Hrvatski Fokus

SAD jača biološko prisustvo na području bivšega SSSR-a

 
 
Umjesto zajedničke borbe protiv aktualne globalne pandemije, koronavirus COVID-19, očito, postaje novo moćno oružje u međusobnoj političkoj borbi najsnažnijih globalnih igrača. Tako je američki Senat već pokrenuo službenu istragu protiv Kine i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zbog njihove „sporne“ uloge u nošenju s pandemijom, pričemu se spominje čak i traženje golemih financijskih kompenzacija koje bi Peking zbog toga morao platiti SAD-u ali i ostatku svijeta s obzirom na posljedično urušavanje globalne ekonomije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/05/1200px-Titan_II_launch.jpg
Koliko je stanje oko tih „igara“ opasno i koliko ono danas prijeti stabilnosti čitavoga svijeta svjedoči i vijest iz Moskve, koja je, inače, odmah stala u zaštitu Pekinga nakon spomenute najave istrage od strane američkog Senata. Podsjetimo, već idućeg dana šef ruske diplomacije Sergey Lavrov izjavio je kako su takve protukineske optužbe posve neutemeljene i neprihvatljive. Međutim, Rusija se, očito, neće zaustaviti samo na toj izjavi.
 
Tako je rusko Ministarstvo vanjskih poslova, kroz riječi svoje glasnogovornice Marije Zaharove, dalo do znanja kako američki biološki laboratorijski centri, koji se nalaze u inozemstvu, mogu biti orijentirani na proizvodnju bakteriološkog oružja. Takav je zaključak moguće izvesti iz riječi Marije Zaharove s medijske konferencije održane 17. travnja, kada je kazala kako je rusko MVP obratilo pozornost na jačanje američkog biološkog prisustva izvan SAD-a. Ono postoji i na teritoriju bivših republika SSSR-a te Moskva ne isključuje kako se u nekima od njih mogu obavljati istraživanja oko pokretanja različitih opasnih bolesti, između ostaloga i u vojne svrhe.
Zaharova je podsjetila kako su SAD u Gruziji otvorile američko-gruzijski Centar za istraživanje javnog zdravlja po imenu Richard Lugar.
 

Irina Meter, https://www.geopolitika.news/koronavirus/ruske-optuzbe-sad-jacaju-biolosko-prisustvo-na-podrucju-ex-sssr-a/

Povezane objave

Marokanski kralj pomilovao džihadiste!

HF

Teksaški guverner ukinuo zabrane i dobio – zdravlje!

hrvatski-fokus

I Rim se priključio osudi Turske

HF

Kako poraziti Marine Le Pen?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više