, liberali, filokomunisti, globalizatori, soroševci i drugi organizirali i šire svoje otrovne strjelice prema Budimpešti. Neki su se organizirali u okviru inicijative CIVICO Europa – »NEPROFITNE, NEZAVISNE I TRANSNACIONALNE UDRUGE, čiji je cilj dati novi impuls europskom projektu, a posebno demokraciji i građanstvu u svijetu koji se radikalno mijenja« – koja je odaslala javnosti peticiju protiv Mađarske. Među potpisnicima peticije iz Hrvatske nalaze se ovi "demokrati": Miljenko Jergović, Tvrtko Jakovina, Srećko Horvat, Vesna Pusić i Željko Trkanjec.
 
• Katalonci nastoje iskoristiti ovu zaraznu gripu za odcjepljenje od Španjolske i Madrida. Budući se središnja španjolska vlast nije snašla u ovoj zdravstvenoj krizi i Španjolska je najugroženija u Europi, pa čak i u svijetu, predsjednik katalonske vlade Quim Torra, zatražio je potpuno zatvaranje Katalonije u cilju sprječavanja širenja virusa. Katalonska vlada poručuje kako bi se samostalna Katalonija bolje nosila s virusom, u odnosu na to kako se brani Španjolska. To je Španjolcima poručio i Oriol Junqueras, bivši potpredsjednik katalonske vlade osuđen u listopadu 2019. na 13 godina zatvora zbog organiziranja referenduma 2017. kojeg je bio zabranio ustavni sud, u katalonskim novinama La Vanguardia je napisao: »Izgradnja katalonske republike, koja bi bolje služila svojim stanovnicima, sada je nužnija nego ikada. Na najokrutniji način smo se opet uvjerili kako španjolska država nije korisna, niti sposobna suočiti se s globalnim izazovima. Španjolska država nije korisna stanovnicima Katalonije. Žurno trebamo vlastitu državu. U Kataloniji posebno su ljuti na provokaciju Madrida, koji im je poslao 1.714.000 zaštitnih maski, čime su ih okupatori Španjolci "podsjetili" na kobnu godinu 1714. kada je okupirana Katalonija. Katalonija od 1978. godine ima svoju vladu, parlament, policiju i zdravstvo, a katalonski jezik je služben u tamošnjim institucijama dok španjolska središnja vlada upravlja vanjskom, obrambenom i fiskalnom politikom. Prema španjolskom ustavu, donesenom nakon uvođenja demokracije, tijekom proglašenja izvanrednog stanja središnja vlada preuzima privremenu kontrolu nad svih 17 autonomnih pokrajina. I zato Katalonci traže nezavisnost.
 
• Nakon što je organizacija Avaaz (Avaaz the world in action) objavila nepovoljno izvješće u kojem Facebook naziva "epicentrom dezinformacija o koronavirusu" i navodi brojne objave s opasnim zdravstvenim savjetima i lažnim vijestima, u Facebooku pripremaju odmazdu. Uskoro će početi objavljivati poruke protiv tzv. dezinformacija u News Feedovima ljudi s kojima se ne slažu kako pišu o kineskoj gripi i drugim smicalicama na tu temu. To je potvrda da je Facebook sam dio cijeloga spleta i projekta Velikoga Brata. 
 
• U subotu, 18. travnja 2020., nogomet se i dalje igra u Bjelorusiji, Nikaragvi, Švedskoj i Tadžikistanu. Košarka se i dalje igra u Aziji, Tadžikistanu i Tajvanu, tenis se igra u Bjelorusiji, hokej u Rusiji, odbojka u Rusiji i Tajvanu, pikado se igra u Engleskoj i Nizozemskoj, badminton u Armeniji, bejzbol u Nikaragvi i Tajvanu, stolni tenisu u Rusiji i Ukrajini, a konjske trke u SAD-u, u Gulfstrean Parku, Los Alamitosu, Remington Parku i Tampa Bayu.
U nedjelju, 19. travnja 2020., nogomet se igra u Švedskoj, Tadžikistanu, Turkmenistanu i Tajvanu. Košarka se igra u Tadžikistanu i Tajvanu, tenisu u SAD-u i Bjelorusiji, hokej u Rusiji, pikado u Engleskoj, bejzbol u Nikaragvi i Tajvanu, stolni tenis u Rusiji i Ukrajini, a konjske utrke u Remington Parku, Gulfstream Parku, Los Alamitosu i Tampa Bayu u SAD-u.
U ponedjeljak, 20. travnja 2020., nogomet se igra u Turkmenistanu, tenis se igra u okviru Međunarodne teniske serije, hokej se igra u Bjelorusiji i Rusiji, odbojka u Rusiji i Tadžikistanu, pikado u Engleskoj, badminton u Armeniji, golf u Dallasu u SAD-u, stolni tenis u Češkoj, Rusiji i Ukrajini, a konjske utrke u Fonner Parku, Los Alamitosu, Remington Parku i Will Rogersu u SAD-u.
U utorak, 21. travnja 2020., nema nogometnih utakmica, košarka se igra na Tajvanu, tenis iz međunarodne teniske serije u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini, hokej u Rusiji i Bjelorusiji, odbojka u Rusiji i Tadžikistanu, pikado u Engleskoj, badminton u Armeniji i Ukrajini, bejzbol u Južnoj Koreji i Tajvanu, golf na dva turnira u SAD-u, u Dallasu i Legacy Shootout turniru, snooker u Rusiji, stolni tenis u Brazilu, Češkoj, Ukrajini i Rusiji i konjske utrke u SAD-u (Fonner Park i Will Rogers).
U srijedu, 22. travnja 2020., športskim priredbama u nogometu (Tadžikistan), tenisu (SAD i Bjelorusija), hokeju (Bjelorusija i Rusija), odbojci (Rusija), pikadu (Engleska i Češka), badmintonu (Armenija), bejzbolu (Južna Koreja i Tajvan); golfu (SAD), stolnom tenisu (Brazil, Armenija, Rusija i Ukrajina), konjskim utrkama (SAD), pridružio se i rukomet, koji se počeo igrati u Bjelorusiji.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Što Ivo misli, Dejan piše

HF

Donald Trump ili kraj globalizacije

HF

Tomislav Karamarko vraća Hrvatima vjeru u budućnost

HF

Povlačenje Miroslava Škore je politički taktički potez

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više