Hrvatski Fokus

Nekretnina i pokretnina nema te ima tek štednju od 8000 eura i 20 posto u omiškoj tvrtki F. M. Facility Management d.o.o.

 
 
Posljednjih dana se u kontekstu afere vjetroelektrane spominje i Tena Mišetić, bliska suradnica premijera Andreja Plenkovića. Oni dobro upoznati s načinom funkcioniranja premijerova ureda, ali i Vlade skloni su joj pripisivati veliku moć koju je stekla prvenstveno na temelju bliskosti s premijerom s kojim je i ranije surađivala. Tako mi je i jedan poduzetnik s kojim sam prije nekoliko dana vodio poslovne razgovore povjerio kako je gospođica Mišetić nezaobilazna ako se želi bilo što "riješiti s premijerom".
A kako je sve krenulo? Premijerova bliska suradnica završila je Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta i stručni je specijalist poslovne ekonomije. Kada je 27. listopada 2016. stupila na dužnost na kojoj se trenutno nalazi, sa Zagrebačke škole su joj čestitali, ističući kako se radi o marljivoj i odličnoj studentici koja je svake godine nagrađivana Dekanovom listom kao izvrsna studentica.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/plenki-tena06102018.jpg
Mišetić je na mjesto zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade došla s mjesta asistentice u Europskom parlamentu. I ondje je pomagala Andreju Plenkoviću koji ju je, nakon što je izabran za premijera, povukao za sobom u Hrvatsku. Mišetić je i članica HDZ-a, a da je Plenkoviću doista osoba od povjerenja pokazuje i činjenica da ju je dvije godine nakon imenovanja u Uredu predsjednika Vlade postavio i za predstojnicu svog ureda u stranci. Također, poznato je da joj je jedan od političkih mentora, baš kao i Plenkoviću, svemoćni Vladimir Šeks, pa možda i tu treba tražiti razloge percepcije njezine moći u najvišim krugovima.
 
Oko nje su se spominjale i kontroverze zbog navodnog sukoba interesa za koji ju je prijavio SDP-ov Bojan Glavašević, čija je prijava na kraju ipak odbačena, ali je Povjerenstvo i upozorilo Mišetić da pripazi kada se odlučuje o HT-u. Potencijalni sukob interesa vidio je u činjenici da su roditelji Tene Mišetić visokopozicionirani u Hrvatskom Telekomu, a ona je radila u vladinu timu koji treba donijeti odluku o poslu ugradnje optičke infrastrukture u Hrvatskoj. Njezina majka Ariana Bazala – Mišetić direktorica je sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma, a otac Ivica Mišetić obnaša funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora u HT-u i generalnog tajnika u Atlantic Grupi Emila Tedeschija. Bio je dugogodišnji direktor Croatia Airlinesa.
 
Pogled na njenu imovinu karticu ne otkriva ništa spektakularno. Mišetić trenutno na svojoj funkciji zarađuje 13.066,99 kuna mjesečno, dok u HDZ-u od rujna 2018., kako stoji u imovinskoj kartici, radi volonterski. U kartici se navodi i kako ima 20 posto poslovnog udjela u omiškoj tvrtki F. M. Facility Management d.o.o. , koji je stekla ulaganjem, ali i prenijela na drugu fizičku osobu. Nekretnina i pokretnina nema te ima tek štednju od 8000 eura.
 

Siniša Malus, 5. VI. 2020., https://www.seebiz.eu/drustvo/tajna-moci-tene-misetic/233891

Povezane objave

Jugoslavija i dalje najdraža nekima u Istri

HF

Nastavlja se potiho useljavanje migranata

HF

Nepotizam na Plenkovićev način

HF

PASTORALA I POLITIKA – Slovensko varanje na kartama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više