Hrvatski Fokus
Hrvatska

Kalebić, Stazić, Beljak…

Od Francuske revolucije, preko Lenjinovih boljševika i Titinih ubojica do novovjekih "antifašista"

 
 
Na primjeru Francuske revolucije prvi put je pokazano i dokazano kakve posljedice može proizvesti apsolutna i radikalna vjera u temeljne, nazovi progresivne principe. Poistovjećivanjem svoje misije s unaprjeđenjem čovječanstva revolucionari su dosljedno svojim principima svoje neprijatelje poistovjetili s neprijateljima čovječanstva. Činjenica da se radi o onima koji su prepreka na putu prema carstvu potpune sreće i razumnosti dala je cjeloviti legitimitet uklanjanju političkog neprijatelja. Oni koji su se suprotstavili revoluciji postali su neprijatelji koje treba ukloniti na putu prema napretku. Posljedica ove racionalne primjene tih principa je zapravo prvi genocid u modernoj povijesti. U pokrajini Vandee ubijeno je 180.000 muškaraca, žena i djece samo zato što su se rodili. Ideja svjetovnoga raja nadahnuta prosvjetiteljskim idealima bit će prisutna i u nacizmu i u komunizmu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/539898.jpeg
Komunisti su jednaku razinu energičnosti pokazali i u obračunu s vjerskom tradicijom. Vladimir Iljič Lenjin u pismu Maksimu Gorkom ističe da je svaka vjerska ideja „najsramotnija podlost i najopasnija zaraza“. Čudno, a komunizam to nije? Jer komunizam je vjeru u Boga zamijenio vjerom u Komunističku partiju, Boga je zamijenila komunistička partija! Antifašizam komunista i katolika bio je različit, kao i sovjetski antifašizam, i antifašizam zapadnih zemalja, jer ’antifašizam’ počiva na posvemašnjoj isključivosti, što ga je odvelo u zlokobni totalitarni zločinački sustav i zločine nad vlastitim narodom, a Crkva osuđuje sve totalitarizme, uključuje ljubav prema narodu općenito, slobodu mišljenja i demokraciju.
 
Primjer broj 1 – Gracijano Kalebić iz SDP-a
 
Evo što o antifašizmu kaže dr. sc. Gracijano Kalebić, član SDP-a, rođen 1983. Godine!), a tko će drugi nego SDP-ovac, u Novostima SNV-a: "Antifašizam nije stvar ove ili one političke opcije. Antifašizam je civilizacijsko, kulturno i političko pitanje prvog ranga za koje se pretpostavlja da ga sve demokratske i građanske snage bez obzira kojem političkom spektru pripadale a priori podrazumijevaju. Utoliko nije čudno da kancelarka Njemačke ili kancelar Austrije ili predsjednik Francuske, iako dolaze s desnog političkog spektra aktivno promoviraju i zalažu se za vrijednosti antifašizma u svojim zemljama i na razini EU-a". Još je dodao: "Napad na antifašizam napad je na same temelje suvremene civilizacije, na ideje i vrijednosti prosvjetiteljstva i Francuske revolucije – slobodu, jednakost, bratstvo, demokraciju, vladavinu uma, vladavinu prava, republikanstvo, aktivno građanstvo, kozmopolitizam i vjeru u napredak čovječanstva. Sve to fašizam grubo poništava, reducira ili uništava i utoliko je on u doslovnom smislu te riječi civilizacijska prijetnja, osim što je vrlo jasno i udar na ustavnopravni poredak Hrvatske koja se jasno odredila kao sljedbenica antifašističkog pokreta".  Ipak je Kalebić morao i dodati kako ne sumnja da su se "hrvatski branitelji borili za slobodnu Hrvatsku koja će biti utemeljena na demokraciji i vladavini prava". E pa da odgovorim doktoru filozofije Gracijanu Kalebiću: Ja nisam doktor filozofije, ali sam proživjela komunizam i Domovinski rat, a on je u vrijeme komunizma i za vrijeme Domovinskog rata bio još dijete. Nema nikakvo pravo govoriti u ime hrvatskih branitelja, jer su se upravo hrvatski branitelji borili i izborili protiv crvene zvijezde petokrake na kapama agresorske JNA koja je bila nositelj tog crvenog fašizma, za koji on kaže da je antifašizam. Ovaj doktor filozofije objašnjava kako je Francuska revolucija donijela "slobodu, jednakost, bratstvo, demokraciju, vladavinu uma, vladavinu prava, republikanstvo, aktivno građanstvo, kozmopolitizam i vjeru u napredak čovječanstva", a ne kaže da je u ime te „slobode“ tada pobijeno 180.000 ljudi, bez ikakva razloga. Ne kaže da nije donijela vladavinu prava već poništila ljudska prava i to osnovno ljudsko pravo, pravo na život. Doktor filozofije Gracijano Kalebić ne prati politiku EU-a, prati samo ono što odgovara njegovu kontekstu, pa bih ga podsjetila na rezultate te Francuske revolucije koji su doveli do razvoja komunističke ideologije, koja je pogubnija za ljudski rod, od fašističke i nacističke:
 
