Hrvatski Fokus
Kultura

Nova samostalna izložba Matka Trebotića

U tijeku je 153. umjetnikova samostalna izložba

 
 
Matko Trebotić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik snažnog međunarodnog ugleda, autor iznimnog opusa, ovih dana ponovno samostalno izlaže.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/trebotic.jpg
Petnaestog lipnja 2020., u splitskoj Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac, Trebotić se predstavlja sa samostalnom izložbom „U svjetlu“. Izložba se otvara povodom proslave Dana Sveučilišta u Splitu ali i u povodu dodjele počasnog doktorata vizualnom umjetniku Matku Trebotiću.
 
U katalogu koji prati izložbu tiskani su kritički tekstovi Branka Franceschija i Enesa Quiena. Nije nikako nevažno napomenuti kako je ovo 153. umjetnikova samostalna izložba.
https://visitsplit.com/phpthumb/phpThumb.php/?src=/clients/1/links/27990_normal_5n43n7ngx.jpg&w=858&h=416&bg=EBEBEB&aoe=1&far=1
Izloženi ciklus slika Matka Trebotića u kombiniranoj tehnici, nošen svjetlošću Mediterana i ovom će prigodom dočarati duboki doživljaj umjetnika vlastitim okruženjem i njegovom slojevitom poviješću.
Vrlo specifični opus Matka Trebotića izniman je autorski doprinos aktualnoj umjetničkoj, likovnoj produkciji, kako kod nas, tako i u svijetu.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Ideja bilježenja poznatih lica

HF

Gorak okus istine

HF

Pjesma o objavljenim knjigama   

hrvatski-fokus

Zaklada HAZU-a dodijelila nagradu ‘Dragutin Tadijanović’ Zrinki Posavec

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više