Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Uskratio mi je pravo postavljati mu pitanja

Diskriminacijom, nepodobnošću i nejednakošću IDS-ov predsjednik i gradonačelnik Pule krši Ustav RH
 

 
Rođena sam i živim u Puli, dakle građanka sam Pule cijeli svoj život, ali prema predsjedniku IDS-a i gradonačelniku Pule Borisu Miletiću očito nisam, jer nemam pravo iznijeti svoje mišljenje ni postavljati pitanja na njegovoj službenoj stranici na facebooku. Ne radi se o privatnom profilu Borisa Miletića, nego o službenoj javnoj stranici na kojoj piše: "Pitajte me kao gradonačelnika Pule i predsjednika IDS-a, javljajte sve što vas zanima. A na meni je da, zajedno sa svojim uredom, potražim odgovore…" Ne mogu čak ni izraziti sviđa mi se stranica ili ne, nije mi dopušteno ni komentiranje, ni postavljanje  pitanja svom gradonačelniku, jer bez obzira na svjetonazor i političko opredjeljenje, on je  ipak moj gradonačelnik, jer živim i stanujem u Puli! Izabran je  na demokratskim izborima, a ja poštujem legalnost i legitimnost izabrane vlasti. Mogu samo čitati, bez prava na postavljanja pitanja i iznošenja mišljenja, što znači da me izbacio iz sudjelovanja u javnoj raspravi i komunikaciji.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/miletic.jpg
Pa da podsjetim javnost na Programsku deklaraciju IDS-a
"O LJUDSKIM PRAVIMA
Temelj politike IDS-a su ljudska prava. Sloboda pojedinca, kao i sloboda savjesti iizražaja individuuma, osnova je svake moderne države i kao takva iznad svakog diskrecijskog prava države nad pojedincem. Ljudska prava su nedjeljiva. Ta prava su jednaka za sve ljude neovisno o njihovoj narodnosti, podrijetlu, rasi, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, obrazovanju, društvenom i materijalnom položaju. Ne postoji interes viši od poštivanja ljudskih prava i ne postoji razlog zbog kojega bi se ljudska prava mogla kršiti i ograničavati."
 
Dakle, ne postoji viši interes od poštivanja ljudskih prava i ne postoji razlog zbog kojeg bi se ljudska prava mogla kršiti i ograničavati, kaže u svojoj Programskoj deklaraciji IDS-a, a njegov Predsjednik i puljski gradonačelnik očito ne poštuje ni Programsku deklaraciju vlastite stranke, jer me iz nekog razloga, koji ne bi smio postojati, ograničio u korištenju ljudskih prava, koja mi garantira i Programskom deklaracijom i sama stranka IDS! Još lijepo piše u Programskoj deklaraciji da su ljudska prava, sloboda pojedinca jednaka za sve ljude, neovisno o njihovom političkom i drugom uvjerenju, društvenom i materijalnom položaju, vjeri, podrijetlu… Pa zbog kojih je to razloga, koji ne bi smjeli postojati, Boris Miletić meni uskratio pravo postavljati pitanja njemu kao puljskom gradonačelniku? Lako je odgovoriti na to pitanje; kako se ja kritički osvrćem i pišem o IDS-u, njihovom načinu obnašanja vlasti i odnosu prema neistomišljenicima, odnosno drugim političkim opcijama, očito je da Boris Miletić ne podnosi pluralizam, ni druge političke opcije, ni kritike na račun IDS-a, a ni na svoj račun, jer to je jedini razlog koji mogu pretpostaviti zbog kojeg me diskriminira u odnosu na moje sugrađane i ostale sudionike u javnoj komunikaciji. Eto tako izgleda njegov način proklamirane demokracije, tolerancije i multikulturalnosti, bez prava glasa!
 
A Boris Miletić još naglašava da "IDS želi visoke standarde postignute u Istri preslikati na cijelu Hrvatsku". Kako to misli ostvariti, kada ne dopušta ni neistomišljenicima u Istri da iskažu svoje mišljenje? https://www.ids-ddi.com/vijesti/aktualno/6671/miletic-istra-je-uvijek-korak-ispred/?fbclid=IwAR0d3Nag-dWNu8l20QlogtSa7VQ49egklEDgYnoWLMC_wXF2UCB3_UxTU2c Stoga, nemojte gradonačelniče Pule i predsjedniče IDS-a Borise Miletiću, preslikati vaše "visoke" standarde na cijelu Hrvatsku! Najprije ih primijenite u Istri! Jer ako ih ne primijenite, ostajemo u jednoumlju, cenzuri, verbalnom deliktu, diktaturi vladajuće stranke – IDS-a, njezinog predsjednika – vas i njezine, odnosno vaše političke podobnosti!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Živana je kršila Ustav Republike Hrvatske

HF

Riječi puno, a istine malo!

hrvatski-fokus

Vlast čvrsta kao – vrbov klin

HF

Medijsko-udrugarske projosipovićevske smicalice i varke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više