1. Vijeće EU-a donijelo je Rezoluciju 1481/ 2006 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarističkih komunističkih režima koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 26. siječnja 2006., na temelju Crne knjige komunizma, po kojoj je iza komunizma ostalo ubijeno 97 milijuna ljudi.
 
2. Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom se izjednačavaju komunizam i fašizam kao isto zlo. Pa se u Rezoluciji kaže da se poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim. Međutim, te Rezolucije za ovakve doktore filozofije ne postoje! Samim time što piše za Novosti SNV-a jasno je da ne poštuje hrvatske branitelje, ni hrvatsku državu, jer su Novosti dokazano velikosrpske i antihrvatske s obzirom na njihove tekstove i naslovnice.
 
Primjer br. 2 – Nenad Stazić iz SDP-a
 
Zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru dovršio bi započeto 1945, godine: "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!", napisao je na svom fb profilu zastupnik u Hrvatskom saboru. Hrvatskom saborskom zastupniku Nenadu Staziću, prema njegovoj vlastitoj izjavi, nisu dovoljne stotine tisuća mučki ubijenih nevinih civila, žena, djece, razvojačenih vojnika koji su ubijeni samo zato što su Hrvati. Hrvatskom saborskom zastupniku Nenadu Staziću, prema njegovoj vlastitoj izjavi, uvid u užas stratišta i jama, poput Hude Jame, u kojima su nađene na stotine djevojačkih pletenica,nisu pobudile tugu i jad, nego ljutnju što tih istih posmrtnih ostataka nevinih Hrvata nije više.
 
Primjer 3. – Iz mržnje prema vjeri
 
"Ne znam zašto ga biskup već nije poslao u Kongo jer tamo spada",rekao je saborski zastupnik SDP-a, Nenad Stazić, i upitao zašto se privremeno, u vrijeme koronakrize, ne suspendiraju Vatikanski ugovori za koje država izdvaja milijardu kuna na godinu. Na sve to reagirao je i teolog i saborski zastupnik iz redova MOST-a nezavisnih lista Ivica Relković: "Nenad Stazić bi neposlušne svećenike slao u Kongo po kazni! Ne zna Nenad da je biti misionar u Crkvi čast i služenje, a ne kazna. Hrvatski misionari u Kongu hrane i školuju tisuće gladne djece! Napreduje Nenad, samo on to ne zna!".
 
