Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Je li Milorad Pupovac zbog Corone u samoizolaciji?

Po BiH rasplamsala se Corona, a Plenkovićev najsigurniji koalicijski partner luta preko Save

 
 
Obični građani Hrvatske koji se i ovih dana vraćaju iz raznih europskih i drugih država gdje vlada Corona idu u tzv. samoizolaciju (sada većinom pomoću tzv. repatrijacije). Neobični to izgleda ne moraju. Primjerice saborski zastupnik i (smozvani?) vođa ovdašnjih Srba Milorad Pupovac 26. travnja boravio je u BiH, preciznije u srpskom entitetu (srpska republika) na komemoraciji u Gradini, preko puta Jasenovca. Tamo se još uvijek komemorira 500.000  navodnih žrtava ustaškog terora, ustvari logora Jasenovac. Za one s duljim pamćenjem izgleda da je došlo do manjeg smanjenja njihovog broja, s milijun i šesto tisuća, a i više, ali s mogućnošću da on ponovno i prema potrebama srpske propagandne laži raste.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/05/dodik-pupovac.jpg
DVA SRPSKA BRATA MILORADA – Milorad Dodik i Milorad Pupovac
 
Naravno, uvijek kad komemorira tako velike i „okrugle“ brojke srbijanski nacionalizam (šovinizam!) poziva na osvetu, na novi rat i uništenje hrvatske države. Ostalo su bajke, nu barem neki od nas su na taj poklič, svetosavsko-četnički poklič, odavno imuni. (Bože, skoro sam napisao – spremni.) Barem oni koji su preživjeli srbijansku nacionalsocijalističku agresiju devedesetih. Ne zanimaju nas dakle stare priče, već nova stvarnost.
 
Osim srpskog šovinizma koji je endemski i neiskorjenjiv u toj republici u BiH, tamo se ponovo razbuktala i Corona (drugi val?). Pupovac je 26. travnja tamo boravio, pa nas zanima je li se od povratka nalazi u samoizolaciji. I to u ne nekakvoj „samo kreiranoj“  pod parolom „ostanite doma“, već u onoj službenoj, po nalogu, mislim, sanitarne inspekcije. Jednostavno; je li mu propisana ili nije?  Ako nije, s obzirom na novo razbuktavanje Corone u srpskom entitetu, plašim se da i s Coronom ne inficira ovdašnje koalicijske partnere, ostale manjince, pa i oporbu, naročito tzv. lijevu. Plašim se i za Plenkovića. Ne bi mi ovo zagolicalo da se on 1. svibnja 2020. nije uključio u javnost komentirajući pohvalno na N1 Milanovićev već tko zna koji antihrvatski ispad – bogme i anti samoga sebe (o njemu, o bit će vremena). Što rekli oni gongaši, mislim, „imamo pravo znati“, tim prije što su i po svijetu zaražene mnoge „face“, prinčevi, predsjednici vlada, parlamentarci, biskupi, episkopi…, a ne samo obična „pučina“ (od puk).
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Nejedinstvena braniteljska populacija

HF

Vulinovo vrijeđanje bl. Stepinca odraz je protuhrvatske vladavine nenarodne vlasti

HF

Umro Vinko Vice Ostojić – čovjek koji je zračio dobrotom

hrvatski-fokus

VRDI – Svi se vraćamo svojim korijenima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više