Primjer broj 4. Krešo Beljak iz HSS-a
 
Velika mržnja koja je toliko snažna da je tražila ljudsku krv, usađena je komunističkom ideologijom u svijest ljudi, koji u svojoj zaluđenosti izgube svaku ljudskost i po njima  neistomišljenici nemaju pravo na život. U toj svojoj zaslijepljenosti uzimaju si pravo da odlučuju o životu i smrti svih koji nisu po njihovoj mjeri. To je toliko duboko usađeno u njihovu komunističku indoktriniranost da i danas, poslije 75 godina, doživimo da jedan gradonačelnik i predsjednik HSS-a te saborski zastupnik Krešo Beljak (1971.), koji nikako nije mogao sudjelovati u Drugome svjetskom ratu i poraću napiše na Twitteru: "Preko 100? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i". To je napisao i predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora, odgovarajući na konstataciju da je UDBA ubila preko stotinu hrvatskih emigranata. Postavlja se pitanje, kako mlad čovjek rođen 26 godina nakon završetka Drugoga svjetskog rata može tako razmišljati? Očita indoktrinacija u obitelji!
 
Primjer br. 5. SDP-Socijaldemokratska partija
 
SDP-Socijaldemokratska partija, fizički je i ideološki slijednica Saveza komunista Hrvatske – stranka demokratskih promjena (SKH-SDP), koja nije htjela, ni željela demokratsku Hrvatsku, koja je još duboko svjetonazorski u komunizmu i titoizmu, nikako ne može prihvatiti i shvatiti da je njihov komunizam crveni fašizam! Fašizam sa crvenom zvijezdom petokrakom! Na objavu Ministarstva hrvatskih branitelja kako su iz pronađene masovne grobnice na lokaciji Prudnice u Općini Brdovec, pet kilometara udaljenom od Zaprešića, ekshumirani posmrtni ostatci najmanje 130 osoba, žrtve razdoblja nakon Drugog svjetskog rata, spomenuti je profil ovako reagirao: "Tito je debelo pogriješio što nije potamanio sve fašističko smeće i slovenske belogardejce i srpske četnike i hrvatske ustaše i albanske baliste. Mnogo je tog dreka ostalo."
 
Primjer broj 6. Prosvjedi u Sarajevu
 
Ti prosvjedi jasno su pokazali svu strahotu medijske manipulacije i indoktrinacije i svu pogubnost i zločinački karakter te ideologije.
Prijetnje i klicanje svjetskom zločincu J. B. Titu, nezamislive su nakon silnih zločina počinjenih od strane komunista! Prijetnje i mržnja prema Katoličkoj Crkvi slika su društva, koje zagovara mir, kulturu sjećanja, a u isto vrijeme opet bi klali i ubijali samo da dobiju  dopuštenje od vrha Partije! U Mostaru je uhićen muškarac osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Prijetio je i mahao sjekirom u video uratku koji je skinut sa youTubea!
 
Način i metode vladavine potpuno su im iste, teror, strahovlada, logori u koje se zatvara i “preodgaja” neistomišljenike, prisvajanje, odnosno konfiskacija imovine, cenzura javno izgovorene riječi tzv. verbalni delikt i ograničavanje, odnosno oduzimanje slobode govora i mišljenja. Upravo zbog iste metodologije i žrtava koje su iza sebe ostavili fašizam i komunizam Europski parlament je 19. rujna 2019. izglasao Rezoluciju EP-a od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom se ta dva režima proglašavaju istim, odnosno zločinačkim. Međutim, tu Rezoluciju nitko od vladajućih u Hrvatskoj ne spominje, kao da je nema. Na moj upit svim obnašateljima vlasti u RH nitko nije odgovorio, osim što je puljski gradonačelnik poslao odgovor putem svoje tajnice u kojem je puno fraza o antifašizmu koje ne odgovaraju stvarnosti (koje  sam u uvodnom dijelu teksta objasnila). Na kraju je izraženo poštivanje svih odluka EU-ovih institucija, ali u Puli i dalje stoji nazivlje zločinačkog komunističkog režima i zločinca J. B.Tita! Vjerodostojno?
 
Stoga postavljam nekoliko pitanja: Što te ljude motivira i tjera na takvu mržnju prema neistomišljenicima da su spremi čak i mučiti i ubijati? Od kuda si uzimaju za pravo odlučivati o drugim ljudima i njihovim sudbinama? Koji je to mentalni sklop u 21. stoljeću? Ne mogu razumjeti! Svako ljudsko biće ima po Povelji UN-a o ljudskim pravima usvojenoj i proglašenoj na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda rezolucijom br. 217/III 10. prosinca 1948. godine, pravo na:
• Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost;
• Nitko se ne smije držati u ropstvu ili ropstvu sličnom odnosu: ropstvo i trgovina robljem zabranjuju se u svim njihovim oblicima
• Nitko se ne smije podvrgnut mučenju ili okrutnom, nečovječnom ili ponižavajućem postupku ili kazni;
• Svatko ima pravo da ga se svugdje pred zakonom priznaje kao osobu;
• Svi su pred zakonom jednaki i svi imaju pravo na jednaku pravnu zaštitu, bez ikakve diskriminacije. Svi imaju pravo na jednaku zaštitu od bilo kakve diskriminacije kojom se krši ova Deklaracija, kao i od svakog poticanja na takvu diskriminaciju;
• Nitko ne smije biti podvrgnut samovoljnom uhićenju, zatvaranju ili izgonu;
• Svatko optužen za kazneno djelo ima pravo da ga se smatra nevinim sve dok mu se ne dokaže krivnja u skladu sa zakonom u javnom postupku u kojem su mu pružena sva jamstva potrebna za obranu.
• Nitko ne može biti proglašen krivim za bilo koje kazneno djelo počinjeno bilo kojim činom ili propustom koje, u času počinjenja, po unutrašnjem ili međunarodnom pravu nije bio predviđeno kao kazneno djelo. Isto se tako ne može odrediti teža kazna od one koja je bila primjenjiva u času kad je kazneno djelo počinjeno;
• Nitko ne smije biti podvrgnut samovoljnom miješanju u njegov privatni život, obitelj, dom ili dopisivanje, niti napadima na njegovu čast i ugled. Svatko ima pravo na zakonsku zaštitu protiv takvog miješanja ili napada;
• Svatko ima pravo na slobodu kretanja i boravka unutar granica svake države;
• Svatko ima pravo napustiti svoju i bilo koju drugu zemlju i vratiti se u svoju zemlju;
• Svatko ima pravo na državljanstvo;
• Nitko ne smije biti samovoljno lišen svoga državljanstva niti mu se smije uskratiti pravo na promjenu državljanstva;
• Svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi; to pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijesti ili uvjerenja i slobodu da pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoju vjeroispovijed ili uvjerenje bogoslužjem, poučavanjem, praktičnim vršenjem i obredima;
• Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice;
• Svatko ima pravo na rad, slobodan izbor zaposlenja, pravedne i primjerene uvjete rada i na zaštitu od nezaposlenosti.
• Svatko bez ikakve diskriminacije ima pravo na jednaku naknadu za jednak rad.
 
Nekažnjeni zločini koje su počinili komunisti Titoisti protežu se kroz cijelo razdoblje trajanja jugoslavenskog komunističkog režima (1945.-1990.), a Povelja UN-a datira od prosinca 1948. godine. Znači da je nisu poštivali (Goli otok otvoren je uoči Rezolucije Informbiroa 28. lipnja 1948., a zadnji ubijen po nalogu UDBE Jugoslavije je Anto Đapić 1989. godine u Njemačkoj) kao što ni danas njihovi slijednici ne poštuju rezolucije EU-a o osudi komunističkog zločinačkog režima, nego bi sve opet ponovili! Zašto i zbog čega? Odgovor samo oni znaju!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Infuzija

HF

Hrvatski domoljub

HF

Strvinarska ili spomenička plastika

HF

Dok Joško pije vodu Španjolci zabijaju

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više